Effectief communiceren gaat niet altijd vanzelf. Is de sfeer in uw afdeling onverschillig of net gespannen? Voelt u zich soms onzichtbaar in vergaderingen? Botert het niet meteen met uw nieuwe team? Vervelend. Maar er is goed nieuws: veel hangt af van uw eigen manier van communiceren. De theorie van de Axenroos en de kernkwadranten geven u een stevige houvast om communicatiestijlen te herkennen. Ontdek ook uw eigen stijl, en begrijp de invloed ervan op anderen met deze opleiding.

Leren effectief communiceren door het te doen

Inzicht in uw kernkwadranten is maar het begin. Want effectief communiceren leert u al doende. Dus focust deze tweedaagse opleiding op de praktijk: oefeningen, rollenspelen, cases, ... Gaandeweg legt u uw eigen sterktes en blinde vlekken bloot, en ondervindt u hoe u constructief feedback geeft, invloed uitoefent en conflictsituaties omzeilt of ontzenuwt. Kortom: cruciale verbale en non-verbale communicatievaardigheden voor de werkvloer, én daarbuiten.

Effectief communiceren van korte babbel tot evaluatiegesprek

Het resultaat van deze opleiding?

  • U brengt uw eigen communicatiestijl in kaart, met alle sterke punten en valkuilen.
  • U gaat efficiënter om met kritiek en weerstand.
  • U voelt uw gesprekspartner beter aan, van praatjes aan de koffieautomaat tot evaluatiegesprekken.
  • U werkt aangenamer samen met uw collega’s, en gaat met meer plezier naar het werk.
  • Met uw aangescherpte communicatievaardigheden bereikt u sneller uw doelen in vergaderingen en andere situaties.

Bestemd voor

Professionals die belang hechten aan de stijl van hun boodschappen.

"

Ik had nooit gedacht dat ik in zo'n korte tijd zoveel nieuwe inzichten kon krijgen in de wijze waarop wij als mensen met elkaar omgaan en communiceren. We bedoelen het allemaal goed, maar dit komt niet altijd aan zoals wij het zouden willen. De opleiding geeft ons de middelen en technieken om onze boodschappen op de betere wijze aan te brengen.

"
Geert Depestel, R & D Manager, nv Luxilon Industries
"

Ik vond deze opleiding echt top! Heel praktijkgericht met persoonlijke cases die uitvoerig ontleed en besproken werden. Groep was net groot genoeg, iedereen kwam uitgebreid aan bod.

"
Ann Degowie, Sales Advisor, Securex Corporate
"

Eenvoudig model om mensen te analyseren en beter te begrijpen. To the point. Mooi moment van bezinning. Kon ik wel gebruiken.

"
Pieter Verschueren, IC Architect, NXP Semiconductors Belgium
"

Een heel praktijkgerichte opleiding waarmee je direct aan de slag kan. Heel verhelderend over je eigen persoonlijkheid waardoor je direct die punten naar boven brengt waar je zelf kan aan werken. Een aanrader!

"
Joke Van Quickelberghe, Support and Fleet Management, EOC Belgium
"

Zeker genoeg ruimte voor zelfreflectie, leren op eigen tempo. Tijd genoeg om de praktische oefeningen af te maken. Je werkt uit je eigen case en dat vind ik zeer belangrijk!

"
Cindy Raes, accountmanager, Zetes Cards

Programma

'Doen!' staat centraal tijdens deze interactieve workshop

De modellen verdiepen uw inzicht, de docente helpt uw conclusies naar de praktijk te vertalen. Deze tweedaagse workshop zit vol rollenspelen, cases en oefeningen. Elke deelnemer ziet zichzelf en de anderen voortdurend in actie. Een unieke en verrijkende ervaring met directe meerwaarde voor uzelf én voor uw bedrijf!

De Axenroos van Nand Cuvelier: verbeter uw inzicht in intermenselijke relaties!

Kennis van de Axenroos is buitengewoon waardevol voor iedereen die geregeld communiceert of in groep werkt. Dit model vertrekt van de vaststelling dat spontaan, onberedeneerd gedrag een voorspelbare dialoog van actie en reactie uitlokt. Wie zich bewust is van deze mechanismen en deze bijstuurt, communiceert constructiever en krijgt meer van zijn collega's en medewerkers gedaan. Een echte 'eyeopener' waarvan u in én buiten het bedrijf nog lang de vruchten plukt!

Het Kernkwadrant® van Daniel Ofman: de sturende kracht achter uw eigen communicatie!

Wij geloven graag dat we ons eigen gedrag volledig onder controle hebben. Het Kernkwadrant® van Ofman doorprikt deze mythe. Onze kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën komen subtiel of ongezouten aan de oppervlakte doorheen onze communicatie. Klikt het niet, dan botst het: deze kortsluiting maakt samenwerking vaak buitengewoon moeilijk. Door inzicht in het kernkwadrant® begrijpen we meer over de dieperliggende oorsprong van effectief communiceren, succesvolle partnerships én conflicten. U leert mensen beïnvloeden en overtuigen, obstructie te omzeilen en misverstanden te voorkomen.

Docent(en)

D_02247.jpg
Inge Thijs

Inge Thijs, trainer-consultant, NCOI Learning. Studeerde organisatiepsychologie en verzamelde ervaring in de internationale bedrijfswereld. Als trainer in interpersoonlijke vaardigheden begeleidt ze mensen naar een constructieve en assertieve samenwerking en optimaal functioneren in bedrijven en organisaties. http://aandacht.be/trainer/inge-thijs/

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data