Rechters en partijen worden geconfronteerd met de meest uiteenlopende technische of wetenschappelijke problemen en dienen zich uit te spreken over geschillen die niet direct kunnen opgelost worden met juridische kennis alleen! Om op technisch vlak tot het nodige inzicht te komen, wordt frequent beroep gedaan op een (gerechts)deskundige. Een deskundige kan aangesteld worden in medische zaken, bouwzaken, boekhoudkundige geschillen, enz... In deze opleiding zullen de regels omtrent het deskundigenonderzoek nogmaals grondig uitgelicht worden.

Bestemd voor

  • Advocaten
  • Bedrijfsjuristen
  • Magistraten

Programma

In het eerste deel van dit webinar zal de focus voornamelijk liggen op de algemene regels die sinds 10 april 2014 gelden op het gerechtelijk deskundigenonderzoek in burgerlijke zaken. Verschillende thema’s komen daarbij aan bod, denk maar aan de wrakingsprocedure, de bewijswaarde van een (buiten)gerechtelijk onderzoek, de mini-expertise... In het tweede deel van dit webinar zal er via casestudie specifiek worden ingegaan op het gerechtsdeskundigenonderzoek bij aanneming. In bouwzaken wordt de aanstelling van een gerechtsdeskundige quasi standaard gevorderd. Denk daarbij aan situaties waarbij er discussie bestaat over de conformiteit van de uitvoering van de werken, over opleveringen, over al dan niet zichtbare gebreken enzovoort.

Dit webinar heeft als doel de algemene regels omtrent deskundigenonderzoek op te frissen aan de hand van casestudies

Docent(en)

joost-peeters
Joost Peeters

Joost Peeters begon zijn studies rechten in Antwerpen (UFSIA) en beëindigde deze via Leuven (KUL) te Rome (ROMA LUISS) alvorens hij in 2001 aan de Balie van Antwerpen kwam. Advocaat Peeters bekwaamde zich ondertussen in het verzekeringsrecht, transportrecht, ondernemingsrecht, huur, handelshuur, contractenrecht, verkeersrecht, enz… Hij volgde de postuniversitaire cursus curatorenopleiding en begeleidde verschillende overnames en vennootschappen in moeilijkheden (WCO dossiers). Joost Peeters is mede-oprichter van en partner bij Studio Legale. Daarvoor deed hij zijn stage bij advocatenkantoor TRITSMANS en was hij 5 jaar actief bij advocatenkantoor LANGE VERSTRAETE CLIJMANS in Antwerpen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

IGO komt tussen indien u dit webinar live volgt, niet indien u na de live uitzending de opname bestelt.

Accreditatie:
  • IGO Instituut voor Gerechtelijke Opleiding, 2 uren
  • BIV Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars, 2 uren
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data