Elke werkgever is verplicht om een intern noodplan op te stellen voor de bescherming van de werknemers, rekening houdend met de resultaten van de risicoanalyse. De veiligheid van werknemers én bezoekers is uiteraard van groot belang. Ken je de preventieverplichtingen inzake brandpreventie? In deze opleiding leer je een brandrisicoanalyse uit te voeren, een brandpreventiedossier samen te stellen en een intern noodplan op te stellen. Veiligheid voor alles!

Doelstellingen

Tijdens deze opleiding krijg je naast de verplichtingen inzake brandveiligheid ook een bondig overzicht van de recentste wetgeving inzake brandveiligheid.

Na het volgen van deze training ken je al de verplichtingen inzake brandpreventie. Je kent de onderdelen van de risicoanalyse brand, en je kan een brandpreventiedossier samenstellen en een intern noodplan opstellen. Kortom, deze opleiding vertaalt de wetgeving brandpreventie naar jouw praktijk.

Bestemd voor

Deze opleiding is bedoeld voor:

  • preventieadviseurs
  • HSE-verantwoordelijken
  • zaakvoerders
"

De opleiding zorgde voor een globale kijk op het KB gekruid met vele praktische tips.

"
Willy De Clercq, preventieadviseur, Gemeentebestuur Wichelen
"

Op een heel duidelijke manier werden alle aspecten uit het KB aangehaald en uitgelegd. Met veel voorbeelden werd alles nog duidelijker gemaakt. Je kreeg steeds de mogelijkheid om vragen te stellen.

"
Lies Mertens, adjunct preventieadviseur, B&R
"

Sterke opleiding!

"
Daisy Van de Velde, preventieadviseur, PC Bethanië

Programma

1. Brandrisicoanalyse

2. Preventiemaatregelen

3. Specifieke preventiemaatregelen

4. Het interne noodplan

5. Het brandpreventiedossier

6. Informatie en opleiding

7. Werkzaamheden in de inrichting

8. Nieuwe wetgeving met betrekking tot brandveiligheid

Docent(en)

Claude Monserez

Claude Monserez startte zijn carrière in 1981 bij Brandweer Kortrijk waar hij tot augustus 2007 postoverste was. Daarna werd hij commandant bij brandweer Zwevegem. In 2010 werd hij gedetacheerd naar FOD BIZA als attaché. Hij was nationaal coördinator rond het project 'De brandpreventieadviseurs'. Daarnaast is hij zaakvoerder bij Succes Invest.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 324 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • FOD WASO Permanente vorming voor de preventieadviseur conform art. II. 4-4 van de Codex Welzijn op het Werk, 3 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data