U bent de communicatieprofessional van uw organisatie. Een job die bij u past. Maar die soms ook heel complex is. Zo veel te doen en hoe geeft u er sturing aan? Met deze masterclass 'Communicatiemanagement' groeit u in uw rol als communicatieprofessional.

Naar een uitgekiende communicatieaanpak in vier dagen

Geen communicatie zonder uitgekiende strategie en plan. Weet u niet hoe u eraan begint? Tijdens 4 opleidingsdagen doorloopt u alle aspecten en past u actuele modellen toe die echt werken.

 • Dag 1: maak kennis met een strategisch communicatieplan
 • Dag 2: leer meer over interne communicatie en verandermanagement
 • Dag 3: ontdek alles over online communicatie en contentstrategie
 • Dag 4: neem de rol van adviseur op en presenteer de aanpak van uw communicatieplan

Laat u persoonlijk begeleiden.

De opleiding is er om úw specifieke vragen en uitdagingen onder de loep te nemen.

 • Intake – Wat verwacht u van de cursus? En op welke vragen wil u specifiek een antwoord op krijgen?
 • Communicatieplan - Krijg gepersonaliseerde feedback van twee communicatiespecialisten op uw plan.

Pluspunten

Voor elke deelnemer ligt ook een exemplaar van het 'Communicatie handboek' van Wil Michels klaar!

Bestemd voor

 • U bent een communicatiemedewerker
 • U bent een assistant en medeverantwoordelijk voor de communicatie
 • U bent een hr-professional en verwelkomt nu communicatie in uw takenpakket
"

Deze opleiding is voor velen 'the next step' in de ontwikkeling en uitbouw van hun communicatiedienst binnen hun bedrijf. Zeer persoonlijk en zeer praktijkgerichte opleiding met de nodige verdiende aandacht voor zelfontwikkeling. Er wordt een zeer breed scala van zaken aangehaald en de zeer flexibele lesgevers schikken zich helemaal naar de groep.

"
Mieke Van Aerde, Internal Communications Officer, Moore Stephens Belgium
"

De sterke punten zijn het feit dat er verschillende docenten met elk hun eigen expertise aan bod komen en dat je je eigen case kan uitwerken en voorstellen.

"
Véronique Evrard, communication manager, Ferranti Computer Systems
"

De sterkte van deze opleiding zit in de volledigheid, logische opbouw en de afwisseling tussen theorie en praktijk. De kleine groep en persoonlijke coaching waren eveneens een zeer groot pluspunt. Ik was dan ook zeer aangenaam verrast door deze opleiding - helemaal geen dertien-in-een-dozijn-opleiding! Boeiend van het begin tot het einde met zeer gepassioneerde docenten die hun vak door en door kennen. Ik zou deze opleiding zeker aanraden aan collega's, vrienden en kennissen!

"
Gaël Gori, personal assistant to the managing director, ManpowerGroup Solutions
"

De sterke punten van dit programma waren voor mij de aandacht voor interne communicatie en de focus op de praktische toepasbaarheid van de leerstof.

"
Tina Lenaers, directie-assistente, Bewel
"

Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, uitgebreide bibliografie (ook websites), je wordt uitgedaagd. Een erg motiverende aanpak. Zeer goede docenten, experts, kennis van de laatste trends, werkveld.

"
Marijke Marsoul, communicatieverantwoordelijke, ABVV Vlaams Brabant

Programma

Dag 1: Uw strategisch communicatieplan

Een sterke reputatie bouwt u op basis van waardevolle relaties. Dit staat of valt met een strak plan. Hoog tijd dus om in de rol van strateeg te kruipen! Ontdek welke elementen een plan bevat én hoe u deze elementen verbindt.

 • Wat zijn de nieuwste trends in de communicatiewereld?
 • Wie zijn uw belangrijkste stakeholders?
 • Hoe pakt u uw corporate communicatie en uw huisstijl aan?
 • Wat hebt u aan modellen zoals de corporate identitymix en Golden Circle?
 • Hoe versterkt u de identiteit en de reputatie van de organisatie?

 

Dag 2: Uw online communicatie

Online communiceren met de buitenwereld? Leuk, maar moeilijk. Want de weg zit vol uitdagingen. Volg succesvolle strategieën om uw doelen te bereiken. En meet hoe goed u écht bezig bent.

 • Waarom zijn sociale media cruciaal in uw communicatie-inspanningen?
 • Waarom is een goede contentstrategie nuttig en noodzakelijk en hoe bouwt u ze?
 • Hoe helpt de customer journey om de klantervaring te verhogen?
 • Wat is het geheim van goede teksten voor het web en voor Google?
 • Hoe ziet uw positionerings-, contentmarketing- en word of mouthstrategie eruit?

