Rapporteer overtuigender met dashboards in Excel

Het volgende klinkt u wellicht vertrouwd in de oren: een goudmijn van gegevens leidt tot een schat aan inzichten. Toch krijgt u die gedachte maar moeilijk verkocht aan uw bedrijfsleiding, collega’s of klanten. Hoe dat komt? De voorstelling van uw cijfers laat te wensen over. Kies daarom voor dashboards in Excel. Zo stopt u uw kerngetallen en KPI’s in een oogverblindend rapport. En haalt u meer uit uw cijferwerk.

U maakt al gebruik van boordtabellen in Excel? En u bent klaar voor de volgende stap? Met zijn dashboards biedt Excel u een ongemeen krachtige rapportagetool. U hoeft alleen die mogelijkheden te benutten. Deze opleiding leert u in één dag hoe u:

 • uw data overzichtelijk visualiseert
 • uw rapporten moeiteloos verfraait
 • uw boodschap beduidend versterkt

En dat door middel van praktische oefeningen die u later meteen kunt toepassen op uw eigen Excel-sheets.

Doelstellingen

Dankzij de Excel dashboarding features bouwt u, tegen een beperkte kostprijs en met een korte ontwikkelingstijd, een gebruiksvriendelijke managementtool die gebruik maakt van veel Excel functionaliteiten. Vrijwel elke boordtabel kunt u flexibel opmaken en aanpassen aan de noden van uzelf en van de gebruikers.

Pluspunten

Direct aan de slag met dashboards in Excel!

Bereid u voor op een echte hands-on training … Want boordtabellen en dashboards maken, leer je niet door erover te horen spreken. Maar door het te doen. U gaat meteen aan de slag met de verschillende dashboardmodellen in Excel. Dankzij een unieke mix van onmiddellijk toepasbare theorie, casestudy’s en oefeningen leert u:

 • hoe u een dashboard creëert
 • hoe u het gebruiksvriendelijker en interactiever maakt
 • hoe u met slimme visualisatie uw boodschap versterkt

Hebt u de basis onder de knie? Haal dan uw eigen Excel-sheets boven. En profiteer van de concrete tips van uw docent. Dankzij zijn jarenlange ervaring met dashboards in Excel weet hij meteen welke geavanceerde Excel-functies uw boordtabellen en dashboards fors verbeteren. Onbetaalbaar advies!

U wilt zeker niets vergeten van al die nieuwe informatie? Geen zorgen. Na afloop krijgt u het handboek (geschreven door Thierry Delgutte) gratis mee naar huis.

Uw resultaten

Na deze opleiding wilt u meteen aan de slag met uw nieuwe kennis. Dankzij de dashboards is Excel nog nuttiger voor de rapportering van uw financiële, hr-, verkoop-, … cijfers of KPI’s. U maakt niet alleen nieuwe boordtabellen, u stemt ze ook flexibel af op uw publiek. Zodat u zelfs uw meest cijferblinde medewerkers aan boord krijgt van uw visie.

Na deze opleiding:

 • maakt u efficiënt uw eigen dashboards in Excel
 • kent u de do’s-and-don’ts van dashboarding
 • geeft u uw rapporten een professionele look

Bestemd voor

U beschikt al over een stevige Excel-kennis? U hebt ervaring met VLOOKUP, IF en intensieve cijferbewerkingen in Excel (niet verplicht)? En u wilt nu dashboards leren maken of uw cijfers beter visualiseren? Dan is deze opleiding voor u ontwikkeld!

Voor deze functies is de kennis van dashboards een absolute must:

 • financiële professionals
 • business analisten
 • hr-professionals
 • marketing professionals
 • production management specialisten
"

Ik veronderstelde al redelijk wat te kennen van MS Excel, maar de tools en tips 'n tricks die in de training worden aangereikt, openen een heel nieuw scala aan mogelijkheden. Ze zijn een must voor iedereen die in zijn dagelijkse beroepsactiviteiten te maken heeft met het opstellen van dashboards en rapporten. Zeker een aanrader voor wie de mogelijkheden van MS Excel verder wil verkennen en zijn rapporten naar een ‘next-level’ wil brengen!

"
Raf Eyckens, responsible cost center accounting, BASF Antwerpen
"

Een heel praktijkgerichte opleiding die zeker een meerwaarde betekent voor het verbeteren van de bedrijfrapportering en dashboards in Excel. Minder evidente toepassingen worden op een gestructureerde en praktische manier uitgelegd waardoor je na de cursus direct aan de slag kunt.

"
David Goderis, finance controller, Petersime
"

Deze opleiding kan voor eenieder die data-analyse wil uitvoeren en gegevens op een overzichtelijke manier wenst voor te stellen, aanbevolen worden. De lesgever maakt ook deel van het succes van deze opleiding.

"
Christophe Boone, rapportering databanken, FIT Flanders Investment & Trade
"

Ik vond het een zeer praktische en duidelijk cursus. Ook het cursus materiaal is voldoende uitgebreid om achteraf nog een aantal zaken te consulteren. Het Dasboard is zeker een interessante tool. Ik zal deze in de praktijk ook gebruiken. Na een beetje oefening.

"
Stefanie Vanmeerbeek, controller, Acerta
"

Perfecte opleiding om met basiskennis van Excel heel ingewikkelde en mooi ogende dashboards in elkaar te steken.

"
Kevin De Kock, insurance specialist, Athlon Car Lease Belgium

Programma

Dashboards: de kroon op uw werk in Excel

Tijdens deze opleiding gaat u zelf aan de slag met Excel. Zo krijgt u de nieuwe functionaliteiten meteen in de vingers.

Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod – in theorie én praktijk:

 • Structuur van een dashboard in Excel
 • Invoer van scenario's
 • Dynamische grafieken
 • Geavanceerde functies in de boordtabellen in Excel
 • Cameraobjecten
 • In Depth-voorwaardelijke opmaak
 • KPI-mogelijkheden van Excel
 • In Depth-besturingselementen
 • Slicers en Timelines
 • Websites en fora met nuttige tips

Deze opleiding is opgebouwd rond Excel 2016 (Engels).

U werkt en oefent hands-on met deze functies en besturingselementen: NA, OFFSET, INDIRECT, INDEX, MATCH, VLOOKUP, databasefuncties, IF, Slider, Combo, Checkbox, GroupBox, …

Docent(en)

D_01221.jpg
Thierry Delgutte

Thierry Delgutte is handelsingenieur en zaakvoerder van Intermotion Software & Training. Voorheen was hij opleidingscoördinator bij IBM, personeelsverantwoordelijke en lid van de ondernemingsraad bij Siemens-Nixdorf. Hij is al 30 jaar actief in opleidingen rond hr-thema's, business intelligence en data-analyse van financiële gegevens.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

In deze opleiding maken we gebruik van de Excel 2019 versie. Werkt u zelf nog in Excel versie 2010 of 2013 of 2016 en wenst u deel te nemen aan deze opleiding? Dat kan perfect. Twijfelt u over uw voorkennis? Of kunt u dit moeilijk inschatten? Contacteer NCOI Learning op 015-45 34 21. Wij adviseren u graag over een opleiding die het best aansluit bij uw eigen ervaring en behoeften.

Documentatie:

Inclusief boek 'Interactieve Dashboards met MS Excel' geschreven door de trainer Thierry Delgutte, ter waarde van 49 euro.

Deze opleiding scoort:

8,4/10

Score docent(en):

9,2/10

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data