Studiedag voor gedreven en doelgerichte assistants

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij voor u opnieuw een boeiende management assistant studiedag. Ons succesformule sinds 2002? Sterke sprekers, concrete tips en inspirerende ideeën die u de nodige kracht en goesting zullen geven om er stevig tegenaan te gaan! En natuurlijk voor u de uitgelezen kans om te netwerken met collega-assistants. Elk jaar mogen we meer dan 120 assistants verwelkomen. U komt dit jaar toch ook?

Het thema van dit jaar is 'Duurzame duizendpoot'

Duurzaamheid is een thema dat de laatste jaren niet meer weg te denken is uit zowel onze privé als werkomgeving. In de definitie van duurzaamheid verwacht u niet enkel dat u bijdraagt aan een betere en milieubewuste wereld, maar ook dat u de impact tot een minimum kunt beperken. En impact beperken kunt u best wel op veel vlakken op het werk toepassen:

  • Hoe kunt u ervoor zorgen dat u uw persoonlijke energie niet opbrandt?
  • Wat kunt u doen aan uw samenwerking met uw teamgenoten om te zorgen voor een meer duurzame motivatie?
  • Hoe kunt u in teams tot duurzame beslissingen komen, gedragen door iedereen?
  • Welke digitale tools helpen u om uw papierberg te verkleinen?
  • Hoe kunt u de impact van uw event op het milieu verlagen?
  • Is het continu intens streven naar geluk op het werk wel duurzaam?
  • Legt u voor uzelf de lat wel op een duurzame hoogte…

Laat u inspireren!

Op 29 september 2020 bekijken we duurzaamheid vanuit haar verschillende facetten: persoonlijk, praktisch, ecologisch, in interactie met anderen,… Onze topsprekers zetten u aan het denken, reiken u tips aan, geven u sprekende voorbeelden; kortom, inspireren u te volle om ook op het werk duurzamer aan de slag te gaan!

Corona-proof congres

Bij NCOI Learning blijven we de maatregelen van de overheid om het Corona virus in te dijken op de voet volgen. Het spreekt voor zich dat wij tijdens deze dag rekening houden met de gevraagde social distancing & hygiëne maatregelen zodat u met het nodige comfort én met een gerust gemoed kunt deelnemen. Want de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers en trainers blijft onze eerste prioriteit.

Programma

08:30 - 09:00
Onthaal
09:00 - 09:15
Verwelkoming door onze gastvrouw Francesca Vanthielen en introductie van het thema van de dag.
09:15 - 10:30

Samenwerken: van gezonde spanning naar duurzame afspraken

Jef Cumps
10:30 - 10:45
Gezonde pauze
10:45 - 11:45

Duurzaam en waardengedreven omgaan met uw energie

Nele Belmans
11:45 - 12:30

More tech, less paper

Ed Hartskeerl
12:30 - 13:30
Seizoensgebonden lunch
13:30 - 14:15

Maatschappelijk verantwoord event management in de praktijk

Lenny Klaassen
14:15 - 15:00

Úw tips voor meer duurzaamheid op de werkvloer

Lenny Klaassen
15:00 - 15:15
Gezonde pauze
15:15 - 16:30

Duurzaam positief: de mindset voor duurzaam geluk op de werkvloer

Griet Deca
16:30 - 16:45
Wrap up en afsluiter door onze gastvrouw Francesca Vanthielen

Ontmoet uw gastvrouw voor vandaag

francesca-vanthielen
Francesca Vanthielen

Dit jaar wordt de dag in goede banen geleid door Francesca Vanthielen. Francesca Vanthielen werkt als nieuwsanker bij Kanaal Z. Voordien presenteerde ze jarenlang voor nationale radio en televisie. Samen met 10 andere burgers startte Francesca Vanthielen in 2015 de Klimaatzaak op, een rechtszaak om de overheden in ons land aan te sporen een ambitieuzer klimaatbeleid te voeren. Haar maatschappelijk engagement uitte zich in 2011 al als mede-initiatiefneemster van de G1000. Francesca Vanthielen behaalde een master TEW en Internationale politiek en volgde een theateropleiding in Londen.

