Één beeld zegt meer dan 1000 woorden

Kun jij je eigen aantekeningen vaak niet meer ontcijferen en vind je die grote brokken tekst ook zo enorm saai? Kies dan voor visuele aantekeningen of sketchnoting.

Ben je al afgehaakt bij het woord tekenen? Ho, stop. Je hoeft geen geboren tekenaar of creatief brein te zijn. Je wordt vanzelf een betere tekenaar. Zo niet? Ook geen probleem, want leren tekenen is niet de essentie van deze training.

Woorden vervangen door beelden. Hoe doe je dat?

In de sketchnoting-workshop leer je op een toffe en creatieve manier hoe je met eenvoudige visuals toch je verhaal kan brengen of nota ’s kunt nemen. Je leert niet alleen ‘denken’ in beelden, maar krijgt ook stap-voor-stap uitgelegd hoe je zelf eenvoudige tekeningen maakt die je dan meteen kan uittesten in oefeningen.

Het voordeel van sketchnoting?

  • Je leert (complexe) ideeën op een eenvoudige manier uit te leggen
  • Je ziet veel sneller het grotere geheel én ontdekt sneller patronen
  • Het brengt structuur in je ideeën
  • Je verhaal blijft beter hangen bij je publiek

Pluspunten

Voor deze turbotraining sketchnoting moet je niet kunnen tekenen. Je krijgt bovendien een gratis starter kit stiften om mee aan de slag te gaan. Op zoek naar een specifiek beeld dat vaak gebruikt wordt in jouw werkcontext? Stel de vraag aan Mara en ze zet je op weg!

Programma

  • Basis van sketchnoting: tekeningen, lijnen, figuren, ...
  • Experimenteren met text en lettertype
  • Hoe bouw je zelf je verhaal op?
  • Hoe kan je het verhaal van iemand anders in tekeningen weergeven?
  • De voordelen van sketchnoting

Docent(en)

D_00200.jpg
Mara Callaert

Mara Callaert is ‘visual facilitator’. Ze is gespecialiseerd in visualisatie, communicatie en verandering. In 2013 besloot ze radicaal haar belangrijkste troeven uit te bouwen onder een nieuw en sprankelend merk... Visuality! Met haar analytisch denken, beelden, verbindende communicatie en vooral ‘feeling’, helpt ze bedrijven en individuën vooruit. Mara is ingenieur van opleiding en heeft bijna 10 jaar ervaring in de consultancy wereld.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 431 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Gebeten door visuele communicatie? En zin om verder aan de slag te gaan met de bouwstenen om je verhaal te brengen met beelden? Bekijk dan zeker de vervolgopleiding ‘Visual Storytelling’.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data