Wil je graag zelf korte video's leren maken en monteren met je smartphone of tablet? En ben je op zoek naar een aantal tips en technieken om van 'amateur' naar meer 'pro' te gaan? Dan is deze ééndaagse jouw ideale stoomcursus.

In deze crsus leren we je om als absolute beginner toch een leuke, korte video te maken die je kan delen via social media, op internet of voor interne communicatie. Je leert stap voor stap de basis van filmen, belichten, geluid en montage waardoor je je "amateurvideo's" aanzienlijk kan verbeteren. 

Pluspunten

De lesgever probeert zo veel mogelijk 'op maat' te werken. Door zijn ervaring met de verschillende disciplines (filmen, belichten, geluid en montage) kan hij ook makkelijk inspelen op specifieke vragen die er zijn, zonder te vervallen in technisch vakjargon.

Doordat hij nog altijd zelf actief is in de televisiesector, kan hij ook de laatste trends en ontwikkelingen meegeven tijdens de cursus.

Uw resultaten

Op het einde van de cursus:

  • kan je zelfstandig een filmpje draaien en monteren dat het amateurniveau overstijgt.
  • ken je de basistechnieken om goed beeldmateriaal op te nemen en te verwerken.
  • is de basis gelegd om je te ontwikkelen tot meer professioneel video-maker door verder te bouwen op de fundamenten aangeleerd in deze sessies.

Bestemd voor

Iedereen kan de lessen volgen. Voorkennis is niet vereist. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en geoefend.

"

Leuke en leerrijke opleiding met een goede afwisseling tussen theorie en hoe je deze meteen kan omzetten in de praktijk.

"
Gianni Aerts, Sales & Marketing | Recruiter, Projectpolis

Programma

Filmen

  • basistechnieken van video, klank en licht
  • beeldkwaliteit, cadrages, compositie, decoupage, ...
  • inhoud en structuur als voorbereiding op de montage (sessie 2)

Montage

  • gedraaide beelden verwerken tot een kort filmpje
  • structuur van je beeldmateriaal, het gebruik van muziek en voice over
  • basis kleurcorrectie, titels en effecten

 

Docent(en)

d_04145
Sammy Goemaere

Sammy Goemaere is al 17 jaar werkzaam voor televisie, film en evenementen. Programma’s van zijn hand zijn The Bake Off Vlaanderen, Helden van hier, Astrid, ... 3 door hem gemonteerde programma’s werden ook genomineerd voor een Emmy. Als docent op Luca School of Arts – Campus Narafi onderwijst hij al 7 jaar montage en regie. Hij begeleidt hier eveneens de eerstejaarsstudenten bij hun eindwerk non-fictie.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Meer weten over deze trend van videomarketing en de visual storytelling? Bekijk dan zeker ook eens de opleidigen : Videomarketing en Visual storytelling .

Documentatie:

Voor deze training heb je een laptop nodig, waarop je het gratis programma Adobe Rush moet installeren.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data