Een goede milieuboekhouding en een up-to-date en efficiënte administratie zijn van essentieel belang voor uw onderneming. De milieuwetgeving is immers continu in beweging, zodat de lijst van administratieve verplichtingen voor ondernemingen regelmatig aangroeit. Bent u soms uw weg kwijt in de doolhof van milieuverplichtingen waaraan uw bedrijf moet beantwoorden?

Dit praktijkgericht seminarie biedt u een duidelijk overzicht van de allernieuwste milieuverplichtingen waaraan u moet voldoen. De docenten staan met beide voeten in de praktijk en helpen u een bedrijfsgerichte en praktische aanpak te ontwikkelen van uw milieuadministratie. Samen met de uitgebreide documentatiebundel biedt dit seminarie de update die u nodig hebt voor de opbouw van een volledige en overzichtelijk gestructureerde milieuadministratie.

Pluspunten

  • Op een dag kent u al uw verplichtingen en alle recente wijzigingen rond milieuvergunningen (en de hieraan verbonden algemene sectorale voorwaarden).
  • U krijgt informatie die u onmiddellijk kunt vertalen naar uw praktijk en praktische tips over veel voorkomende knelpunten.

Bestemd voor

  • milieucoördinatoren
  • milieuverantwoordelijken
  • overheidsdiensten (milieudienst, ...)
  • onderwijsinstellingen
  • ...
"

Op transparante wijze werd een algemeen overzicht van de meest relevante 'milieuwijzigingen' aangeboden. Zondermeer bruikbaar voor mij in mijn functie als intern milieucoördinator.

"
Claude D'Hondt, Process Engineer & milieucoördinator, Rettig Belgium
"

Een duidelijk overzicht.

"
Evelien Anthierens, coördinator Interne Milieuzorg, Provinciebestuur West-Vlaanderen
"

Zeer uitgebreid overzicht van de recente milieuwetgeving; wat bijgevolg ook redelijk volledig was volgens mij. De trainers kennen de materie zeer goed. Een nuttige opleiding, gegeven door zeer bekwame trainers.

"
Danny Vande Weeghde, milieucoördinator, Schering-Plough Labo
"

Op een verstaanbare, deskundige manier werd in een kort tijdsbestek een overzichtelijke update geschetst van de complexe milieuwetgeving. Sterke punten: deskundig, duidelijk, interactief, goede kennisoverdracht, aangenaam, rustige omgeving... Verbeterpunten: voor mij zijn jullie heel goed bezig, doe zo verder!

"
Erik Mondelaers, zaakvoerder, Emos-Advies

Programma

1. De omgevingsvergunning

2. De Vlarem-trein 2017: overzicht van de belangrijkste wijzigingen aan Vlarem II en Vlarem III

3. Overige wijzigingen van Vlarem II ingevolge andere besluiten dan de Vlarem-trein 2017

4. Wijzigingen aan het bodemdecreet

5. Andere relevante wijzigingen aan sectorale milieuwetgeving (lucht, water, afval, …)

6. Stand van zaken afvalwaterheffingen, bovengemeentelijke en gemeentelijke bijdragen en vergoedingen

De rode draad doorheen dit seminarie is de onmiddellijke toepasbaarheid in de praktijk. Na dit seminarie bent u volledig op de hoogte van al uw verplichtingen en alle recente wijzigingen rond milieuvergunningen (en de hieraan verbonden algemene en sectorale voorwaarden), bodem, afval, lucht, water en energie en de daarbij horende administratie. Verwacht u niet aan een loutere opsomming van de wetgeving, maar aan concrete informatie rond specifieke verplichtingen en praktische tips rond veel voorkomende knelpunten.

Docent(en)

Pieter Grauls

Pieter Grauls, consultant, Sertius

Lees meer
Bart Gille

Bart Gille is milieujurist en afgevaardigd bestuurder bij Sertius Leuven.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 622 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Accreditatie:
  • DOM Permanente Vorming Milieucoördinatoren conform art. 4.1.9.1.2 van Vlarem, 6 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data