Invloed uitoefenen is vanzelfsprekend als u een leidinggevende functie hebt. Maar hoe overtuigt u collega’s? Op een positieve manier? Hoe bereikt u uw doelen terwijl u uw professionele relaties verstevigt? Beïnvloeden of overtuigen is niet hetzelfde als misleiden of manipuleren. Want beïnvloeden en overtuigen zijn gebaseerd op vertrouwen en leveren een win-winsituatie op. Als u het juist doet, natuurlijk. Leer hoe in twee dagen.

Psychologie én praktijk van beïnvloeden en overtuigen

De kernboodschap? Beïnvloeden en overtuigen doet u niet alleen. De opleiding focust dus op de ander en op uw relatie met hem/haar. U leert hoe u die relatie opbouwt, verstevigt en onderhoudt. Ook uzelf neemt u onder de loep: welk effect hebt u met uw non-verbale communicatie? En is dat hoe u wilt overkomen of is er nog ruimte voor verbetering? U ontdekt de psychologie van de overredingskracht, weet hoe u een beïnvloedingsgesprek opbouwt, en oefent alles in met simulatieoefeningen.

De kracht van beïnvloeden en overtuigen

De twee opleidingsdagen zijn goed gevuld, met theorie én praktijk. Wat levert u dat op?

 • U leert invloed uitoefenen in niet-hiërarchische situaties.
 • U weet hoe u mensen moet beïnvloeden en overtuigen.
 • U buigt negatieve situaties om en laat een positief gevoel achter.
 • U hebt meer inzicht in uw eigen gedrag – en het effect ervan op anderen.
 • U bouwt vertrouwen op bij uw gesprekspartners.

Pluspunten

 • Praktijkgerichte en interactieve training waarin zelfkennis, oefeningen en ervaringsuitwisseling centraal staan.
 • Gedreven en gepassioneerde trainster die genoeg tijd en ruimte voorziet om in te gaan op vragen en probleemstellingen van deelnemers.

Sterkere boodschappen overbrengen in een gesprek? Ga beïnvloeden en overtuigen.

Onze trainster, Emilie Depuydt, licht in deze video toe wat je mag verwachten tijdens deze training en waarom die een must is voor jou.

Bestemd voor

Voor al wie invloed wilt uitoefenen op zijn omgeving zonder daarbij terug te kunnen vallen op een hiërarchische relatie of op formele macht.

"

Eindelijk een cursus, die niet overdondert door prachtige theorieën maar wel door praktijkgerichte interactie!

"
Ellen Broekmans, informatiemanager, WML Waterleiding Maatschappij Limburg
"

Sterk resultaatgerichte opleiding. Docent die het klappen van de zweep kent en dit op een enthousiaste en heldere manier weet over te brengen.

"
Frank Ceuterick, coördinator Business Support, Telenet
"

Zeer geslaagde cursus. Wat mij vooral duidelijk werd is dat beïnvloeden een subtiel spel is. En dat het spel verandert naar gelang de persoon die je tegenover je hebt.

"
Ellen Deckers, copywriter, Wolters Kluwer Belgium
"

Prima opleiding. Voor deze materie hebben jullie een innemende en gedreven docente. Ze was er voor de hele groep maar sprak ook het individu aan. Het bleef boeiend!

"
Edwin Van de Vonder, Prodis Infastructure
"

Een leuke hands-on opleiding met een ervaren docente die genoeg tijd en ruimte voorziet om in te gaan op vragen en probleemstellingen! Een perfecte afwisseling tussen theorie, praktijk en discussie. De docente weet ook vanaf het begin de hele groep op hun gemak te stellen en te laten samenwerken.

"
Gwenny Van Keer, Marketing Communications Specialist, Cummins

Programma

A. Wanneer beïnvloeden en overtuigen?

 • Alles begint met de bewustwording, wie wilt u waarvan overtuigen en waarom?
 • Kiest u wel de juiste persoon om te beïnvloeden?
 • Wat weet u over de ander?

B. Aandacht voor de relatie, hoe bouwen aan vertrouwen

 • Wat zal het effect zijn van deze beïnvloeding?
 • Hoe kunt u een win-winsituatie creëren zodat de ander u dankbaar is dat u invloed op hem/haar hebt gehad?

C. Beïnvloedingsstrategieën, voor de bewuste en de onbewuste geest

 • Wat maakt ons gevoelig?
 • Wat creëert goodwill om iets voor de ander te doen?

D. Communicatie

 • Ken uw doel
 • Stem af op uw gesprekspartner
 • Omgaan met weerstand

E. Van probleem naar oplossing

 • Val niet in de valkuil om te blijven analyseren wat er fout gaat
 • Neem de ander mee in de sfeer van de oplossing en de weg daar naartoe

F. Zorg dat alles op één lijn zit

 • Check of er geen weerstanden meer zijn. Klopt het voor alle betrokkenen?
 • Draagt het bij aan de missie van de organisatie?
 • Hebben we alle capaciteiten in huis om het doel te halen. Ja? Dan staat er niets meer in de weg ...

Docent(en)

cr-00004946
Emilie Depuydt

Emilie Depuydt is internationaal gecertificeerd NLP-trainer. Ze werkt als communicatietrainer en personal coach. Emilie heeft heel wat ervaring met NLP in een businesscontext, zowel in commerciële context als in het werken met mensen. Ze is zelf opgeleid door Anné Linden (één van de grondleggers van NLP) en onderhoudt ook nu nog nauw contact met Anné. Emilie gaat terug naar de basics van NLP, in tegenstelling tot veel NLP-opleidingen die 'vervormd' zijn door eigen interpretaties en visies van trainers. Haar achtergrond als natuurgeneeskundige, gecombineerd met haar commerciële werk uit het verleden, zorgen ervoor dat Emilie een goede balans vindt tussen een no-nonsenseaanpak en het geloof in de kracht van ieder individu. In haar trainingen komt dit terug in het durven invloed hebben op een ander vanuit een win-winsituatie met veel respect voor ieder individu en zijn omgeving.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data