Doelstellingen

De meeste mensen denken nog steeds dat intrinsieke motivatie de beste is. Intrinsiek gemotiveerd zijn, betekent dat je iets leuk of boeiend vindt. Maar niet alle veiligheidsregels zijn even leuk, noch boeiend. Hoe motiveer je dan je medewerkers om deze regels op te volgen? Klassieke motivatietheorieen verwijzen  hier naar de ‘carrot and stick method’. Je motiveert je medewerkers via straffen en belonen. Maar heel wat studies tonen aan dat dit niet zo goed werkt. Integendeel, dit kan tot heel wat ontsnappingsgedrag en onethisch werkgedrag leiden. Net zoals een goed uitgewerkt bonussysteem. Ook dit laat mensen niet altijd beter presteren.

Nieuwe inzichten uit de zelfdeterminatie theorie (ZDT) doorprikken deze mythe en tonen aan dat je ook op een goede manier extrinsiek gemotiveerd kan zijn . Dit is belangrijk, want als  preventieadviseur heb je weinig impact  op de intrinsieke motivatie van je medewerkers. Je kan de regels niet ineens leuk of boeiend maken.

De meeste mensen denken ook dat het goed is om ‘sterk’ gemotiveerd te zijn. Ook dit is fout. Je kan heel sterk, maar toch fout gemotiveerd zijn voor iets.

Via de ZDT en haar ABC taal, kan je ervoor zorgen dat medewerkers uw veiligheidsvoorschriften beter naleven en kan je preventief stress en burn-out verlagen.  Leer tijdens dit interactief webinar hoe u dat doet. U ontdekt praktische tips, voorbeelden en real life cases.

Uw resultaten

Na dit webinar

 • weet je hoe je medewerkers optimaal motiveert zonder dwang, controle, status of macht. En niet alleen voor hun leuke taken, maar ook voor opdrachtendie ze niet graag doen en regels die niet zo leuk zijn.
 • beschik je over een handige tool om je medewerkers te motiveren, hun welzijn te verhogen, hun stress te verlagen en hun prestaties te verbeteren.

 

Programma

 • Intrinsieke versus extrinsieke motivatie
 • Juist versus fout gemotiveerd
 • ZDT
  • inhoud
  • ABC-taal

Docent(en)

d_00427
Hermina Van Coillie

Hermina van Coillie is motivatie expert, senior consultant en zaakvoerder bij Flourish. Ze begeleidt al jaren teams, leidinggevenden en organisaties, en brengt hen, dankzij de basisprincipes van de ZDT en verbindende communicatie, naar hun optimaal niveau van functioneren. Niet alleen de medewerkers en leidinggevenden bloeien hierdoor open, maar ook de organisaties en hun klanten plukken de vruchten van haar aanpak. Hermina Van Coillie is doctor in de Psychologie en werkte twee jaar als psotdocotraal onderzoeker aan de Faculteit Psychologie. Ze werkte veertien jaar als onderzoeksexpert in het Securex studiecentrum. Haar onderzoeksthema's zijn vergrijzing en langer werken, burn-out, welzijn, mobiliteit, flexibiliteit, tijds-en plaatsonafhankelijk werken, werkverslaving, work-life balance, verloning en leiderschap. Telkens legt ze de link met ZDT,. Ze is een veel gevraagd spreekster en ze zetelt in de Raad der Wijzen van het ESF, en doceert in verschillende HRM postgraduaatopleidingen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Accreditatie:
 • FOD WASO Permanente vorming voor de preventieadviseur conform art. II. 4-4 van de Codex Welzijn op het Werk, 1 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data