Laat uw oordeel, mening en advies achterwege

U wilt een collega vooruithelpen, maar u boekt geen vooruitgang, ondanks de vele pogingen om uw advies en ervaring door te geven. U wordt er moedeloos van, maar wat is het alternatief? Stop met adviseren, start met coachen! 

Coachen werkt als domino

Leert u coachen? Dan beïnvloedt u als een dominosteen heel uw omgeving. Het begint bij uw open houding. Daardoor tobben uw collega’s, klanten of leveranciers niet, maar leggen ze hun problemen op tafel. Zo wordt de sfeer constructiever en gaat samenwerken vlotter. Het resultaat? De productiviteit gaat de hoogte in, en uw bedrijf weet wie daaraan bijdraagt.

Basis-skills coachen in 3 dagen

Coachende gesprekken: wat, wanneer, waarom en hoe? De trainers leren het u in drie dagen. Na de coachingopleiding:

 • voert u gesprekken op een coachende manier.
 • neemt u de juiste houding aan tegenover mensen die hulp nodig hebben.
 • helpt u anderen om bij te leren.

In de training zult u coaching leren en ervaren vanuit drie standpunten. U zult uw collega-deelnemers coachen, u zult gecoacht worden door uw collega-deelnemers en u zult coaching observeren. De trainer coacht u intensief en geeft u persoonlijke feedback. En terug op de werkvloer bent u een onschatbare meerwaarde voor uw bedrijf.

Bestemd voor

 • stafmedewerkers, managers en verkopers
 • adviseurs, consultants en medewerkers commerciële binnendienst
 • hr-medewerkers, projectleiders en vrije beroepen
 • loopbaanbegeleiders, projectmedewerkers en hulpverleners
 • ...

Kortom, deze coachingopleiding is geknipt voor iedereen die coachende gesprekken wil voeren. Om een of meerdere redenen: om anderen beter te begrijpen, hen te ondersteunen of hen te helpen om bij te leren. Om samenwerking aan te wakkeren, een constructieve sfeer te creëren, of met coachen meer impact te hebben op uw bedrijf.

"

Super! Deze opleiding coachen voldeed compleet aan mijn verwachtingen en is heel erg bruikbaar in mijn dagelijkse praktijk. Een supergoede docente met veel passie. Goede mix tussen theorie en oefeningen en er wordt een veilig kader geschept om de oefeningen te doen. Zonder overdrijven was dit een van de beste opleidingen die ik de laatste jaren gevolgd heb. Ik heb er voor mezelf, professioneel en privé, heel veel inzichten uitgehaald. De coachende aanpak kan in heel veel situaties in mijn dagelijkse praktijk toegepast worden. Na deze opleiding tot coach heb ik echt goesting om met de aangereikte toolbox aan de slag te gaan.

"
Ann De Schoenmaeker, planner HR Training & Talent Dev., Telenet
"

De perfecte mix tussen theorie en oefeningen. De aangereikte toolbox was zeer bruikbaar.

"
Britt Van Essche, Senior IP Formalities Administrator, Huntsman (Europe)
"

Het was een intense, verrijkende ervaring. Ik heb de kracht van coaching ondervonden zowel in de rol van coach als in de rol van gecoachte. Deze ervaring is mijn drijfveer om het coachen ook effectief toe te passen in het dagelijks leven, zowel op de werkvloer als voor mezelf.

"
Liesbet Daelemans, trainer, Grand Opticiens
"

Iedereen kan deze opleiding gebruiken zowel als leidinggevende als niet-leidinggevende. Er schuilt een coach in ieder van ons.

"
Cindy Lemaen, Executive Officer & Finan. Analyst, Bayer Cropscience
"

Weer een enorme sprong vooruit in mijn eigen ontwikkeling van intermenselijke relaties. Ook duidelijk inzicht in wat coaching eigenlijk is. Een openbaring!

"
Kristof Teughels, Coax Support, Telenet

Programma

Introductie

 • Wat is coaching?
 • Coaching op verschillende niveaus
 • De basisprincipes van coaching

Het coachend gesprek

 • Structuur van het gesprek
 • Diepere lagen ontdekken en verkennen door luisteren op 4 niveaus
 • Confronteren en spiegelen: hertalen, verduidelijken, patronen herkennen, uitdagen, ...
 • Doel achter het doel exploreren

Opvolging en ondersteuning bij het vormen van nieuwe gewoonten

 • Hoe worden gewoonten gevormd?
 • Wat kunt u vanuit een coachende rol bieden aan structuur hierin?

Toolbox voor Coaching

 • Set van werkvormen en handvaten om coachingsgesprekken nog effectiever te maken

Docent(en)

D_01367.jpg
Katelijne Rotsaert

Katelijne Rotsaert is trainer, coach en facilitator bij NCOI Learning / Linkpower en werkt ook als zelfstandig organisatiecoach en trainer. Ze begeleidt individuen, teams en organisaties die kwalitatiever willen samenwerken om resultaten te halen, vaak in veranderende omstandigheden. Voorheen werkte zij 10 jaar in managementfuncties met verantwoordelijkheid over diverse teams, sales en business development. Als gecertifieerde (team)coach maakt ze deel uit van het wereldwijde netwerk van Organization & Relationship Systems Coaches (ORSC™). Katelijne traint in de topics: leadership, change en coaching en is gecertifieerd ICF-coach (PCC).

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 917 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data

Ontdek de coach in jezelf! Doe de test!

Hoeveel voeling heb je al met het thema coaching? Waar ligt jouw groeipotentieel als coach?

Doe de test en ontdek hoe het vandaag gesteld is met je coaching vaardigheden!