Wanneer ondernemingen zaken doen, nationaal of internationaal, is het belangrijk om te kunnen terugvallen op degelijke overeenkomsten die hun belangen te allen tijde optimaal beschermen.

Ondernemingen besteden vaak te weinig aandacht aan de inhoud en de risico's bij het aangaan van commerciële overeenkomsten. Met name de kwalificatie van de overeenkomst, het toepasselijke (dwingend) recht (agentuur en alleenverkoop), maar ook aansprakelijkheid, overmacht (incl. Covid-19) of zogenaamde “hardship” clausules, enz... zijn van belang. Hetzelfde geldt voor algemene voorwaarden, waarvoor specifieke regels gelden opdat deze tegenstelbaar zijn.   

Dit webinar geeft u de essentiële informatie voor het onderhandelen en opstellen van (internationale) commerciële overeenkomsten en algemene voorwaarden.

De (nieuwe) Incoterms® 2020 zullen hierbij ook kort besproken worden.

Bestemd voor

 • Advocaten
 • Magistraten
 • Bedrijfsjuristen

Programma

 • Presentatie
  • Specifieke overeenkomsten (agentuur en alleenverkoop) en toepasselijk (dwingend) recht
  • Algemene voorwaarden en Incoterms® 2020
  • Contractuele aandachtspunten en praktijkproblemen
 • Q&A

Docent(en)

Jo Willems
Jo Willems

Jo is als counsel verbonden aan de Commercial & Dispute Resolution praktijk en Insurance & Reinsurance praktijk en is gespecialiseerd in het onderhandelen en opstellen van (internationale) commerciële overeenkomsten. Hij staat cliënten bij in strategisch belangrijke geschillen en verstrekt advies in diverse materies zoals distributie, productaansprakelijkheid, consumentenbescherming en beroepsaansprakelijkheid.

Lees meer
Pieter-Jan Van Mierlo
Pieter-Jan Van Mierlo

Pieter-Jan is als senior associate verbonden aan de Commercial & Dispute Resolution praktijk en Insurance & Reinsurance praktijk en is gespecialiseerd in o.a. commerciële geschillenbeslechting en transportrechtgeschillen. Hij staat cliënten verder bij in het onderhandelen van commerciële overeenkomsten en opstellen van algemene voorwaarden.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Accreditatie:
 • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data