Welke projecten zijn interessant en welke kan je beter pauzeren? Hoe kan je je projectenportefeuille beheren? Welke projectmix is de beste om de bedrijfsdoelstellingen te halen? Als ervaren projectportfoliomanager overtuig je de directie van het bedrijf van het nut of onnut van projecten. Jij zorgt ervoor dat het bedrijf kan blijven groeien en meegaat met de tijd. In deze opleiding leer je de nodige zaken om de beste keuzes te kunnen maken als projectportfoliomanager.

Doelstellingen

Projectportfoliomanagement zorgt ervoor dat er binnen een organisatie geen concurrerende projecten lopen, dat de verspreiding van de resources over de organisatie geëvalueerd en bijgestuurd wordt en dat de impact van de verschillende projecten afdelingsoverschrijdend in kaart wordt gebracht.

Na afloop van deze training kan je in jouw team of organisatie een portfoliostrategie bepalen en implementeren. Je kan projecten evalueren, beoordelen en ranken om daaruit het perfecte portfolio te destilleren en resources correct aan concurrerende projecten toe te wijzen. Verder kan je een continu verbeteringstraject voor je portfolio opzetten en beschik je over een heel aantal mogelijke templates die je daarvoor kan gebruiken.

Bestemd voor

Deelnemers moeten minimaal 5 jaar ervaring in projectmanagement hebben.

"

Ervaren docent, wat resulteerde in praktische, bruikbare tips.

"
Guido Janssen, manager informaticabeheer, Belgoprocess
"

De inhoud is zeker toepasbaar op onze context. De boodschap is om er uit te halen wat je zelf nodig hebt, en dit creatief toe te passen.

"
Toon Cools, projectmanager, DPG Media

Programma

1. Portfoliomanagementproces

2. Portfoliomanagementstrategie

3. De invloed van organisatiegebonden factoren

4. Prioriteitscriteria voor projecten

5. Rating en selectie van projecten

6. Formulieren voor het portfoliostatusrapport

7. Portfolioprestatie-indicatoren

8. Controle- en reviewprocedures

9. Ondersteunende formulieren en templates

Docent(en)

D_03174.jpg
Stephaan Van Helleputte

Stephaan Van Helleputte is partner van iPROMAC. Hij heeft 30 jaar ervaring in projectmanagement bij onder andere Belgacom, Mobistar, Arcelor en Fortis en specialiseerde zich de laatste jaren in portfoliomanagement, programmamanagement en changemanagement. Stephaan is gecertificeerd in PRINCE2, PMI, MSP en Six Sigma.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Accreditatie:
  • PMI Project Management Institute, 14 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data