Herken je deze situaties?

 • Je vraagt iets aan een collega en je neus wordt eraf gebeten.
 • Iemand geeft je kritiek en je gaat meteen in de tegenaanval.
 • Je wilt je punt maken, maar het blijkt niet te blijven plakken.
 • Of je gelooft dat je mening zeggen zal leiden tot een conflict of je gelooft dat je toch weer fout begrepen zal worden?

Je zwijgt liever om de harmonie te bewaren, of althans ‘fake harmonie’, … want uiteindelijk stapelen emoties, frustraties, verdriet zich op… en escaleert onderhuids de situatie.

Goede communicatievaardigheden mogen dan wel in elke vacature gevraagd worden en als een evidentie worden aangenomen, geweldloos communiceren blijft toch een uitdaging. In tijden van fysieke afstand wint sociale connectie bovendien nog aan belang.

Doelstellingen

In deze online introductietraining geeft ervaren trainer/coach Erika De Ryck inspirerende en praktische tips om verbindend te communiceren en feedback te geven.

Gedaan met te veel water bij de wijn te doen, er eieren onder te leggen, te scherp of vermijdend te reageren. We voorzien je van praktische handvaten om vanuit verbinding een gelijkwaardige dialoog aan te gaan door te zeggen wat je echt wilt, met respect voor de andere.

Uw resultaten

 • Vanuit verbinding je punt maken
 • Je leert communiceren zonder weerstand op te roepen
 • Handelen vanuit een keuze en niet vanuit macht of angst
 • Je krijgt een eenvoudig stappenplan (Model van Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg) en zeer concrete tips die je dezelfde dag nog kan uitproberen

Bestemd voor

Iedereen die zijn of haar communicatiestijl verder wil professionaliseren, verfijnen en kracht bijzetten.

Programma

 • Wat is geweldloze communicatie en wanneer zet je het in
 • Je persoonlijke triggers en valkuilen
 • Voorbereidende stappen
 • Bouwstenen voor het geweldloze gesprek
 • Impactvolle tips

Docent(en)

d_04424
Erika De Ryck

Erika heeft een ruime ervaring in het begeleiden van bedrijven en individuen bij veranderingsvraagstukken. Vanuit haar expertise in strategische HR-rollen maakt ze businessuitdagingen helder en zet ze problemen om in duurzame oplossingen. Erika werkt vanuit een coachende aanpak (ICF – PCC certified) en is geïnspireerd door de positieve psychologie, neurowetenschappen en innovatieve principes om organisaties, leiders, en teams klaar te maken voor de uitdagingen van morgen. Haar passie ligt in het enthousiast maken van mensen om hun volle potentieel en energie te benutten en van daaruit duurzaam te groeien en zelfleiderschap op te nemen en de verbinding tussen mensen te versterken. Erika gelooft in geweldloze communicatie als een universeel thema waar iedereen beter van wordt, eens je het beheerst. En het goede nieuws is dat je het kan leren! Met een stevige wetenschappelijke background, aanstekelijke passie en doorleefde ervaring, neemt ze je op een interactieve en leuke wijze mee om je communicatiestijl in relatie tot anderen verder te verfijnen en kracht bij te zetten.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 431 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data