Coachend leidinggeven voor sterkere prestaties

Wilt u uw afdeling of onderneming zien groeien op korte én lange termijn? Dan start u het best met coachend leidinggeven. Want met die managementstijl motiveert, waardeert en inspireert u uw medewerkers. U biedt hen de kans om hun talenten te ontplooien en om zich te ontpoppen tot rasechte teamspelers.

Zo mondt coachend leidinggeven rechtstreeks uit in straffere cijfers en prestaties.

jl_paul-de-ridder__9

“Je bent geneigd om vanuit je expertise zelf standpunten in te nemen en een bepaalde richting te kiezen.
Dat deed ik ook, tot men mij aanraadde om een meer coachende leiderschapsstijl te ontwikkelen. De opleiding 'Coachend Leidinggeven' zette me aan om afstand te nemen van mijn inhoudelijke expertise en meer te vertrouwen op die van anderen en mijn focus te verleggen naar het begeleiden van het proces.”

Die coachende leiderschapsstijl vindt Paul De Ridder een must om te overleven als organisatie.

Deelnemer Paul De Ridder, Managing Director, Wolters Kluwer

Uw resultaten

Na deze tweedaagse training past u alles onmiddellijk toe op de werkvloer:

 • U hebt de belangrijkste principes van effectieve coaching in het hoofd.
 • U weet hoe u een sterk coachinggesprek opbouwt.
 • U scherpt uw coachingvaardigheden aan met een persoonlijk actieplan.
 • U bent het ideale klankbord voor uw medewerkers, stimuleert hun zelfvertrouwen en toont aandacht voor hun competenties en verborgen talenten.
 • En … u bezorgt uw teamleden minder stress, waardoor ze beter presteren.

Bestemd voor

Bent u manager of leidinggevende? En tilt u uw onderneming of afdeling graag uit boven de middelmaat? Dan zet de opleiding coachend leidinggeven u op het juiste pad.

"

Dankzij de zeer uitgebreide expertise van de docent, zijn er zeer veel dingen die ik meteen in de praktijk kan toepassen. Er zijn praktische technieken naar voor gebracht, die enorm hulpzaam zijn.

"
Penny Teurelincx, assistant teamleader policies, Amazon Insurance
"

Deze 2 dagen gaven ons de tijd om eens na te denken over people management. De opleiding leidt tot enkele praktische tips die niet beperkt werden tot een theoretische kennisoverdracht, maar die we, dankzij de rollenspelen, ook praktisch konden beleven en testen.

"
Marc Vanminsel, service administration manager, Toyota Belgium
"

De bruikbaarheid van de cursus heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. De trainer gaf bij aanvang een realistisch verwachtingspatroon voor de toepassing van de cursus in de praktijk. Verrassend, maar zeer eerlijk ... wat gewaardeerd werd.

"
Annik Dirkx, communicatieverantwoordelijke, Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen
"

Veel verwijzingen naar de praktijk en niet uitsluitend theorie. Het maakte het geheel aangenamer, maar vooral duidelijker, bruikbaarder en herkenbaarder.

"
Sofie West, exportmanager, Nutriquine
"

De opleiding is zeer interactief. Situaties uit de eigen ervaring van de trainer zijn heel verduidelijkend. Daarnaast is het rollenspel ook een zeer leerrijke ervaring.

"
Jean-Marie Decraim, Tupperware Belgium

Programma

Deze opleiding maakt u via drie onderdelen vertrouwd met coachend leidinggeven.

1. Algemeen: coaching en coachend leidinggeven

 • Gedrag leidinggevende en impact op werkresultaten
 • Verschil coachen, leidinggeven en trainen
 • Betere prestaties door coaching

2. Technieken voor coachend leidinggeven

 • Cruciale vaardigheden
 • Feedback en verbeteringen voor teamleden
 • GROW-model en impact
 • Coachinggesprek
 • Afspraken tussen coach en medewerker

3. Workshop coachend leidinggeven

 • Theoretisch kader (onderdeel 1 en 2) in de praktijk
 • Rollenspellen rond coachend leidinggeven in concrete cases, waarbij u afwisselend de rol van coach, medewerker en observator aanneemt, en feedback geeft en krijgt
 • Ervaringsuitwisseling

Docent(en)

D_01881.jpg
Rudi Cranshoff

Rudi Cranshoff is senior trainer-consultant bij NCOI Learning en brengt mensen tot groei op het vlak van management, persoonlijke en interpersoonlijke vaardigheden en leidinggeven. Hij deed een rijke ervaring op in de internationale marketing- en de hrm-afdeling bij Janssen Pharmaceutica, om vervolgens zijn carrière uit te bouwen als een professioneel en veelgevraagde trainer-consultant. Rudi Cranshoff legt in zijn trainingen het hoofdaccent bij de deelnemers en hun leerproces. Zijn dynamische aanpak stimuleert deelnemers om een individueel actieplan op te maken met concrete verbeterpunten, geformuleerd in meetbare termen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data