Efficiënte perscommunicatie

Elke dag worden bedrijven gemaakt of gekraakt in de media. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe journalisten werken, hoe u moet communiceren met de pers, en hoe u zorgt voor een sterk persbericht. Want de tijd dat bedrijven rustig een communicatieplan uitdachten, of zelfs opteerden om niet te communiceren, is voorbij. Vandaag vraagt de nieuwe bedrijfsomgeving een snelle, doordachte en strategische aanpak van de communicatie.

Cameratraining: staat u uw mannetje?

Voor de camera een interview geven vraagt een goede voorbereiding en veel oefening. In deze training begeleidt Bob Vermeir, ervaren journalist en algemeen woordvoerder van de VRT, u om met meer zelfvertrouwen journalisten te woord te staan en uw bedrijf in de media te krijgen zoals u het wilt. U oefent rechtstreeks voor de camera en krijgt individuele tips en suggesties om uw resultaat te verbeteren.

Pluspunten

Actuele cases zijn het vertrekpunt van deze opleiding. Op basis daarvan ervaart u hoe de media werken en komen het persbericht, persconferentie en perslijst aan bod. In de namiddag focust up het omgaan met de media in diverse cameraoefeningen. Een onmisbare voorbereiding op uw volgende confrontatie met de media.

Bestemd voor

 • woordvoerders
 • verantwoordelijke communicatie
 • marketingmanagers
 • CEO’s die het woordvoerderschap zelf (willen) uitoefenen
"

Een zeer duidelijke, inspirerende en verrijkende training!

"
Liesbeth Pyck, pr manager, Famous
"

De inhoud van de cursus was heel praktisch opgebouwd met voldoende praktische oefeningen met camera. Docent was ook heel relaxed en heel aangenaam om naar te luisteren. Praktische ingesteldheid, open voor alle vragen, heel concreet.

"
Bernard Triest, hr-manager, VLM Airlines
"

De opleiding werd gegeven met de nodige expertise. Inzichten werden op een objectieve manier meegegeven. Je krijgt professionele en bruikbare feedback op actieve onderdelen.

"
Line Lismont, persverantwoordelijke Vlaanderen en events, Damiaanactie
"

Zeer goede docent die ons echt nuttige praktijkproeven liet doen.De opleiding overtrof de verwachtingen!

"
Katrien Van Miert, Freelance Communicatiemanager 10 (blank) "Zeer goede docent - Nuttige praktijkproeven _x000D_ Overtrof de verwachtingen" (blank) (blank) , Communicatie Katrien

Programma

A. Persrelaties: uw bedrijf in de pers wanneer en hoe u het wil

 • Hoe werken journalisten?
 • Persrelaties uitbouwen, hoe doet u dat?
 • Hoe krijgt u uw boodschap in het nieuws?
 • De basisprincipes van woordvoerderschap
 • Concrete tips om uw boodschap helder in de media te krijgen.

B. Cameratraining: nooit meer met uw mond vol tanden

 • Basis interviewtechnieken
 • Interviewtechnieken inoefenen met een ervaren journalist en een camera
 • Voor de camera: u oefent verschillende soorten interviews en situaties
 • Nabespreking met concrete tips

Laat u inspireren

shutterstock_wosomnb

Docent(en)

D_03514.jpg
Bob Vermeir

Bob Vermeir werkt al 20 jaar bij de VRT, eerst als journalist en eindredacteur bij de Nieuwsdienst, later als programmamanager voor Canvas, als projectmanager voor de Directie Televisie en als eindredacteur bij de Nieuwsdienst voor het programma De Ochtend op Radio1. Hij is nu Manager communicatie en corporate woordvoerder van de VRT. Hij geeft geregeld lezingen en opleidingen over persrelaties en (crisis)communicatie.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data