Wil je jouw afdeling of onderneming zien groeien op korte én lange termijn? Dan begin je het best met een opleiding rond coachend leidinggeven. Want met die managementstijl motiveer, waardeer en inspireer je jouw medewerkers. Je biedt hen de kans om hun talenten te ontplooien en om zich te ontpoppen tot rasechte teamspelers. Zo mondt coachend leidinggeven rechtstreeks uit in straffere cijfers en prestaties.

Doelstellingen

Wat leer je in deze 2-daagse opleiding?

 • Je hebt de belangrijkste principes van effectieve coaching in het hoofd.
 • Je weet hoe je een sterk coachinggesprek opbouwt.
 • Je scherpt je coachingvaardigheden aan met een persoonlijk actieplan.

Na deze opleiding ben je het ideale klankbord voor je medewerkers, de persoon die hun zelfvertrouwen stimuleert en aandacht toont voor hun competenties en verborgen talenten. Resultaat? Je bezorgt je teamleden minder stress, waardoor ze beter presteren.

jl_paul-de-ridder__9

“Je bent geneigd om vanuit je expertise zelf standpunten in te nemen en een bepaalde richting te kiezen.
Dat deed ik ook, tot men mij aanraadde om een meer coachende leiderschapsstijl te ontwikkelen. De opleiding 'Coachend Leidinggeven' zette me aan om afstand te nemen van mijn inhoudelijke expertise en meer te vertrouwen op die van anderen en mijn focus te verleggen naar het begeleiden van het proces.”

Die coachende leiderschapsstijl vindt Paul De Ridder een must om te overleven als organisatie.

Deelnemer Paul De Ridder, Managing Director, Wolters Kluwer

Bestemd voor

Ben je manager of leidinggevende? En til jij jouw onderneming of afdeling graag uit boven de middelmaat? Dan zet de opleiding 'Coachend leidinggeven' je op het juiste pad.

"

Complimenten aan de docent. Hij zet de mensen in gang door zijn enthousiasme, en heeft enorm veel expertise. De kleine groepen zorgen voor betere interactie tussen de deelnemers. Deze opleidingen zijn voor leidinggevenden van onschatbare waarde. Time is money natuurlijk, maar hier zou ik graag nog meer over weten.

"
Wouter Teughels, logistiek coördinator, Fluvius System Operator (Eandis)
"

Professioneel georganiseerd en ingevuld.

"
Hans De Boeck, teamleider Aansluitingen, Fluvius System Operator
"

Ben heel tevreden van deze heel bruikbare training.

"
anoniem, auditmanager
"

Dankzij de theorie die gegeven werd, maar vooral door de persoonlijke cases die we besproken hebben, heb ik een duidelijker idee hoe ik coachinggesprekken kan aanpakken. De lesgever was super.

"
Johanna Van Espen, teamleader, P&V Verzekeringen
"

Inhoudelijk goed en op een aangename manier aangebracht.

"
Walter Brebels, Lead Developer, Fifthplay

Programma

Deze opleiding maakt je via drie onderdelen vertrouwd met coachend leidinggeven

 

1. Algemeen: coaching en coachend leidinggeven

 • Gedrag leidinggevende en impact op werkresultaten
 • Verschil coachen, leidinggeven en trainen
 • Betere prestaties door coaching

 

2. Technieken voor coachend leidinggeven

 • Cruciale vaardigheden
 • Feedback en verbeteringen voor teamleden
 • GROW-model en impact
 • Coachinggesprek
 • Afspraken tussen coach en medewerker

 

3. Workshop coachend leidinggeven

 • Theoretisch kader (onderdeel 1 en 2) in de praktijk
 • Rollenspelen rond coachend leidinggeven in concrete cases, waarbij je afwisselend de rol van coach, medewerker en observator aanneemt en feedback geeft en krijgt
 • Ervaringsuitwisseling

Docent(en)

d_01208
Lut Slembrouck

Lut heeft bijna 20 jaar ervaring als coach en trainer. Ze werd als trainer opgeleid in het Instituut voor Emotionele Intelligentie en is gepassioneerd door Transactionele Analyse , een denkkader dat ze integreert in de thema’s die ze behandelt: leiderschap, communicatie, coaching, diversiteit, stress&burn out, change, emotionele intelligentie. Ze werkte een aantal jaar als manager, coach en trainer voor bpost binnen het departement learning en development. Ze is gefascineerd door hoe mensen leren en houdt ervan context te creëren die het mensen mogelijk maakt over zichzelf en de wereld te leren, zodat ze de persoon kunnen zijn die ze willen zijn. Lut is gecertifieerd in change, diversiteit, coaching, teamcoaching en organisatieontwikkeling.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data