De pandemie en de (verplichte) voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat het psychosociaal welzijn bij werknemers meer aandacht verdient en krijgt. Tegelijkertijd maken de pandemie en de maatregelen het moeilijker om uw rol van vertrouwenspersoon goed op te nemen.

Tijdens deze supervisie ontdekt u hoe u als vertrouwenspersoon uw opdrachten in coronatijden zo adequaat en zo optimaal mogelijk vervult. U ontdekt de impact van de coronacrisis op de onderneming en de gevolgen hiervan op de beleving van psychosociale risico's op de werkvloer. Daarnaast leert u alles wat u moet weten over de psychosociale impact die de coronacrisis met zich meebrengt en welke rol u als vertrouwenspersoon kunt spelen. Naast tips en tricks ontdekt u het regelgevend kader en de huidige toegestane uitzonderingen.

Bijscholing voor de preventieadviseur

Bent u preventieadviseur? Dan is deze opleiding ideaal voor u. Want ze komt in aanmerking voor de verplichte bijscholing voor de preventieadviseur, volgens het Koninklijk Besluit van 29 januari 2013. (Dat wijzigde het KB van 17 mei 2007 over de vorming en bijscholing van de preventieadviseur.)

Supervisie voor de vertrouwenspersoon

Sinds 1 september 2014 moeten vertrouwenspersonen jaarlijks een supervisie volgen waar ze de vaardigheden die ze nodig hebben voor het uitoefenen van deze functie aanscherpen. Deze opleiding komt in aanmerking voor de jaarlijkse supervisie.

Pluspunten

 • Deze opleiding is erkend als jaarlijkse supervisie voor de vertrouwenspersoon.
 • U krijgt een helder overzicht van wat vandaag kan en niet kan conform de voorzorgsmaatregelen
 • U ontdekt tips en trips om medewerkers die u contacteren beter te ondersteunen

Bestemd voor

De opleiding is bestemd voor vertrouwenspersonen die al een basisvorming gevolgd hebben.

"

Zeer goede docente, duidelijk veel ervaring in de praktijk. De relevante, realistische voorbeelden die aangehaald werden doorheen de training waren zeer nuttig.

"
Gert Willems, risk manager, Ergo Insurance
"

actueel thema, goede opfrissing van de kerntaken, uitwisseling van ervaringen, alles zeer intensief en leerrijk!

"
Paul Van Loock, vertrouwenspersoon, Belgian Pipeline Organisation

Programma

Corona, psychosociale risico’s op het werk en psychosociaal welzijn

 • Psychosociale impact in het algemeen
 • Corona en impact op de blootstelling aan de psychosociale risico’s op het werk
 • Wat betekent dit voor de vertrouwenspersoon?

 

De vertrouwenspersoon in deze coronaperiode

 • Actoren in psychosociaal welzijnsbeleid
 • De rol van vertrouwenspersoon
 • 4 opdrachten in coronatijden

 

Toolbox & adviezen

 • Hoe een goed gesprek voeren rekening houdende met de voorzorgsmaatregelen?
 • Welke adviezen kan je geven aan werknemers en leidinggevenden als vertrouwenspersoon?
 • Welke ondersteuning kan je bieden voor mensen die het moeilijk hebben met bepaalde situaties die voortvloeien uit deze omstandigheden (o.a. telewerken, omgaan met rouw)

Docent(en)

Leonoor Pietercil

Leonoor Pietercil, preventieadviseur psychosociale aspecten, Attentia

Lees meer
Peter Sioen

Peter Sioen, preventieadviseur psychosociale aspecten, Attentia

Lees meer
D_03017.jpg
Tamara Van der Gucht

Tamara Van Der Gucht bouwde als preventieadviseur psychosociale aspecten bij Attentia vzw een jarenlange ervaring op in het domein van psychosociaal welzijn op het werk. Ze adviseert ondernemingen bij de implementatie van een psychosociaal preventiebeleid en behandelt klachten van geweld, pesterijen of ongewenst seksueel gedrag op het werk. Daarnaast ondersteunt zij de vertrouwenspersonen in ondernemingen. Tamara begeleidt geregeld vertrouwenspersonen door middel van intervisies en opleidingen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 482 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
 • FOD WASO Permanente vorming voor de preventieadviseur conform art. II. 4-4 van de Codex Welzijn op het Werk, 6 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner(s)

Inschrijven

Data