Beantwoord voor uzelf even de volgende twee vragen:

 • Stel, u wilt graag een nieuwe e-mail schrijven. Schuift uw hand dan automatisch van het klavier naar de muis om in de linkerbovenhoek van uw mailprogramma op ‘nieuwe mail’ te klikken?
 • En wanneer de e-mail geschreven is en u deze wilt versturen, verlaat één van uw handen dan opnieuw het klavier om op de knop ‘verzenden’ te klikken?

Als u nu tweemaal ‘ja’ hebt geknikt, dan is deze training zeker en vast iets voor u!

U werkt vast dagelijks in programma’s zoals Outlook of Gmail, Word, Excel, Explorer, Chrome en/of Firefox. In deze module ontdekt u tientallen gouden toetsencombinaties die u dagelijks veel tijd zullen besparen en uw werkcomfort drastisch zullen verhogen. Ook het automatisch tevoorschijn toveren van hele blokken tekst in Word en Outlook (of Gmail) komt aan bod.

U leert hoe u dagelijks heel veel tijd kunt besparen door efficiënt te leren zoeken in Google, Google maps en Youtube. U maakt kennis met andere (wetenschappelijke) zoekrobotten en ontdekt een aantal onmisbare webplugins die zorgen dat u gefocust blijft op uw werk …

Wie deze training volgt weet wat efficiënter werken anno 2020 echt inhoudt!

Pluspunten

 • Deze opleiding zorgt voor shortcuts in uw professionele leven, zodat u snel en efficiënter kunt werken met een enorme tijdswinst tot gevolg.
 • Als u door het gebruik van één slimme tool vijftien minuten per dag bespaart, dan komt dit al neer op een tijdsbesparing van 300 minuten of 5 uur per maand! In deze training ontdekt u niet één maar tientallen tools en manieren om uw workflows te optimaliseren.
 • Deze training confronteert u met uw huidige manier van werken. En stelt u elke slimme internettool in detail voor. Daarna steekt u zelf de handen uit de mouwen. U krijgt een opdrachtenfiche en verkent de handigste tools op uw eigen laptop, tablet of smartphone. Zo krijgt u tijdbesparend en efficiënt werken al gauw in de vingers.
 • U krijgt de beste tips rond efficiënt werken en strategieën om informatiestress te verminderen.
 • Uw trainer maakt bovendien tijd vrij om in te spelen op uw specifieke noden.

Bestemd voor

Élke professional die dagelijks veel met de PC werkt en die:  

 • massa’s tijd wil besparen dankzij slimme tools en best practices
 • zijn/haar vaardigheden in timemanagement wil aanvullen met de laatste nieuwe technieken.
 • efficiënter wil werken.
 • routinetaken sneller wil afhandelen
 • zijn/haar werkcomfort drastisch wil verhogen

Het maakt niet uit of u nu werkt als manager, management assistent, boekhouder, verkoper, zelfstandige, dossierbeheerder, coach of coördinator, …. Elke professional haalt onmiddellijk winst uit deze hands-on training.

"

Opleiding was zeer interessant en leerrijk. Het doet je beseffen dat sommige dingen veel makkelijker kunnen en tijdsbesparend zijn.

"
Simonne Wintgens, planningsverantwoordelijke, Telenet
"

Ik heb nieuwe programma's leren kennen waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Veel van wat we geleerd hebben, kan ik in de praktijk toepassen.

"
Kristin Van den Broeck, Channel Marketeer, Wolters Kluwer Belgium
"

Het is een zeer praktische opleiding waarbij je onmiddellijk resultaten boekt naar efficiëntie. Het toont aan hoe je met heel eenvoudige middelen tijd kunt winnen.

"
Dieter Viaene, teamcoördinator Personeelsadministratie, INBO Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek
"

Peter weet je van het begin af aan te boeien, en wisselt zeer nuttige kennis af met korte oefeningen en vraagmomenten. Hij speelt ook in op de specifieke situaties van de deelnemers. Een perfecte combinatie! Een overvloed aan tools die Peter aanreikt, zijn heel praktisch, onmiddellijk toepasbaar. En ik ben er volledig van overtuigd dat ik met een aantal tools behoorlijk wat tijd ga winnen. En daar doen we het toch voor he. Voor een zelfstandige een absolute must om te volgen, en voor al de andere ... eigenlijk ook.

"
Liesbeth Michiels, trainer & coach, Evolving Clarity
"

Ik heb zoveel nieuwe dingen ontdekt waarvan ik niets eens het bestaan afwist en ik ga er zeker een paar heel goed kunnen gebruiken.

"
Chantal Catfolis, executive assistant, SAP Belgium

Programma

Goochel met Google, sneltoetsen en webplugins

 • Leer op de meest efficiënte manier zoeken in Google en Google maps
 • Ontdek andere kanalen om snel betrouwbare en accurate informatie te vinden
 • Werk slimmer met YouTube
 • Tover hele blokken tekst tevoorschijn in Outlook en Word zonder effectief te typen en win gigantisch veel tijd
 • Verhoog uw werkcomfort en win élke dag veel tijd via het gebruik van slimme toetsencombinaties in Windows, Outlook, Excel, Word, Chrome en Explorer
 • Leer werken met speech-to-text
 • Blokkeer ongewenste reclame
 • Zorg dat u gefocust blijft op uw werk
 • Hou bij hoeveel tijd u op bepaalde applicaties vertoeft
 • En zo veel meer...

Gelieve uw laptop mee te brengen naar deze opleiding. Zo garanderen wij u het maximum leerresultaat.

Veel gestelde vragen

Zijn de aangeboden tools ook beschikbaar op Mac?
Ja, het maakt echt niet uit of u op een klassieke computer werkt of op Mac.

Wij werken in een afgeschermde omgeving (bv. banksector). Is het dan nog nuttig om deze training te volgen of bij ons in-company aan te bieden?
Met sommige online tools moet u voorzichtig omspringen o.w.v. bescherming van data en de privacywetgeving. Dat geldt voor elke branche en wordt ook benadrukt in de training. We weten uit ervaring dat in de bank-en verzekeringssector en ook in openbare besturen daarom enkele van de aangeboden tools niet toegankelijk zijn. Geen nood, het gros van de aangeboden tools en best practice is voor iedereen toegankelijk en meteen toepasbaar. Bij een in-company training is er vaak vooraf ook contact met de IT-dienst om de training zo goed mogelijk af te stemmen op de noden en de mogelijkheden binnen het bedrijf of organisatie.

Wij mogen bij ons op het werk niets downloaden. Is dat een probleem?
Neen, het gros van de aangeboden tools zijn web-based en vereisen geen download.

Docent(en)

d_03947
Sophie Loontiens

Sophie Loontiens werkte zelf in de privé sector als o.a. international sales en kwaliteitsverantwoordelijke alvorens de stap te zetten naar trainer in alles wat met efficiëntie te maken heeft. Wilt u een boek kunnen lezen in een uur? Uw mailbox leren beheersen of iedere dag tijd winnen met tips en tricks en online tools? Dan bent u bij haar aan het juiste adres. Het gaat er niet altijd om harder te werken, gewoon slimmer.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 431 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Score docent(en):

9/10

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Volgt u die dag eveneens de tweede module (in de namiddag) 'Laat online tools voor u werken' dan betaalt u slechts 699 euro.

Andere Modules

Inschrijven

Data