Zelfzorg, veerkracht en doorzettingsvermogen worden met de dag belangrijker. We leven in een maatschappij waar de veranderingen elkaar razendsnel opvolgen en waar bijgevolg de (werk)druk voortdurend stijgt. Met de Coronacrisis komen er nog eens ongelofelijk veel verwachtingen en stressoren bij. De dunne lijn tussen werk en privé zet ons meer dan ooit in een spreidstand: het ondenkbare wordt van ons verwacht en nieuwe doelen volgen mekaar razendsnel op. De afstandsmaatregelen en veelvuldig thuiswerk creëren eenzaamheid en angst. Maar ook onzekerheid en minder structuur in ons dagelijks leven.

Het is dan ook begrijpelijk dat onze batterijen leeglopen en dat we niet altijd met evenveel energie en motivatie het hoofd kunnen bieden aan uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat je opnieuw het gevoel krijgt van "alles aankunnen", "alles onder controle hebben" en "goed in je vel zitten"? Mentale veerkracht is een must om rust te vinden in stresserende situaties en te voorkomen dat onze batterijen leeglopen.

Doelstellingen

Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in de kenmerken en neurale achtergrond van stress. We zoomen in op de zaken die een positief effect op jouw veerkracht hebben en welke zaken je persoonlijke veerkracht onderuit kunnen halen. Je leert hoe je je bewust wordt van je uitdaging(en) en signalen op vlak van veerkracht en hoe dit impact heeft op het sociale netwerk. Daarnaast leer je tools om jouw mentale veerkracht te versterken en hoe je deze concreet kunt toepassen. Je leert wat binnen jouw invloedssferen ligt en wat niet, wat je kunt loslaten en wat je zelf kunt doen. Je krijgt de moed en inspiratie om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van stress en Corona. Je weet hoe je beheerst blijft in moeilijke, stressvolle situaties. Je komt tot acties op maat van je eigen persoonlijkheid, die je helpen om te gaan met de veranderende omstandigheden.

Bestemd voor

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die aan zijn of haar weerbaarheid tegen stress en verhoogde werkdruk wil werken. En iedereen die zelf (pro-)actief wilt ingrijpen als zijn of haar privé-werk balans in het gedrang komt.

Programma

Deel 1

 • Inzichten in wat stress doet met mijn lichaam, brein en welzijn.
 • Waar sta ik vandaag op vlak van mentale veerkracht?
 • Wat zijn mijn psychologische behoeften op persoonlijk vlak?
 • Welke strategieën passen bij mij om daar invulling aan te geven?
 • Eenvoudige, toepasbare tips met fijne toepassingen in de praktijk

Deel 2

 • Wat zijn mijn psychologische behoeften op het werk?
 • Met welke strategieën wil ik daar invulling aan geven?
 • Wat vraagt en geeft mij energie? Hoe zorg ik voor een balans?
 • Kleine wondermiddeltjes tegen stress in onzekere en stressvolle tijden (bv: Corona)
 • Meer balans werk-privé met oa. time management-tricks

Docent(en)

d_04587
Heidi Peeters

Als Arbeids- en Organisatiepsycholoog is Heidi Peeters al jaar en dag bezig met wat mensen gelukkig maakt, drijft en typeert. Ze verdiepte zich in verschillende persoonlijkheidsmodellen en volgde cursussen rond zelfontwikkeling, communicatie en coaching, waarvan een aantal in het buitenland. Heidi begeleidt sinds het begin van haar loopbaan medewerkers in hun persoonlijk ontwikkelproces, veerkracht en communicatie. Haar aanpak typeert zich als een uitnodiging om in rust en vertrouwen connectie te maken met het authentieke zelf. Waarbij de focus kan liggen op de eigen essentie en het verwezenlijken van potentieel.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 841 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data