Beelden winnen van woorden. Dat merkt u elke dag als u scrollt op Instagram, Facebook of Twitter. Maar de combinatie van een sterk verhaal mét pakkende illustraties : dat is pas echt een ‘match made in heaven’.

Visual storytelling - of het vertellen van verhalen met aantrekkelijk beelden - zorgt ervoor dat uw verhaal sneller begrepen wordt en het verhoogt de betrokkenheid van mensen. Sterker nog: het zorgt voor nieuwe inzichten.

Hoe u daar een crack in wordt? Simpel: volg één van onze opleidingen. Die zoomen in op storytelling, het visualiseren van uw boodschap, en technieken om zelf met video en youtube aan de slag te gaan.

Opleiding in de kijker

Expert aan het woord

Iedereen leerde tot twintig tellen met houten blokjes of autootjes en snoepjes van de juf. Leerkrachten leren het hun pupillen nog steeds zo. Terecht: wat u visueel aangereikt krijgt, onthoudt u veel sneller én veel langer. (Waarom dacht u dat onze verkeersborden vol pictogrammen staan?)

 

Visualiseren kan overal en op elk moment het verschil maken:

  1. Tijdens het presenteren houdt u de aandacht van uw publiek véél langer vast met een pakkend verhaal en veelzeggende illustraties.
  2. Als marketeer kunt u tienduizenden extra fans beroeren als u de visuele toer opgaat in uw storytelling.
  3. En korte video’s of filmpjes helpen om uw toehoorders echt binnen te trekken in uw verhaal. Met meer likes en shares als resultaat!

Meer lezen op onze blog

Visuele vertelformats voor sterkere content

Storytelling: het geheime ingrediënt voor jouw marketingstrategie

Storytelling, slim trukje of zinvolle bedrijfstechniek?

Hoe visualiseer je data zodat ze echt werken? 5 manieren.

Wat zeggen onze klanten?

"

Na de opleiding 'Online Video Marketing' ging ik naar huis met nieuwe inzichten en heel wat concrete, praktische tips. Sterke punten waren voor mij de praktische toepasbaarheid, de kleine groep, interactie en concrete voorbeelden voor elke deelnemer.

"
Robin Maeckelberghe, Medewerker, Arteveldehogeschool
"

Voor mezelf zijn de sterke punten tijdens de opleiding 'Interactieve dashboards in Excel' vooral dat ik nu meteen aan de slag kan aan de hand van de goede voorbeelden die we tevens ook meekregen op USB stick. Één van de betere opleidingen die ik al mocht volgen.

"
Frédéric Ginion, Team Leader Contract Department, Athlon Car Lease Belgium

Advies op maat

gude-06
Advies nodig over een van deze opleidingen?

Gude Verhaert
Productmanager 
Tel.: +32 15 79 16 73
gverhaert@ncoi.be 

Lees meer
klop-lc-035
Groepsopleiding op maat van uw bedrijf?

Caroline Savoye
Learning consultant
Tel.: +32 15 79 16 57
csavoye@ncoi.be

Lees meer