Effectief communiceren gaat niet altijd vanzelf en loopt vaak niet van een leien dakje.

  • Is de sfeer in uw afdeling onverschillig of net gespannen?
  • Voelt u zich soms onzichtbaar in vergaderingen?
  • Botert het niet meteen met uw nieuwe team?

Vervelend. Maar er is goed nieuws: veel hangt af van uw eigen manier van communiceren. De theorie van de Axenroos en de kernkwadranten geven u een stevige houvast om uw persoonlijke communicatiestijlen te herkennen. Tijdens deze opleiding ontdekt u uw eigen stijl en begrijpt u de invloed ervan op anderen.

Leren effectief communiceren door het te doen

Inzicht in uw kernkwadranten is maar het begin. Want effectief communiceren leert u al doende. Dus focust deze tweedaagse opleiding op de praktijk: oefeningen, rollenspelen, cases, ... Gaandeweg legt u uw eigen sterktes en blinde vlekken bloot, en ondervindt u hoe u constructief feedback geeft, invloed uitoefent en conflictsituaties omzeilt of ontzenuwt. Kortom: cruciale verbale en non-verbale communicatievaardigheden voor de werkvloer, én daarbuiten.

Effectief communiceren van korte babbel tot evaluatiegesprek

Het resultaat van deze opleiding?

  • U brengt uw eigen communicatiestijl in kaart, met alle sterke punten en valkuilen.
  • U gaat efficiënter om met kritiek en weerstand.
  • U voelt uw gesprekspartner beter aan, van praatjes aan de koffieautomaat tot evaluatiegesprekken.
  • U werkt aangenamer samen met uw collega’s, en gaat met meer plezier naar het werk.
  • Met uw aangescherpte communicatievaardigheden bereikt u sneller uw doelen in vergaderingen en andere situaties.

Wat mag u verwachten van deze opleiding?

Onze docente, Inge Thijs, licht het toe in deze video.

Bestemd voor

Alle professionals die belang hechten aan hun persoonlijke communicatiestijl en effectief willen leren communiceren.

"

Zeker genoeg ruimte voor zelfreflectie, leren op eigen tempo. Tijd genoeg om de praktische oefeningen af te maken. Je werkt uit je eigen case en dat vind ik zeer belangrijk!

"
Cindy Raes, accountmanager, Zetes Cards
"

De trainer beheerste de materie volkomen. Ze straalde rust uit en stelde de cursisten op hun gemak. De combinatie van les krijgen en oefeningen maken vond ik super. Daarom ga ik deze cursus zeker bij mijn collega's aanraden. Ik had een zeer goed gevoel op het einde van de opleiding. Het was ook een toffe groep, zeer homogeen.

"
Leo Goormans, Service Manager, Telenet
"

De positief coachende docent maakte de opleiding zo interessant en praktijkgericht mogelijk. Aan de hand van een toepasbaar model gaf de docent een kader dat je effectief in de praktijk kan gebruiken.

"
Joris Vanormelingen, beleidsondersteuner, Vlaamse Overheid - Agentschap Overheidspersoneel
"

De cursus was zeker geslaagd mede door de zeer goede docente die dankzij haar psychologische achtergrond elke leerling kon bijsturen.

"
Wendy Smits, Senior Technical Service Engineer, Kaneka Belgium
"

De opleiding voldeed aan meer dan mijn verwachtingen en gaat veel verder dan communiceren alleen. Ze geeft je inzicht in de diversiteit van personen en hoe ermee om te gaan tijdens het communiceren.

"
Marnic De Kimpe, Process Analyst CI, P&V Verzekeringen

Programma

'Doen!' staat centraal tijdens deze interactieve workshop

De modellen verdiepen uw inzicht, de docente helpt uw conclusies naar de praktijk te vertalen. Deze tweedaagse workshop zit vol rollenspelen, cases en oefeningen. Elke deelnemer ziet zichzelf en de anderen voortdurend in actie. Een unieke en verrijkende ervaring met directe meerwaarde voor uzelf én voor uw bedrijf!

De Axenroos van Nand Cuvelier: verbeter uw inzicht in intermenselijke relaties!

Kennis van de Axenroos is buitengewoon waardevol voor iedereen die geregeld communiceert of in groep werkt. Dit model vertrekt van de vaststelling dat spontaan, onberedeneerd gedrag een voorspelbare dialoog van actie en reactie uitlokt. Wie zich bewust is van deze mechanismen en deze bijstuurt, communiceert constructiever en krijgt meer van zijn collega's en medewerkers gedaan. Een echte 'eyeopener' waarvan u in én buiten het bedrijf nog lang de vruchten plukt!

Het Kernkwadrant® van Daniel Ofman: de sturende kracht achter uw eigen communicatie!

Wij geloven graag dat we ons eigen gedrag volledig onder controle hebben. Het Kernkwadrant® van Ofman doorprikt deze mythe. Onze kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën komen subtiel of ongezouten aan de oppervlakte doorheen onze communicatie. Klikt het niet, dan botst het: deze kortsluiting maakt samenwerking vaak buitengewoon moeilijk. Door inzicht in het kernkwadrant® begrijpen we meer over de dieperliggende oorsprong van effectief communiceren, succesvolle partnerships én conflicten. U leert mensen beïnvloeden en overtuigen, obstructie te omzeilen en misverstanden te voorkomen.

Docent(en)

D_02247.jpg
Inge Thijs

Inge Thijs, trainer-consultant, NCOI Learning. Studeerde organisatiepsychologie en verzamelde ervaring in de internationale bedrijfswereld. Als trainer in interpersoonlijke vaardigheden begeleidt ze mensen naar een constructieve en assertieve samenwerking en optimaal functioneren in bedrijven en organisaties. http://aandacht.be/trainer/inge-thijs/

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data