Onze MiD Zomer is een nieuwkomer in ons zomerprogramma en niet de minste: 16 webinars die u live of uitgesteld kan bekijken, en dit verspreid over juli en augustus. U krijgt een interessante mix van 12 klassieke en actuele topics uit uw vakgebied. Daarnaast zijn er ook 4 webinars die specifiek gericht zijn op Estate Planning.

Voor een forfaitaire prijs stelt u uw eigen webinarpakket samen met 3 topics naar keuze, die u uiteraard kan aanvullen met één of meerdere topics.

Bestemd voor

  • advocaten
  • bedrijfsjuristen
  • magistraten
  • notarissen

Programma

De voorbije jaren zijn er heel wat wijzigingen geweest in het wettelijk kader van verschillende materies binnen de rechtstak successieplanning. Er werd meermaals gesleuteld aan de erfbelasting (of successierechten), de vennootschapswetgeving en het ondernemingsrecht (van belang voor de controlestructuren, die vaak worden aangewend in familiale vermogensplanning). Ook het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht werd in 2018 van onder het stof gehaald. Naar aanleiding van deze wetswijzigingen werden tevens een heel aantal standpunten en voorafgaande beslissingen inzake schenk- en erfbelasting door Vlabel (in)genomen. Bovendien werd een veelvuldig gebruikte techniek van successieplanning, zijnde de schenkingen voor buitenlandse notaris eind 2020 in de kiem gesmoord. Ten gevolge hiervan duiken er alternatieve planningstechnieken op, en wordt de gunstmaatregel voor familiale vennootschappen des te belangrijker bij de overdracht van familiaal vermogen.

Op 1 juli 2021 treden er eveneens nieuwe fiscale regels in werking aangaande het fiscaal voordeel van een duolegaat, de tarieven in de erf-en schenkbelasting voor goede doelen, alsook de ‘vriendenerfenis’.

Tijdens dit seminarie gaan wij in op de wetswijzigingen en diverse standpunten en voorafgaande beslissingen van Vlabel inzake de erf-en schenkbelasting.

-        Wettelijk erfrecht

-        Formaliteiten overlijden - Erfbelasting in het Vlaams Gewest

-        Technieken van vermogensplanning

-        Huwelijkscontract

-        Erfovereenkomst

-        Testament

-        Schenking roerend vermogen

-        Schenking onroerend vermogen

-        Overige planningstechnieken onroerend goed

-        Beding van aanwas

-        Levensverzekeringen

-        Controlestructuren

Docent(en)

d_03883
Liesbeth Franck

Liesbeth Franck is advocate bij Cazimir Advocaten en bekwaamde zich als Estate Planner gedurende 10 jaar in de private banking- en de consultancywereld. Sedert 2016 is zij verbonden als advocate aan de balie van Brussel. Ze heeft een bijzondere kennis inzake erfbelasting en vermogensplanning en is auteur van diverse artikelen. Tevens is ze organisator en lid van de Estate Planning Skill Group Gent-Kortrijk. Liesbeth treedt ook regelmatig op als spreker over onderwerpen gerelateerd aan vermogens- en successieplanning.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Dit webinar maakt deel uit van de MiD Zomer. Stel uw eigen webinarpakket samen met 3 topics naar keuze voor een forfaitaire prijs van €330.

Accreditatie:
  • OVB Orde van Vlaamse Balies, 2 punten (In aanvraag)
  • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 2 uren
  • ITAA Institute for Tax Advisors & Accountants, 2 uren (In aanvraag)
  • NKN Nationale Kamer van Notarissen, 2 uren (In aanvraag)
  • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 2 punten (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data