Microsoft Excel is al lang de tool bij uitstek voor gegevensanalyse. Het helpt bedrijven om hun belangrijkste cijfers nauwkeurig in te schatten en betere zakelijke beslissingen te nemen. In deze praktijkgerichte opleiding vergroot je je vermogen om grote hoeveelheden data te analyseren en je resultaten professioneel te presenteren via de populaire Excel (Power)-functionaliteiten.

Doelstellingen

In deze 4 dagen verwerf je de kennis om:

 • Verbindingen te maken met en relaties te leggen tussen verschillende gegevensbronnen.
 • Gegevens te destilleren, transformeren en visualiseren.
 • Data te modelleren.
 • Dynamische en geavanceerde rapporten te bouwen met de functietaal DAX.

Na deze 4 dagen ga je zelfstandig aan de slag met Excels populairste data-analyse- en business intelligence-tools. Je kan Pivot Tables, Power Query, Power Pivot en DAX gebruiken om je workflow en dashboards in Excel voorgoed te veranderen en je bent in staat om kwalitatieve, doordachte business intelligence-oplossingen te bouwen om gegevens uit meerdere bronnen te verbinden en te analyseren. Kortom, na deze modulaire opleiding heb je alles in handen om veel sneller data samen te brengen, te verwerken en te analyseren, waardoor er meer tijd naar interpretatie en actie kan gaan.

Pluspunten

Unieke tips, tools, best practices en casestudy's die je in geen enkele andere training krijgt.</p> <p>Leuke, interactieve en zeer effectieve lessen van een sterke Excel BI-trainer.

Bestemd voor

Deze opleiding richt zich tot:

 • Frequente Excelgebruikers die populaire en geavanceerde data-analyse- en business intelligence-tools willen leren kennen.
 • Iedereen die een Excel Powergebruiker wil worden en zijn of haar analytische vaardigheden wil opkrikken en/of aanscherpen.

Voorkennis: een goede kennis van Excel (functies, opmaak, gebruik rechtermuisknop …) is vereist.

Programma

Het programma bestaat uit 4 modules van telkens 1 dag die ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd.

 • Module 1: Draaitabellen van A tot Z
 • Module 2: Data importeren en transformeren met Power Query
 • Module 3: Power Pivot & DAX Foundation
 • Module 4: DAX Practitioner

De verschillende modules stomen je klaar om binnen het domein van Excel data-analyse voortaan met meer kennis van zaken aan de slag te gaan.

Praktische informatie

Prijs: 2 599 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Deze opleiding (4 modules) is in aanvraag voor Vlaams Opleidingsverlof, 32 uur. Meer informatie over deze subsidie vindt u hier.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere modules combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal dagen. 2 dagen: 1456 euro, 3 dagen: 2067 euro. Voor de volledige reeks, zijnde 4 dagen, geniet u 20% korting en betaalt u 2599 euro.

Inschrijven

De reeks bestaat uit verschillende modules. Schrijf in voor de volledige reeks

Module 1: Excel Business Intelligence van a tot z | Module 4: DAX Practitioner

Module 2: Excel Business Intelligence van a tot z | Module 1: Draaitabellen

Module 3: Excel Business Intelligence van a tot z | Module 2: Data importeren en transformeren met PowerQuery

Module 4: Excel Business Intelligence van a tot z | Module 3: Power Pivot & DAX Foundation