Lees meer

Uw resultaat: een dag om ...

… geïnspireerd te worden

De hele dag lang delen topsprekers hun nieuwste inzichten, een hoop tips en tools die uw leven als Management Assistent heel wat eenvoudiger maken. Zo toont u straks dat tikkeltje extra durf en lef om uw gewoontes te veranderen naar meer duurzame keuzes.

 

… te delen met uw collega’s

Want u komt uiteraard niet alleen. De hele dag kunt u ongedwongen ervaringen, weetjes en raad uitwisselen met de mensen die u het best begrijpen: uw collega-management assistants!

… meteen mee aan de slag te gaan

We gaan verder dan mooie theorieën en verhelderende tactieken. Onze concrete tips zijn werkvloer-proof. U voelt, ziet en merkt meteen het verschil. Ready, set, go!

… uw motivatie te boosten

Een bron boordevol inspiratie, tips, nieuwe contacten en energie. Net wat u nodig hebt om u te doen groeien op een duurzame manier, zonder u op te branden en toch uw doelen te bereiken!

… in de spotlights te staan

Deze dag draait om management assistants. U dus. Wij zorgen voor boeiende sprekers, wat lekkers en een inspirerende setting. U hoeft enkel te genieten en vol te tanken met positieve energie!

Ideale eventlocatie

Dit congres gaat door in The Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld in hartje Antwerpen. Gelegen tegenover het Centraal Station en de Zoo van Antwerpen. Op vier minuten lopen van de beroemde Meir en vlakbij cultuur, restaurants en winkels. De ideale eventlocatie bij uitstek!

Gratis bezoek chocolademuseum - The Chocolate Nation

Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Het liefdesverhaal tussen dit kleine landje en de zoete heerlijkheid gaat al generaties lang mee.

The Chocolate Nation is dan ook een echt walhalla voor chocoladeliefhebbers. Een belevingsmuseum waar u letterlijk uw vingers af kunt likken. In veertien gethematiseerde ruimtes nemen ze u 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, u vindt ze allemaal op uw reis door het museum. En onderweg kunt u naar hartenlust proeven, dat spreekt voor zich…

Wij bieden u optioneel een museumbezoek aan. Dit gaat van start tussen 17u en 17u15 en eindigt rond tussen 18u en 18u30. Indien u deel wilt nemen aan het museumbezoek, gelieve 'MUSEUM' in te vullen in het opmerkingenveld bij uw online inschrijving.

Management Assistant Studiedag in beeld

Snuif de sfeer op van de Management Assistant Studiedag van 2019

3 redenen waarom dit congres een must is voor elke management assistant

Enkele enthousiaste deelnemers aan het woord

Het was de 1e keer maar zeker niet de laatste keer. Toponderwerpen en sprekers en de organisatie was ook goed.

Cindy Lecocq , BU Assistant Coördinator IS , Terumo Europe

Zoals steeds een fijne dag met toch heel wat bruikbare tips gekregen.

Chantal Deboes , Executive assistant , Imec

Zeer interessante dag, zeker voor herhaling vatbaar!

Veerle Vallons , Office & Facilities Coordinator , Norgine

Doe zo voort, ik was in ieder geval heel enthousiast.

Jeanne Wautelet , Administratief medewerkster , BIZO Bundeling Zorginitiatieven Oostende

Het beroep van secretaresse is door de jaren heen aardig veranderd: waar het vroeger vooral ondersteunend werk betrof, is dit op heden meer gelijkwaardig en wordt er verzocht om intensief mee te denken met de manager. Het is dus zaak om je continu te ontwikkelen. Met deze jaarlijkse opleiding blijf je up-to-date, krijg je waardevolle tips en als ervaren assistant ben je steeds mee met de allernieuwste ontwikkelingen in jouw vak.

