Deze opleiding wil een eerste kennismaking met overheidsopdrachten zijn. Op één dag leert u de basis van de wetgeving Overheidsopdrachten aan de hand van theorie en praktijk.

Doelstellingen

Een opleiding als praktische leidraad

Deze opleiding biedt u een praktische leidraad. U leert de meest essentiële basisbegrippen en past deze toe in een oefening. Zo weet u meteen hoe u de geleerde theoretische inzichten in de praktijk moet toepassen.

Uw resultaten

Na de opleiding hebt u een algemeen overzicht van het proces overheidsopdrachten van behoeftebepaling tot uitvoering. Wenst u meer in de details te duiken, dan kunt u vervolgens de opleiding 'Overheidsopdrachten van A tot Z' volgen.

Bestemd voor

Iedereen uit zowel aanbestedende overheden als uit het bedrijfsleven, die een eerste inzicht in overheidsopdrachten wenst.

Programma

1. Inleiding

  • Historisch overzicht
  • Waarom overheidsopdrachten?

2. Wie moet de wetgeving toepassen?

3. Wie/wat is het voorwerp van de wetgeving?

4. Wat zijn de basisprincipes van de wetgeving?

5. Bepaling van de behoeften

6. Wijzen van gunnen

7. Bekendmaking van de opdracht

8. Een geldige offerte indienen

9. Oefening

  • De kandidaten of inschrijvers beoordelen
  • De offertes evalueren

10. De overeenkomst sluiten

11. De overeenkomst uitvoeren

Docent(en)

Johan Dirix

Johan Dirix is bestuurder van Public Procurement International (PPI), gespecialiseerd in bijstand aan overheden over de wetgeving voor overheidsopdrachten, aankoopbeleid en PPS-constructies. Johan was bij het Ministerie van Defensie actief als militair administrateur voor de dienst militaire bouwwerken. Hij was er verantwoordelijk voor de opvolging van aanbestedingsprocedures. Samen met wijlen dhr. Van Cleynenbreughel (Rekenhof) was hij eerste redacteur van het 'Vademecum voor overheidsopdrachten' (Wolters Kluwer).

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 508 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Naast een uitgebreide documentatiemap ontvangen de deelnemers ook een exemplaar van het boek 'Overheidsopdrachten voor beginners', 250 bladzijden, geschreven door Pol Verbeke, ter waarde van 49 euro.

Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 6 punten (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data