De coronacrisis versnelde de zoektocht naar een multifunctionele, aantrekkelijke en vooral duurzamere werkomgeving waarin de wendbare organisatie zich optimaal kan ontplooien. De vaste werkplek per persoon verdwijnt stilaan, ten voordele van projectmatig werken en flexibiliteit. Werknemers kiezen een werkplek naargelang hun activiteiten. Kantoren bieden veel meer variatie. Naast de klassieke vergaderzalen zorgen gezellige overleglounges, stand-up meeting rooms, brainstormruimtes, conference rooms om op afstand te vergaderen en koffiezones voor een uitdagende interactieomgeving. De werkplek wordt een aantrekkelijk uithangbord voor de organisatie, een hub gericht op het ontmoeten van collega’s, partners en klanten. Concentratiewerk en dossierwerk kunnen voornamelijk thuis gebeuren en dat impliceert dat er minder vierkante meters nodig zijn. Door de dalende nood aan kantooroppervlakte komt er geld vrij. Geld om te investeren in optimale voorzieningen om op afstand samen te werken. Genoeg stof om samen te bespreken en na te denken over de toekomst aan de hand van concrete voorbeelden.

Doelstellingen

In deze opleiding krijg je antwoorden op vragen als:

 • Hoe bepalen we onze toekomstige werkpleknoden?
 • Hoe kunnen we onze werkomgeving future-proof inrichten?
 • Hoe kunnen we medewerkers begeleiden bij dit proces?

Je gaat naar huis met meer bagage en concrete voorbeelden voor de werkplek van de toekomst.

Bestemd voor

De opleiding is gericht op facility managers, hr-mensen en C-levels die de opdracht kregen om hun huidige werkomgeving te herbekijken. Maar elke professional met verantwoordelijkheden op het vlak van facility management is van harte welkom op deze opleiding.

Programma

Tijdens de opleiding komen heel wat concrete voorbeelden uit de actuele situatie aan bod. De volgende vragen worden beantwoord:

 • Hoe bepalen we onze toekomstige werkpleknoden?
 • Paradigma’s bij het denken over de werkomgeving
 • Bepalen van typische profielen in onze organisatie
 • Bepalen van de optimale werkplekkenmix en -ratio

Hoe kunnen we onze werkomgeving future-proof inrichten?

 • Voor- en nadelen van een activiteitsgebonden concept
 • Een werkplekconcept op maat van je organisatie
 • Pragmatische maatregelen in de werkomgeving

Hoe kunnen we onze mensen begeleiden bij dit proces?

 • Basisprincipes veranderingsmanagement in de werkomgeving
 • Psychologie van de gebruiker, sturen van gedrag
 • Het evenwicht tussen telewerk en kantoorwerk

 

Docent(en)

D_02568.jpg
Anton Maes

Anton Maes is zaakvoerder van Brainmove, een advieskantoor gespecialiseerd in changemanagement en strategische werkplekontwikkeling. Vóór hij Brainmove opstartte, begeleidde Anton gedurende 10 jaar change- en communicatieprojecten bij GDF Suez. Zijn master in organisatiepsychologie gaf hem inzicht in het functioneren van teams en organisaties. Latere opleidingen scherpten zijn change- en communicatietalent aan.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 431 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data