 

Dag 3: Uw interne communicatie

Extern winnen is intern beginnen. Dat vereist een draagvlak in de organisatie voor de uitgestippelde koers. Maar wilt u betrokken medewerkers, betrek ze dan. Leer hoe u een draagvlak voor verandering creëert en hoe u zich positioneert als adviseur voor uw interne communicatie.

 • De toegevoegde waarde van interne communicatie
 • Hoe ondersteunt u interne veranderingsprocessen (reorganisaties, overnames, …)?
 • Welke kanalen en methodes zijn succesvol om intern te communiceren?
 • Hoe stimuleert u efficiënte communicatie van het management?
 • Hoe stemt u uw interne communicatie af op uw organisatiecultuur?
 • Praktische cases en oefeningen: verhuizing plannen, lancering van waarden, …

 

Dag 4: Uw eigen communicatieaanpak

A. Voor de middag: uw adviseursrol

Een goede communicatiemedewerker heeft power. Durf uw stempel te drukken op het communicatiebeleid en nieuwe projecten voor te stellen.

 • Hoe neemt u de rol van strategische adviseur op u?
 • De positionering van interne communicatie
 • Communicatie meten. Hoe begint u eraan?
 • Overtuigen van collega's en senior management?
 • Hoe ‘verkoopt’ u een communicatieproject binnen uw organisatie?

B. Na de middag: uw communicatieplan

U krijgt elke cursusdag bouwstenen aangereikt die samen één geheel vormen. Aan u om er een stevig communicatieplan mee te maken. U stelt uw communicatieaanpak in een elevator pitch van tien minuten voor aan docenten en cursisten. Zij gaan uw plan versterken. Zo is het kant-en-klaar in uw organisatie te gebruiken.

Laat u inspireren

shutterstock_1079756876_4c6beba4bf66f80398c3c4a12facfbac_2000

Wat is de basis van goede communicatie en wat zijn de trends in het communicatievak? Niemand die ons een welluidender antwoord kan geven dan Wil Michels, directeur van communicatiebureau Michels Communicatie en docent van inspirerende lezingen en workshops bij NCOI Learning. 

Docent(en)

D_01314.jpg
Wil Michels

Wil Michels is directeur van het communicatiebureau Michels Communicatie in Eindhoven. Ook werkt hij als hoofddocent bij Fontys Hogescholen Communicatie en bij NCOI Learning in Vlaanderen. Hij verzorgt ook inspirerende workshops en lezingen voor talloze organisaties met als hoofdtopic communicatiestrategie. Hij is uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vak en heeft een brede praktijkervaring. Als communicatiespecialist schreef Wil Michels een aantal boeken. Hij is in het Nederlandstalig gebied marktleider met bestsellers als het Handboek Communicatie en Communicatiestrategie.

Lees meer
cr-01791346
Guido Everaert

Guido Everaert studeerde Politieke en sociale wetenschappen aan de UGent en werkte nadien afwisselend voor adverteerders en reclamebureaus. Na 7 jaar voor A.C. Nielsen gewerkt te hebben, maakte hij de overstap naar Ogilvy & Mather. Nadien volgden nog Karamba Draft, en Duval Guillaume Corporate. Tussendoor vervulde hij communicatieopdrachten bij IBM, Telenet, Philips Europe. Na twintig jaar besloot hij datgene te doen waar hij al jaren van droomde: schrijven en bloggen. Hij is vaste columnist voor De Morgen, Vacature, VDAB en publiceerde o.a. in De Volkskrant. Auteur van het boek ‘Storytelling, verhalen maken merken (Lannoo Campus) en Melting Pot, de wereld kookt in België (Luster uitgeverij). Daarnaast doceert hij Storytelling aan de Karel de Grote Hogeschool en is hij gastdocent aan de Universiteit en Hogeschool Amsterdam.

Lees meer
d_04095
Jeroen Naudts

Jeroen Naudts is zelfstandig adviseur strategische communicatie. Hij begeleidt organisaties op vlak van interne en externe communicatie. In zijn advies en analyse staat altijd de mens centraal. Hiervoor kan hij rekenen op meer dan 15 jaar praktijkervaring bij o.a. provincie Antwerpen, SD Worx en Publiek Centraal. Daarnaast is hij onderzoeker en lector aan de opleiding communicatiemanagement van de Arteveldehogeschool (Gent). Daarbij ligt de focus van zijn onderzoek op social media en influencermarketing.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 2 343 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
 • VOV Vlaams Opleidingsverlof, 32 uren
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Leden van ‘Vonk (Netwerk voor interne Communicatie)’ krijgen 10% korting.

Inschrijven

Data

Download uw brochure Masterclass Communicatiemanagement

met een volledig overzicht van alles wat u moet weten over deze opleiding.