Vaak regelen we het gros van ons werk nog steeds met klassieke programma’s zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Het internet is intussen volwassen geworden en biedt honderden (veelal gratis) online alternatieven om efficiënter te werken. Een goed gekend voorbeeld is doodle.com, een gratis tool om een gezamenlijke datum voor overleg te vinden. Iedereen die ooit met Doodle gewerkt heeft, weet dat dit veel handiger, sneller en effectiever is dan via e-mail. In deze module ontdek je een hele resem soortgelijke tools. Wie deze training volgt, weet wat efficiënter werken echt inhoudt!

Doelstellingen

In deze opleiding maak je kennis met heel wat tools:

 • Een tool om vanop gelijk welk device meteen toegang te krijgen tot al je favoriete sites
 • Handige manieren om te brainstormen, ideeën te valideren, events te organiseren en enquêtes af te nemen
 •  Ook het fotograferen van documenten via de smartphone komt aan bod: hoe zet je een foto van een document meteen om in een professioneel ogend pdf-document, een PowerPoint- of een bewerkbaar Word-document?
 • En hoe vorm je een pdf-document om in een Worddocument zonder gebruik te moeten maken van verdachte pdf-to-Word-convertersites of dure software? En zoveel meer …

Als je door het gebruik van een slimme tool 15 minuten per dag bespaart, dan komt dit neer op een tijdbesparing van 300 minuten of 5 uur per maand! Gaandeweg leer je wat efficiënter werken écht betekent en ruim je al je digitale frustraties uit de weg. Wie deze training volgt, weet nadien wat efficiënter werken echt inhoudt en kan het ook zelf toepassen.

Pluspunten

Hands-on opleiding met een docent die tijd maakt voor je specifieke noden.

Bestemd voor

De opleiding is geknipt voor elke professional die dagelijks veel met de pc werkt en die:

 • massa’s tijd wil besparen dankzij slimme tools en best practices
 • zijn/haar vaardigheden in timemanagement wil aanvullen met de laatste nieuwe technieken
 • efficiënter wil werken
 • routinetaken sneller wil afhandelen
 • zijn/haar werkcomfort drastisch wil verhogen

Het maakt niet uit of je nu werkt als manager, managementassistent, boekhouder, verkoper, zelfstandige, dossierbeheerder, coach of coördinator …. Elke professional haalt onmiddellijk winst uit deze hands-on training.

"

Ik vond het een zeer nuttige opleiding en heb veel nieuwe zaken bijgeleerd die ik zeker met mijn collega's ga delen om NOG efficiënter te kunnen werken.

"
Rebecca Valetitsch, senior management assistant, Janssen Pharmaceutica

Programma

 • Creëer je eigen online startpagina met links naar al je favoriete sites
 • Zet pdf-documenten om in Word
 • Neem een foto van een tekstdocument en bewerk het in Word
 • Creëer in geen tijd een enquête- of inschrijfformulier
 • Verzamel ideeën via een online brainstormmuur
 • Creëer, beheer en promoot je event online
 • Werk minder via e-mail en meer via online tools
 • Vind, bewerk en deel foto’s op een handige manier
 • Blijf moeiteloos bij met de trends en innovaties in je sector
 • En zoveel meer...

Gelieve je laptop mee te brengen naar deze opleiding. Zo garanderen wij je het maximale leerresultaat.

Veel gestelde vragen

Zijn de aangeboden tools ook beschikbaar op Mac?
Ja, het maakt echt niet uit of u op een klassieke computer werkt of op Mac.

Wij werken in een afgeschermde omgeving (bv. banksector). Is het dan nog nuttig om deze training te volgen of bij ons in-company aan te bieden?
Met sommige online tools moet u voorzichtig omspringen o.w.v. bescherming van data en de privacywetgeving. Dat geldt voor elke branche en wordt ook benadrukt in de training. We weten uit ervaring dat in de bank- en verzekeringssector en ook in openbare besturen daarom enkele van de aangeboden tools niet toegankelijk zijn. Geen nood, het gros van de aangeboden tools en best practice is voor iedereen toegankelijk en meteen toepasbaar. Bij een in-company training is er vaak vooraf ook contact met de IT-dienst om de training zo goed mogelijk af te stemmen op de noden en de mogelijkheden binnen het bedrijf of organisatie.

Wij mogen bij ons op het werk niets downloaden. Is dat een probleem?
Neen, het gros van de aangeboden tools zijn web-based en vereisen geen download.

Docent(en)

d_03947
Sophie Loontiens

Sophie Loontiens werkte zelf in de privé sector als o.a. international sales en kwaliteitsverantwoordelijke alvorens de stap te zetten naar trainer in alles wat met efficiëntie te maken heeft. Wilt u een boek kunnen lezen in een uur? Uw mailbox leren beheersen of iedere dag tijd winnen met tips en tricks en online tools? Dan bent u bij haar aan het juiste adres. Het gaat er niet altijd om harder te werken, gewoon slimmer.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 431 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Volgt u die dag eveneens de eerste module (in de voormiddag) 'Goochel met Google, sneltoetsen en webplugins' dan betaalt u slechts 699 euro.

Andere modules

Inschrijven

Data