Ook dit najaar organiseert M&D Seminars een Webinar Day, waarop in totaal 3 online opleidingen worden gebracht in sessies van ongeveer twee uur.

M&D Seminars verzamelt op 17 december 2019 drie experten uit het handels- en economisch recht. Zij focussen op actuele thema's binnen het ondernemingsrecht.

Mr. Karolien Vandenberghe bijt de spits af met een actuele sessie rond "Advocaten en data". Hoe omgaan met data binnen de advocatenpraktijk?

Recent werd een nieuw ingrijpend regelgevend kader opgesteld dat als nieuw juridisch kompas zal dienen voor het opstellen of herzien van ALLE soorten ondernemingsovereenkomsten en algemene voorwaarden in B2B-relaties. De Belgische Mededingingsautoriteit en vooral de stakingsrechter krijgen nieuwe bevoegdheden, die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde clausules (zonder matiging) buitenspel kunnen worden gezet. Mr. Michel Segers zal tijdens dit webinar al deze nieuwigheden toelichten.

Mr. Stefan Van Camp zal op een praktijkgerichte wijze een analyse maken van de aandachtspunten bij ICT-contracten. Het is immers, net als bij alle andere handelsrechtelijke contracten, van het grootste belang dat de redactie en het nazicht van dit soort contracten met de grootste nauwkeurigheid dient te gebeuren

Kortom: dankzij de Webinar Day is uw kantoor op minder dan één dag tijd weer helemaal mee met het handels- en economisch recht.

Programma

  • 9:30 – 11:30: Advocaten & Data: Hoe omgaan met data binnen de advocatenpraktijk? (Mr. Vandenberghe)
  • 12:30 – 14:30: Contractenrecht in de b2b-verhouding: recente wijzigingen (Mr.Segers)
  • 15:30 – 17:30: Aandachtspunten bij IT – contracten (Mr. Van Camp)

Modules

Het programma bestaat uit verschillende modules, die ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd.

Praktische informatie

Prijs: 289 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere webinars combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal webinars. Voor 2 webinars betaalt u 214 €. Voor de volledige reeks, zijnde 3 webinars betaalt u 289€.

Inschrijven

De reeks bestaat uit verschillende modules. Schrijf in voor de volledige reeks

Module 1: De nieuwe B2B wet