Tijdens deze opleiding leert u hoe u uw notulen sneller, overzichtelijker en vakkundiger opstelt. U oefent uw notuleertechniek door een gesimuleerde vergadering te notuleren. Bovendien wordt u ingewijd in de basistechnieken van efficiënt en resultaatgericht vergaderen. U krijgt tijdens de training een beoordeling van uw eigen verslagen, die u vooraf ingestuurd hebt.

Als u zich de basistechnieken van het notuleren eigen wilt maken of wanneer u toe bent aan een opfrissing van uw notuleervaardigheden, is deze opleiding u op het lijf geschreven.

Doelstellingen

Als u een vergadering moet notuleren, wilt u graag goed voorbereid zijn. Hoe frustrerend is het niet als u pas aan het begin van de vergadering te horen krijgt: "Wilt u even notuleren?" Het is veel prettiger en efficiënter als u zich vooraf op uw opdracht kunt voorbereiden.

Aan de hand van uw eigen verslagen leert u in deze training sneller, vakkundiger en overzichtelijker notuleren in een vlot leesbare taal. Na deze cursus bent u beter voorbereid en notuleert u met meer zelfvertrouwen.

Pluspunten

U stuurt ons een recent verslag uit uw eigen notuleerpraktijk. De docent beoordeelt uw teksten, die hij uiteraard met de nodige confidentialiteit behandelt.

Door tijdens de vergadering rechtstreeks te notuleren op de laptop bespaart u veel tijd. In deze training kunt u uw eigen laptop meenemen. Dit is echter geen verplichting of noodzaak om deze training te volgen.

Bestemd voor

 • managementassistants
 • (directie)secretaresses
 • officemanagers

en iedereen die regelmatig notulen maakt.

"

Interessante opleiding. Ik kan zeker aan de slag met de inhoud en ben overtuigd dat ik mijn verslagen beter ga kunnen voorbereiden en verwerken. De docent wist me tot het einde alert en geboeid te houden.

"
Esmé Lemmens, directieassistent, Cultuurconnect
"

Heb me absoluut geen moment verveeld. Een zeer aangename docent waar heel wat van te leren valt. Echt een aanrader!

"
anoniem, secretariaatsmedewerker
"

Dankzij de concrete aanpak aan de hand van voorbeeldteksten was de opleiding zeer leerrijk.

"
Sophie Vangal, onderbureauchef, Infrabel

Programma

1. Uw inbreng als verslaggever

 • Welke notulen voor welke soort vergadering?
 • Uw taken en rechten vóór, tijdens en na de vergadering
 • Tips voor vlot leesbare notulen: formulering en schrijfstijl

2. Uw eigen verslagen onder de loep

 • U toetst uw eigen teksten aan de vereisten voor een goed verslag
 • Verbetering en tips voor een betere aanpak

3. Praktijkoefening

 • Een minivergadering simuleren in groepjes
 • Notulen opstellen van deze vergadering
 • De notulen in groepjes uitwerken, bespreken en evalueren
 • Een overzichtelijke, vlot leesbare eindversie opstellen

Docent(en)

cr-00007119
Stijn Verdickt

Stijn Verdickt is een taalcoach die ervoor zorgt dat u teksten schrijft die hun doel bereiken. Op basis van haalbare principes die hij zelf - als actieve copywriter - dagelijks gebruikt. Hij gaf jarenlang les aan de Xios Hogeschool in Hasselt. En werkte op kranten- en tijdschriftenredacties. Tel al die ervaringen bij elkaar op en u begrijpt waar de doorleefde trainingsaanpak vandaan komt.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Leden van ‘VVZC’ of 'Vonk (Netwerk voor interne Communicatie)' krijgen 10% korting.

Inschrijven

Data