Empathisch luisteren zorgt ervoor dat je de andere écht kan begrijpen wat er dan weer voor zorgt dat je in een heel andere communicatiedynamiek terechtkomt. Met aandacht luisteren is niet zo evident als je misschien op het eerste zicht zou denken. Je moet immers je oordeel en interpretatie aan de kant schuiven om zo echt te kunnen focussen op de boodschap van je gesprekspartner. Dit is een belangrijk element van emotionele intelligentie. Als je je kan inleven in anderen, dan kan je effectiever communiceren. Empathisch luisteren is een heel constructieve manier van communiceren. Er ontstaat heel waardevolle informatie wanneer je erin slaagt om empathisch te luisteren waardoor je misverstanden kan vermijden en in staat bent om samen op een punt te komen waar je zonder je empathische vaardigheden nooit zou geraken.

Uw resultaten

Na dit webinar:

  • weet je wat empathisch luisteren is
  • ken je de meerwaarde van empathisch luisteren voor jou en je omgeving
  • kan je empathisch luisteren in de praktijk omzetten

Bestemd voor

Elke medewerker, elke leidinggevende of elke professional die nood heeft om op een emotionele manier connectie te maken met zijn/haar gesprekspartner.

Programma

  • Wat verstaan we onder empatisch luisteren
  • De meerwaarde van empathisch luisteren voor jou en je omgeving
  • Empathisch luisteren in de praktijk

Docent(en)

d_03912
Griet Deca

Griet Deca ontdekte reeds in het laatste jaar van haar universitaire studies dat bedrijfstraining echt wel “haar ding” was. Griet besliste haar zelfstandige trainingsactiviteit te combineren met een deeltijdse job als communicatie- en sollicitatietrainer. Tijdens haar communicatie- en sollicitatietrainingen stelde Griet vast wat een impact stress kan hebben op mindset, uitstraling, prestaties en interactie. Getriggerd door het fenomeen schoolde ze zich bij tot stress- en burn-outcoach lang voor “de hype”. Vandaag organiseert Griet met haar organisatie Tryangle bvba training, coaching en teambuilding bij bedrijven.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 75 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data