• Vindt u het ook zo wennen, al die online meetings?
 • Weet u zichzelf geen houding te geven in beeld?
 • Vraagt u zich soms af hoe u overkomt op scherm?
 • Zit u vaak naar uzelf te staren in plaats van contact te maken met uw gesprekspartner(s)?

En als de digitale verbinding met de andere dan eindelijk lukt… slaagt u er dan ook in om een authentieke verbinding te maken met uw gesprekspartners? En met voldoende impact?

Online vergaderingen, digitaal lesgeven en andere vormen van online interactie zijn de laatste maanden een cruciaal onderdeel geworden van de moderne werkplek. Naast de vele voordelen zijn er ook heel wat drempels verbonden aan deze nieuwe vorm van werken. In eerste instantie denken we dan aan technische uitdagingen. Maar om op een effectieve wijze online te vergaderen is er meer nodig dan kennis rond tools en processen.

Bewustzijn en beheersen van lichaamstaal is vaak het missende ingrediënt bij veel professionals. Ook tijdens videochats!

Uw eigen non-verbale signalen kunnen echt een verschil maken bij al uw online interacties. Immers, mensen ‘geloven wat ze zien’. Uw lichaamstaal is daarom essentieel om uw boodschap goed over te brengen, ook wanneer u communiceert via een videoscherm. Bovendien ontvangt u gedurende het hele gesprek belangrijke non-verbale informatie van de anderen, maar dan moet u wel weten waarop u moet letten.

Doelstellingen

Deze online training reikt u essentiële non-verbale handvaten aan die u nodig heeft om te excelleren in online vergaderen. U leert uzelf optimaal in beeld te brengen wat resulteert in een sterkere uitstraling, meer geloofwaardigheid, een betere gespreksdynamiek en sterkere verbinding met uw gesprekspartners. Bovendien leert u ook hoe u de signalen van andere mensen kunt ontcijferen, zodat u er adequaat kunt op reageren. Tot slot ontvangt u tal van hands-on tips die van u een ware ‘videochat-master’ maken.

Bestemd voor

Met deze training richten we ons tot elke professional die online vergadert, virtueel lesgeeft of videoboodschappen maakt. Het maakt niet uit in welke sector u werkt of welke functie u bekleedt. Elke professional die frequent virtueel actief is, haalt onmiddellijk winst uit deze hands-on training.

Voorkennis: er is geen specifiek voorkennis vereist.

Programma

 • De definitie en het belang van non-verbale communicatie
 • De impact van lichaamstaal bij videovergaderingen
 • De optimale set-up
 • Start uw online vergadering met meer zelfvertrouwen dankzij de juiste voorbereidingen
 • Non-verbale do’s & don’ts voor meer impact en charisma, een betere gespreksdynamiek en een sterkere connectie met uw virtuele gesprekspartners
 • Optimaliseer uw digitale “eerste Indruk”
 • Leer gezichtsuitdrukkingen lezen en spanningsgedrag oppikken zodat u gepast kunt reageren
 • Hoe vermijdt u veelvoorkomende onhandigheden
 • Uw videogesprek elegant afsluiten

 

Docent(en)

d_03994
Eva Vissers

Eva Vissers is zaakvoerder van Human Frequency en is gebeten door de kracht van non-verbale communicatie. Zij ziet het als haar missie om professionals te bewijzen dat non-verbale communicatie onmisbaar is voor wie het verschil wil maken in een wereld vol high potentials. Via workshops, keynotes, trainingen en executive one-on-ones helpt zij bedrijven en individuen hun doelen te bereiken door hun non-verbale vaardigheden te finetunen. Eva is juriste van opleiding en werkte gedurende tien jaar als directielid in een grote organisatie waar ze leiding gaf aan meer dan 200 medewerkers. Vandaag maakt ze deel uit van een wereldwijd netwerk van non-verbale experten. Als eerste en enige in België werd ze gecertificeerd door Science of People, een gerenommeerd Human Behavior Research Lab in de V.S.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 234 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data