Deze opleiding is een eerste kennismaking met overheidsopdrachten. In 1 dag krijg je de basis van de wetgeving overheidsopdrachten mee aan de hand van theorie en praktijk.

Doelstellingen

Deze opleiding biedt je een praktische leidraad. Je leert de meest essentiële basisbegrippen en past ze toe in een oefening. Zo weet je meteen hoe je de geleerde theoretische inzichten in de praktijk moet toepassen.

Na de opleiding heb je een basiskennis van de wetgeving en een algemeen overzicht van het proces overheidsopdrachten – van behoeftebepaling tot uitvoering. Wens je meer in de details te duiken, dan kun je vervolgens de opleiding 'Overheidsopdrachten van a tot z' volgen.

Bestemd voor

Deze opleiding richt zich tot iedereen uit zowel aanbestedende overheden als uit het bedrijfsleven die een eerste inzicht in overheidsopdrachten wenst.

"

De lesgever gaf interessante praktijkvoorbeelden en er was veel interactie met de deelnemers. Ik heb veel bijgeleerd, het was een vruchtbare dag.

"
Anna Van Eenooghe, commercieel afgevaardigde, Mediwet EDPBW
"

De opleiding was goed opgebouwd. Als 'dummie' in dit kader heb ik heel veel gedegen info meegekregen waarvan ik de toepasbaarheid onmiddellijk kan meenemen.

"
Nancy Ongenaert, diensthoofd Aankoop, Verenigde Ziekenhuizen van Waas en Durme

Programma

1. Inleiding

  • Historisch overzicht
  • Waarom overheidsopdrachten?

2. Wie moet de wetgeving toepassen?

3. Wie/wat is het voorwerp van de wetgeving?

4. Wat zijn de basisprincipes van de wetgeving?

5. Bepaling van de behoeften

6. Wijzen van gunnen

7. Bekendmaking van de opdracht

8. Een geldige offerte indienen

9. Oefening

  • De kandidaten of inschrijvers beoordelen
  • De offertes evalueren

10. De overeenkomst sluiten

11. De overeenkomst uitvoeren

Docent(en)

Johan Dirix

Johan Dirix is bestuurder van Public Procurement International (PPI), gespecialiseerd in bijstand aan overheden over de wetgeving voor overheidsopdrachten, aankoopbeleid en PPS-constructies. Johan was bij het Ministerie van Defensie actief als militair administrateur voor de dienst militaire bouwwerken. Hij was er verantwoordelijk voor de opvolging van aanbestedingsprocedures. Samen met wijlen dhr. Van Cleynenbreughel (Rekenhof) was hij eerste redacteur van het 'Vademecum voor overheidsopdrachten' (Wolters Kluwer).

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 508 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

Naast een uitgebreide documentatiemap ontvangen de deelnemers ook een exemplaar van het boek 'Overheidsopdrachten voor beginners' van Pol Verbeke (250 bladzijden), ter waarde van 49 euro.

Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 6 punten (Op aanvraag, mail naar contact@ncoi.be)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data