Succesvolle communicatie? Met NLP!

Vraagt u een vlotte communicator naar zijn geheim? Dan blijft hij u waarschijnlijk het antwoord schuldig. Want hij gebruikt instinctief de juiste communicatietechnieken. Maar met NLP – neurolinguïstisch programmeren – is efficiënt communiceren voor iedereen weggelegd. Duik mee in de onderbewuste wereld van de ‘metaprogramma’s’ en schiet ook raak met úw communicatie op het werk.

NLP voor communicatie: meta-wat?

‘Metaprogramma’? Veel eenvoudiger dan het klinkt: individuele voorkeuren in communicatie. Iedereen heeft ze, en bij iedereen liggen ze anders. Zo heeft de ene graag continu oogcontact, en wordt de andere onrustig van een directe spreekstijl. In de opleiding ‘Gericht communiceren met NLP’ ontdekt u uw eigen voorkeuren en leert u op dezelfde golflengte te komen met uw gesprekspartner.

Communicatie met NLP: empathie onder de microscoop

NLP is – cru gezegd – de wetenschappelijke benadering van empathie. Zonder vage concepten, mét praktische tips. Die meteen een verschil maken in uw dagelijkse interne communicatie. En dat draagt op zijn beurt bij tot een vlottere samenwerking en een succesvollere onderneming.

De directe effecten van de tweedaagse opleiding?

 • U herkent patronen in uw taalgebruik en dat van anderen.
 • U ontdekt uw eigen metaprogramma’s en leert hoe u die opzij zet voor uw gesprekspartner.
 • U begrijpt waarom uw communicatie met collega A gesmeerd, en met collega B stroef verloopt.

Kortom: u werkt vlotter samen met uw collega’s én baas.

Pluspunten

De trainer reikt u een aantal inzichten aan, maar vooral ook vele praktische oefeningen waarin u metaprogramma's bij uzelf en anderen leert herkennen en inschatten.

Bestemd voor

Iedere professional die efficiënter wil werken en tijd wil besparen, door beter en gemakkelijker te communiceren.

"

Een uitermate boeiende ontdekkingsreis. Verbazend, bevestigend en tegelijkertijd confronterend, maar altijd verhelderend. Een absolute aanrader voor wie inzicht wil verwerven in onbewuste voorkeurspatronen en hier effectiever wenst mee om te gaan. Een investering in jezelf en voor jezelf. Op termijn een meerwaarde voor jouw omgeving.

"
Pascal Verbeke, manager, bvba Watts Industries Belgium
"

Een praktische en makkelijk toepasbare opleiding gebracht door een gepassioneerde experte.

"
Helga Yperman, hr manager, Imperial Tobacco Belgium
"

Heel goed opgebouwd cursus, en toewerkend naar de praktische oefeningen. Ik vond het prettig dat er op heel concrete situatie-oefeningen ingegaan werd. De iWAM test heeft me veel over mezelf geleerd.

"
Yasmine Van Dessel, marketing office coördinator, Deloitte Services & Investments
"

Het geeft je inzicht in verschillende communicatie-patronen. Waarom communiceer je vlot met de ene collega en botst het geregeld met een andere collega? En vooral hoe kun je de omgangsvormen verbeteren? Na de cursus NLP beschik je over een handige toolbox om aan je communicatie-vaardigheden te sleutelen. Heel inspirerend!

"
Katja van Stappershoef, verantwoordelijke rekrutering en selectie, Philips Innovative Applications

Programma

Dag 1

Toelichting metaprogramma's: een overzicht van de belangrijkste metaprogramma's die in onze dagelijkse communicatie een rol spelen.

Combinaties van metaprogramma's: iedere persoon beschikt over een unieke combinatie van denkpatronen. Hoe herkent u ze? Wat betekent die combinatie van metaprogramma's voor iemands communicatie?

De metaprogramma's bij uzelf en anderen leren herkennen, ook zonder test.

 • Waarom reageert iemand anders op een totaal andere manier op uw boodschap?
 • Wat zijn die onbewuste voorkeuren die u uniek maken?
 • Hoe kunt u door middel van taalgebruik en gedrag bepaalde voorkeuren herkennen?
 • Hoe leert u 'rapport' maken?
 • Wanneer moet u volgen, en wanneer leiden?

Dag 2

Hoe speelt u in op metaprogramma's van anderen?

Hoe zet u uw eigen natuur (metaprogramma's) opzij en stemt u uw gedrag af op de (metaprogramma's van) anderen?

Oefeningen en praktijktoepassingen in verschillende situaties. Hoe gebruikt u uw kennis van de metaprogramma's voor het verbeteren van uw effectiviteit:

 • in uw dagelijkse samenwerking met collega's
 • in de omgang met uw leidinggevende
 • in het coachen
 • in netwerking
 • ...

Docent(en)

cr-00004946
Emilie Depuydt

Emilie Depuydt is internationaal gecertificeerd NLP-trainer. Ze werkt als communicatietrainer en personal coach. Emilie heeft heel wat ervaring met NLP in een businesscontext, zowel in commerciële context als in het werken met mensen. Ze is zelf opgeleid door Anné Linden (één van de grondleggers van NLP) en onderhoudt ook nu nog nauw contact met Anné. Emilie gaat terug naar de basics van NLP, in tegenstelling tot veel NLP-opleidingen die 'vervormd' zijn door eigen interpretaties en visies van trainers. Haar achtergrond als natuurgeneeskundige, gecombineerd met haar commerciële werk uit het verleden, zorgen ervoor dat Emilie een goede balans vindt tussen een no-nonsenseaanpak en het geloof in de kracht van ieder individu. In haar trainingen komt dit terug in het durven invloed hebben op een ander vanuit een win-winsituatie met veel respect voor ieder individu en zijn omgeving.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data

Test je EQ op het werk

Op het werk word je wel eens geconfronteerd met een onverwachtse situatie of een moment waarbij je je minder comfortabel voelt. Hoe reageer je in zo’n situatie?

Ben je iemand die zijn emoties goed kent en beheerst? Of verlies je soms al eens de controle over je emoties?