Een verkoper of salesmedewerker rekruteren is een belangrijke investering voor uw organisatie. Want een foute aanwerving kan al snel resulteren in problemen mét een negatieve impact op uw inkomsten én de relatie met uw klanten. Maar hoe bepaalt u het sales-DNA dat uw organisatie nodig heeft? Wat kunt u doen om een nieuwe medewerker met succes in te werken en verkoop te activeren? Op welke manier kunt u performante verkopers motiverend belonen? En hoe draagt salestraining bij tot de ontwikkeling van topteams?

Pluspunten

Inzicht in uw persoonlijk teammanagementprofiel (Margerison-McCann)

Wat zijn uw sterke punten? En hoe kunnen die de samenwerking met uw team bevorderen? Dankzij een persoonlijk teammanagementprofiel krijgt u meer zicht op uw werkvoorkeuren en die van uw teamleden.

Dit profiel wordt bepaald o.b.v. 64 vragen die u op voorhand online invult. Verdere bespreking van uw profiel volgt tijdens de cursus.

Hierdoor hebt u een krachtige tool in handen om de teamwerking te optimaliseren en tot betere prestaties te komen. 

Uw resultaten

Deze opleiding biedt ideeën, methoden en werkwijzen om salesmanagement te vernieuwen, in een context van snel veranderende klantrelaties, digitale en technologische innovaties. U ontwikkelt nieuwe inzichten en methoden in sales talent management die u helpen om de beste talenten aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden.

Bestemd voor

Iedereen die strategisch mee verantwoordelijk is voor omzet, groei en verkoop in een bedrijf en die leiding geeft aan een verkoopteam, zoals:

 • (toekomstige) sales managers/directie
 • commercieel managers
 • sales en marketing managers
 • (inter)national key account managers

Programma

De sales manager als sales organisator en talent scout

 • De opdracht
 • Organisatievormen en het organisatieproces
 • De ideale sales persoon: karakteristieken en competenties van top-performers
 • Profielbepaling voor het samenstellen van succesvolle teams
 • Het opzetten van een succesvol werving- en selectieproces
 • Competentiegericht interviewen
 • Sociale media en video recruiting

 

Docent(en)

d_03825
Chris Delvaux

Chris Delvaux is senior consultant en zaakvoerder van THRUST. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in ad interim sales managementfuncties en in het begeleiden van organisaties op vlak van commerciële strategie, go-to-market optimalisatie, business model innovatie en service design. Chris begeleidt en coacht sales managers en verkoopdirecteuren bij commerciële transformaties en bij de verbetering van commerciële effectiviteit. Zijn focus ligt op klantrelaties, verkoop en teams. Zijn klanten zijn bedrijven uit diverse sectoren, zoals verzekeringen, farma, medical devices, voeding, textiel, machinebouw, computers en financiële diensten. Chris is getraind in service design thinking (Amsterdam) en in business model innovatie (St. Gallen).

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 925 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

Deze module is een onderdeel van het volledige traject Masterclass Sales Management. U kunt losse modules volgen of u kunt opteren voor de volledige reeks.

Ontdek meer informatie over de volledige opleiding Masterclass Sales Management.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere modules combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal dagen. 2 dagen: 1.609 euro, 3 dagen: 2.288 euro, 4 dagen: 2.906 euro, 5 dagen: 3.540 euro. Voor de volledige reeks van 6 dagen, geniet u 20% korting en betaalt u 4.084 euro (excl btw). Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Inschrijven

Data