Empathisch luisteren zorgt ervoor dat je de andere écht kan begrijpen, wat er dan weer voor zorgt dat je in een heel andere communicatiedynamiek terechtkomt. Met aandacht luisteren is niet zo evident als je misschien op het eerste gezicht zou denken. Je moet immers je oordeel en interpretatie aan de kant schuiven, om zo echt te kunnen focussen op de boodschap van je gesprekspartner. Dat is een belangrijk element van emotionele intelligentie. Als je je kan inleven in anderen, dan kan je effectiever communiceren. Ontdek het in dit webinar.

Doelstellingen

In dit webinar besteed je aandacht aan empathisch luisteren en de voordelen ervan. Na dit webinar:

  • Weet je wat empathisch luisteren is
  • Ken je de meerwaarde van empathisch luisteren voor jou en je omgeving
  • Kan je empathisch luisteren in de praktijk omzetten

Bestemd voor

Dit webinar is een aanrader voor elke medewerker, leidinggevende of professional die er nood aan heeft om op een emotionele manier connectie te maken met zijn/haar gesprekspartner.

Programma

  • Wat verstaan we onder empatisch luisteren?
  • De meerwaarde van empathisch luisteren voor jou en je omgeving
  • Empathisch luisteren in de praktijk

Docent(en)

Tryangle docent

Tryangle Happiness and Well-Being at Work is expert op vlak van welzijn op het werk en werkgeluk. Met hun piramidemodel maken ze duidelijk welke topics hier allemaal mee te maken hebben. Denk aan communicatie, leiderschap, mindset, teamwerk, bedrijfscultuur, engagement, vitaliteit, stress- en burn-outpreventie, ... Het multidisciplinaire team van Tryangle maakt hun baseline telkens opnieuw waar: try a different angle. Tryangle staat voor interactie, een wetenschappelijke onderbouw en leren met de glimlach.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 75 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner

Inschrijven

Data