We hebben dagelijks contact met anderen. We doen ons best om vlot te communiceren, maar toch verloopt dit niet altijd zoals we willen. Soms interpreteren mensen ons anders dan verwacht. Vaak door onze woorden, maar meestal door onze lichaamstaal. En dat is niet toevallig. Want uit onderzoek blijkt dat onze communicatie voor 70 % beïnvloed wordt door non-verbaal gedrag. Daarom is het belangrijk deze onbewuste patronen te kennen en te gebruiken. Tijdens deze opleiding krijg je technieken aangeleerd die je kunnen helpen om je lichaamstaal te verbeteren. Bovendien leer je wat je gesprekspartners en collega’s bedoelen en welke signalen je zelf - soms onbewust - uitstuurt.

Tijd om je lichaamstaal onder de loep te nemen!

In deze tweedaagse training ontdek je:

 • hoe niet-verbale signalen (zoals lichaamshouding, stem, innovatie, mimiek, ...) een aanzienlijke impact hebben op je communicatie.
 • hoe je via deze signalen de kracht van uw eigen lichaamstaal verder ontwikkelt.
 • hoe je bewust kunt omgaan met uw persoonlijke communicatiepatronen.

De sterkte van deze opleiding? Een stukje theorie, maar vooral veel praktijk. Het resultaat? Een verhoogde alertheid, assertiviteit en zelfvertrouwen.

Deze training maakt je bewust van het effect van je lichaamstaal.

 

Uw resultaten

Na deze opleiding ken je:

 • de belangrijkste signalen van non-verbale communicatie
 • modellen om patronen in non-verbale communicatie te herkennen
 • de verschillende signalen en kan je deze sneller oppikken

Na deze opleiding kan je:

 • lichaamstaal herkennen en in een context plaatsen
 • je eigen lichaamstaal verbeteren en bijsturen waar nodig
 • je communicatie beter afstemmen op je gesprekspartner
 • krachtiger communiceren door gebruik van je stem, mimiek en gebaren

Bestemd voor

Deze training is een must voor elke medewerker en leidinggevende die zijn of haar persoonlijke communicatie wil versterken. Van directielid tot salesprofessional, van adviseur tot communicatieprofessional …

"

Zeer praktijk gericht. Een echte aanrader.

"
Tom Pintelon, IT Support Coordinator, Telenet
"

De opleiding was verrassend, verhelderend en zeer actief. Sterk is dat de opleiding geen interpretatiewoordenboek is maar veel meer de focus legt over je eigen lichaam en de impact ervan bij het communiceren. Ik werd me ervan bewust dat het belangrijk is om je lichaam te kennen en te kunnen observeren. Ik kwam erachter dat de drager van de boodschap, mijn lichaam, communicatief ongelooflijk krachtig is en meer doorweegt dan de inhoud. Die bewustmaking maakt dat ik in de toekomst ook bewuster aandacht zal hebben voor lichaamstaal bij elke communicatie.

"
David Vandezande, teamleader, Kluwer Software Hasselt
"

Het is ongelooflijk hoe de kennis die je al tijdens de eerste dag opdoet, onmiddellijk wordt omgezet in de praktijk. Tijdens de tweede dag krijg je praktische tips mee om bepaalde blokkades die je al je hele leven meezeult eindelijk te doorbreken. Dit aan de hand van 'rollenspelen' die je absoluut niet aanvoelt als een rollenspel. De docente geeft je een vertrouwd gevoel waardoor je perfect jezelf kan zijn. Een aanrader!

"
Lieve Gobbaert, verantwoordelijke personeelsdienst, Ivarem
"

Met deze tweedaagse training kun je zowel in het dagelijks leven als op het werkveld direct mee aan de slag. De lesgever geeft bezielend en enthousiast les. Zij geeft zeer gerichte tips en met een persoonlijke touch die je bijblijft! Top! Pluspunten: sterke praktische bruikbaarheid en prima coaching van de lesgever.

"
Bart Tirez, manager zorg- en dienstverlening, Familiehulp
"

Zeer praktijkgerichte opleiding, op maat van elke individuele deelnemer door het werken met eenieders persoonlijke case.

"
Dino Steyaert, Manager QSE, NMBS

Programma

Deze opleiding bestaat uit 2 dagen

Tijdens dag 1 maak je kennis met de grammatica van de lichaamstaal en neem je je eigen niet-verbale signalen onder de loep (Awareness). Daarna krijg je een week de tijd om te observeren en te experimenteren (Integration).

Op dag 2 ga je heel concreet aan de slag met cases en voorbeelden uit je eigen praktijk en werk je zo aan de verbetering van het gebruik van uw lichaamstaal (Enhancement).

Tijdens deze interactieve opleiding komen verschillende elementen van lichaamstaal aan bod

 • Basisregels van verbale en non-verbale communicatie
 • Bewust worden van de eigen lichaamstaal en uitstraling
 • Wisselwerking tussen gedachten, houding, taal en emoties
 • De kracht van de eerste indruk
 • Lichaamstaal lezen bij anderen
 • Hoe een sterke indruk maken?
 • De diepere betekenis van non-verbale communicatie vatten
 • Anderen hun gedachten, emoties en intenties beter begrijpen
 • Congruent communiceren zodat je meer competentie en zekerheid uitstraalt

Docent(en)

d_04095
Jeroen Naudts

Jeroen Naudts is zelfstandig adviseur strategische communicatie. Hij begeleidt organisaties op vlak van interne en externe communicatie. In zijn advies en analyse staat altijd de mens centraal. Hiervoor kan hij rekenen op meer dan 15 jaar praktijkervaring bij o.a. provincie Antwerpen, SD Worx en Publiek Centraal. Daarnaast is hij onderzoeker en lector aan de opleiding communicatiemanagement van de Arteveldehogeschool (Gent). Daarbij ligt de focus van zijn onderzoek op social media en influencermarketing.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data