Michel Croes , Managementassistente directie , De Vlaamse Waterweg nv

Fijne en leerrijke studiedag, de onderwerpen zijn goed gekozen en geven een overzicht van de ontwikkelingen in onze functie alsook de mogelijke oplossingen/antwoorden hierop.

Patricia Verstraeten , Management Assistent Interne Audit , Belfius Insurance

Docent(en)

d_03987
Nele Belmans

Nele Belmans beschikt over een ruime ervaring binnen hr-management, training en coaching. Naast handelsingenieur, is ze gecertifieerd coach en master NLP. Gepassioneerd door bewustzijnsontplooiing en groei van het individu bouwde ze expertise op in topics als hr, communicatie, personal development, coaching, NLP, time & stress management, leadership, wellbeing, … Haar stijl en aanpak kenmerken zich door een goede balans tussen serieus zijn en ruimte voor een lach, direct en eerlijk, resultaatgericht, dynamisch, begripvol, open, menselijk en diepgaand. Nele noemt zichzelf een explorer & meaning seeker: kwaliteiten die ze graag inzet om haar trainingen levendig en betekenisvol te houden. Een grote inspiratiebron hierin was haar 15 maanden durende reis als solo backpacker.

Lees meer
D_03324.jpg
Jef Cumps

Jef Cumps is een beslagen managementcoach die verschillende organisaties ondersteunt in hun transitie naar Lean & Agile. Als Nederlandstalige gecertifieerde SCRUM-coach is hij hét aanspreekpunt voor praktische vragen. Jef is een coach pur sang die telkens weer het beste naar boven haalt bij de mensen met wie, en de organisaties waarmee hij werkt. Jef draagt ook zeer actief de waarden van Sociocratie 3.0 uit waar een grote impact kan worden gecreëerd op vlak van sterke teams en persoonlijk leiderschap. Zowel teams als organisaties gebruiken Sociocratie 3.0 om succesvol samen te werken vanuit gelijkwaardigheid, collectieve intelligentie en een wendbare organisatiestructuur.

Lees meer
d_03912
Griet Deca

Griet Deca ontdekte reeds in het laatste jaar van haar universitaire studies dat bedrijfstraining echt wel “haar ding” was. Griet besliste haar zelfstandige trainingsactiviteit te combineren met een deeltijdse job als communicatie- en sollicitatietrainer. Tijdens haar communicatie- en sollicitatietrainingen stelde Griet vast wat een impact stress kan hebben op mindset, uitstraling, prestaties en interactie. Getriggerd door het fenomeen schoolde ze zich bij tot stress- en burn-outcoach lang voor “de hype”. Vandaag organiseert Griet met haar organisatie Tryangle bvba training, coaching en teambuilding bij bedrijven.

Lees meer
d_04270
Lenny Klaassen

Lenny organiseert vanuit haar event- & trainingsbureau Effectivents events voor profit en non-profit organisaties. Tijdens haar jarenlange ervaring in de evenementenbranche organiseerde zij events voor gezelschappen van 10 tot 18.000 personen. Haar brede ervaring met verschillende soorten events, op tal van locaties, met uiteenlopende doelstellingen en doelgroepen, resulteert in trainingen die u tips en tools geven die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Lenny bracht diverse boeken uit over eventmanagement. Haar meest recente boek 'Effectief Eventmanagement' wordt op 20 MBO en HBO opleidingen in Nederland en België gebruikt als studieboek.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 686 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

Wij bieden u optioneel een museumbezoek aan. Dit gaat van start tussen 17u en 17u15 en eindigt rond tussen 18u en 18u30. Indien u deel wilt nemen aan het museumbezoek, gelieve 'MUSEUM' in te vullen in het opmerkingenveld bij uw online inschrijving.

Maak gebruik van onze teamkorting en breng uw collega's mee: 20 % korting voor de tweede persoon, 30 % voor de derde, 40 % voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Partner(s)

Inschrijven

Data