Sinds 1 september 2014 (wet 28/02/2014 betreffende de psychosociale risico’s) moeten de vertrouwenspersonen minimaal jaarlijks een supervisie volgen die toelaat hun kennis, competenties en vaardigheden verder aan te scherpen. Deze opleiding of supervisie richt de aandacht op deontologie en beroepsgeheim en hoe er in de praktijk mee om te gaan.

Doelstellingen

Je opdracht als vertrouwenspersoon zit sterk verankerd binnen een wettelijk kader. Het beroepsgeheim is van kracht. Daarnaast moet je als vertrouwenspersoon ook deontologische afwegingen maken. Tijdens deze supervisie zoom je in op deontologie en beroepsgeheim. Je krijgt diepere inzichten in de deontologische regels.

Na de opleiding (h)erken je deontologische issues sneller en weet je ze efficiënt aan te pakken. Je weet ook beter om te gaan met de verschillende petten die je binnen de onderneming draagt.

Bestemd voor

Deze supervisie richt zich tot:

  • vertrouwenspersonen
"

Het was een goeie mix van theorie en praktische cases en een boeiende uitwisseling van ideeën en ervaringen.

"
Jan Magits, assistant coach Productie, Continental Automotive Benelux
"

Zeer professionele aanpak, zeer klantvriendelijk. Aangename lesgeefster. Voldoende interactie.

"
Marleen Ruyssinck, bedrijfsverpleegkundige, Barry Callebaut Services

Programma

Praktijkcases aangebracht door de deelnemers en de lesgever vormen de hoofdbrok van deze supervisie. Via de cases worden de deontologische grenzen afgetast.

Onderstaande thema’s vormen de fundamenten voor de casebespreking:

  • Psychosociaal welzijnsbeleid en definitie van psychosociale risico’s
  • Actoren binnen het welzijnsbeleid en de rol van de vertrouwenspersoon
  • Beroepsgeheim en deontologie

Docent(en)

Leonoor Pietercil

Leonoor Pietercil, preventieadviseur psychosociale aspecten, Attentia

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 324 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partners

 

Inschrijven

Data