Intussen is het Vlaamse Onteigeningsdecreet al enige tijd in werking. De eerste arresten van de Raad voor Vergunningsbetwistingen zijn intussen geveld, maar ook de eerste decreetswijziging is een feit. De onderhandelingen bij een onteigening werden in een strakker schema gegoten. Ook de andere Gewesten hebben niet stilgezeten en hebben intussen hun eigen onteigeningsdecreet.

Tijdens dit webinar zal de spreker de Vlaamse regelgeving en de recente rechtspraak toelichten. Hierbij zal ook aandacht gegeven worden aan enkele topics inzake de onteigeningsvergoeding.

Bestemd voor

  • advocaten, bedrijfsjuristen, magistraten, notarissen
  • verantwoordelijken uit de publieke sector

Programma

  • Vlaamse regelgeving
  • Begroting onteigeningsvergoeding
  • Toelichting recente rechtspraak

Docent(en)

Michiel Deweirdt

Advocaat Curalys

Michiel Deweirdt is actief in het omgevingsrecht, het administratief recht, het onteigeningsrecht en het vastgoedrecht. Hij heeft een bijzondere interesse in het onroerend erfgoedrecht. Michiel Deweirdt is licentiaat in de rechten (U. Gent, 2002) en in het milieurecht (U. Gent, 2003). Hij volgde ook een aanvullende academische opleiding 'droit de l'environnement et droit public immobilier' aan de Facultés Universitaires Saint-Louis (F.U.S.L. Brussel, 2005). Hij is medewerker van de reeks "Onroerend goed in de praktijk" uitgegeven bij Wolters Kluwer. Hij is ook redactielid bij het Tijdschrift Storm. Van 2010 tot en met 2014 was hij voorzitter van de Expertencommissie Onroerend Erfgoed van het Vlaams Gewest. Sinds 1 januari 2015 is Michiel voorzitter van de nieuwe Vlaamse Commissie Onroerend Erfgoed. Daarnaast is hij Plaatsvervangend Vrederechter van het Derde Kanton Gent. Michiel Deweirdt is lid van de balie van West-Vlaanderen en van de balie van Gent. Hij was vennoot bij Monard-D'Hulst sedert 1 september 2011 tot hij Odigo Advocaten vervoegde. Sinds dec 2020 is hij werkzaam bij Curalys Advocaten.Hij geeft regelmatig lezingen en publiceert vaak over vastgoedrecht, onroerend erfgoed en omgevingsrecht.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

IGO komt tussen indien u dit webinar live volgt, niet indien u na de live uitzending de opname bestelt.

Accreditatie:
  • NKN Nationale Kamer van Notarissen, 2 uren
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten
  • IGO Instituut voor Gerechtelijke Opleiding, 2 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data