In het kader van een preventieve aanpak van stressgerelateerde werkproblemen (concentratieproblemen, emotie gedreven communicatie) en werkverlet (burn-out), bieden we een training aan voor medewerkers en leidinggevenden van bedrijven en organisaties.

Doelstellingen

De training heeft als doel medewerkers alert te maken voor waarschuwingssignalen en hen een concreet plan van aanpak te bieden om zowel mentaal als fysiek energiek en in evenwicht op het werk te blijven verschijnen.

Deze training past in organisaties die een no-nonsense en service gedreven cultuur kennen waardoor men mag verwachten dat de training zeer praktijkgericht en concreet toepasbaar is.

Pluspunten

 • Praktijkgerichte workshops met zowel een theoretisch kader als handige tips en oefeningen
 • Toepassing op eigen cases: de trainingsetting als laboratorium om probleemsituaties te onderzoeken en alternatieve oplossingen uit te proberen

Uw resultaten

 • Stresshantering, onthaasten en herbronnen
 • Optimale prestatie en focus op het werk
 • Preventie van burn-out

Programma

2 halve trainingsdagen met observatie en ontspanningsoefeningen tussen beide dagen

Uitgangspunt is het model van de 4 kwaliteiten voor meer energie en evenwicht op het werk:

 1. Visie, helderheid in denken (taakgericht)
 2. Daadkracht, correct beheer van tijd en middelen (taakgericht)
 3. Respect voor en vertrouwen in het individu, zelfzorg, welzijn en beheer van de persoonlijke energiebalans (mensgericht)
 4. Morele moed, waarden als kompas voor integer samenwerken en verantwoordelijkheid (mensgericht).

Dit model is geïnspireerd op inzichten uit de Mindfulness Based Cognitive Training en Mindfulness Based Compassion Training.

Vanuit dit model cultiveren we volgende vaardigheden en inzichten:

 • Je leert geconcentreerd en met aandacht werken
 • Je leert ontspannen en positief ingesteld te blijven in een drukke en veeleisende werksituatie
 • Je krijgt inzicht in hoe stress zich opbouwt en hoe je ongezonde stress kan voorkomen
 • Je krijgt inzicht in wat je motiveert, wie je bent en waar je voor wil staan en hoe je je drijfveren positief kan houden
 • Je krijgt concrete tips en tricks, actiemiddelen om meer rust en ontspanning in je dagelijkse werk in te bouwen zodat ongezonde stress geen kans krijgt en je bevlogenheid gevoed wordt.
 • Ontspanningstechnieken bij stress, overgang werk-privé, en om beter te slapen, …

Docent(en)

D_02247.jpg
Inge Thijs

Inge Thijs, trainer-consultant, NCOI Learning. Studeerde organisatiepsychologie en verzamelde ervaring in de internationale bedrijfswereld. Als trainer in interpersoonlijke vaardigheden begeleidt ze mensen naar een constructieve en assertieve samenwerking en optimaal functioneren in bedrijven en organisaties. http://aandacht.be/trainer/inge-thijs/

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 841 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data

Hoe overwerkt ben jij?

Gezond en met plezier aan het werk? Liefst wel, maar een snedige opmerking van een collega, een strakke deadline of teveel/te weinig verantwoordelijkheid. Het zijn allemaal factoren die kunnen bijdragen aan ons stressgevoel.

Herkenbaar? Doe de test en kom te weten hoe het gesteld is met jouw stressniveau 😉