In korte sprints werkende producten opleveren, waardoor snel duidelijk wordt of je goed bezig bent: dat kan via de methode Scrum. Je krijgt snel duidelijkheid over de voortgang via korte lijnen, snelle communicatie en teamwerk. In deze 2-daagse training wordt uitgelegd hoe en waar agile en Scrum zijn ontstaan, wat de belangrijke verschillen zijn met een traditionele aanpak, en hoe de methode werkt. Dit aan de hand van theorie, praktijkoefeningen en agile games. Na het volgen van deze training kan je het 'Certified Scrum Master'-certificaat behalen!

Doelstellingen

In deze 2-daagse training leer je hoe je Scrum succesvol toepast en hoe je als Scrum Master optimaal het team en proces begeleidt.

Na de training ben je klaar om als Scrum Master aan de slag te gaan en Scrum toe te passen in de praktijk of de Scrum-aanpak te verbeteren in je team of project. Je kan het Certified Scrum Master-certificaat behalen via een online test en moet het examen binnen de 90 dagen na de training afleggen op de Scrum Alliance-website. De trainer zorgt voor de registratie. Als je slaagt in het examen (60% scoren op 35 multiple-choicevragen), ontvang je het officiële Scrum Master-certificaat.

Pluspunten

 • De training wordt zelf ook op basis van Scrum gevoerd en deelnemers hebben de mogelijkheid om de inhoud van de training (training backlog) zelf op te stellen en te veranderen.
 • Scrum Alliance-certificatietest en het CSM certificaat.
 • 1 jaar lidmaatschap bij de Scrum Alliance waar je toegang hebt tot extra interessante Scrum-informatie.
 • NCOI Learning is erkend door Project Management Institute als Registered Education Provider. Een training van één dag geeft recht op 7 PDU's.

Belangrijk bericht

 • De training wordt zelf ook op basis van Scrum gevoerd en deelnemers hebben de mogelijkheid om de inhoud van de training (training backlog) zelf op te stellen en te veranderen.
 • Scrum Alliance-certificatietest en het CSM certificaat.
 • 1 jaar lidmaatschap bij de Scrum Alliance waar je toegang hebt tot extra interessante Scrum-informatie.
 • NCOI Learning is erkend door Project Management Institute als Registered Education Provider. Een training van één dag geeft recht op 7 PDU's.

Alle scrum opleidingen gaan dit voorjaar online! Wat maakt onze online trainingen zo krachtig?

Kwalitatief hoogstaande ervaring

We garanderen een kwalitatief hoogstaande ervaring die vergelijkbaar is met de ervaring die u zou krijgen in een face-to-face training. Onze trainers hebben één voor één uitgebreide ervaring opgebouwd in het geven van online trainingen en workshops en zij worden ondersteund door de Scrum Alliance (de accrediterende organisatie).

Kleine groepen met hoge interactiviteit & fun factor

De training is zeer interactief en we gebruiken zelfs spelletjes (huizen bouwen, papieren sneeuwvlokken...) om het leuk en luchtig te maken. We hebben regelmatig pauzes tussen de workshops door zodat u doorheen de training maximaal gefocust kunt blijven.

ZOOM voor leren op afstand

Dit platform is perfect geschikt voor trainingen op afstand en biedt veel mogelijkheden tot interactie zoals het gebruik van een whiteboard en het werken in subgroepen. Enkele dagen voor de start bezorgen wij u de instructies zodat u zich zorgvuldig kunt voorbereiden op uw online training. En aan het begin van de training lopen we samen met u door de technische opzet zodat u met een gerust gevoel kunt starten met de training.

Waarom vinden onze deelnemers de virtuele opleiding de moeite waard?

We hebben al een heleboel fijne reacties ontvangen van deelnemers die de afgelopen weken een online Scrum training bij ons hebben gevolgd. Hier een paar enthousiaste deelnemers aan het woord:

 

"Gezien de remote omstandigheden zeer goed opgevangen en begeleid. Werkt heel goed qua rolverdeling & teams. Chapeau!"

 

"Het spel blijft een leuke ervaring om het proces mee te leren kennen, maar ook om de deelnemers mee te leren kennen."

 

"Top: digitaal valt reuze mee. Ik had wat schrik in verband met de interactiviteit, maar dit was helemaal niet nodig. Het was een topervaring!"

Bestemd voor

De Certified ScrumMaster training is er voor alle niveaus en rollen en iedereen die bij een Scrum-project betrokken is, zoals IT-managers, businessanalisten, designers, testers, developers, productmanagers en projectmanagers. Deze training wordt in het Nederlands begeleid.

"

De training ademde 'Scrum' uit en was opgezet volgens het Scrum principe. Een van de beste trainingen die ik al gevolgd heb.

"
Bart Van Hees, IT PM, Telenet
"

Voor mij de beste opleiding die ik heb gevolgd. Inhoud, opbouw, niveau. En afgestemd om vragen van de deelnemers.

"
Jurgen Cuypers, Senior Developer, Wolters Kluwer Belgium
"

Een rollercoaster aan informatie. Maar na de 2-daagse vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Zeer boeiend! Sterke inhoud, boeiende materie. Opbouw ongelooflijk goed gedaan. Rekening gehouden met verschillende manieren van 'leren'.

"
Kathleen Bauwens, dienstchef premedia, Colruyt Group Services
"

Het enthousiasme van de docenten werkt echt. Leren gebeurt 'spelenderwijs' waardoor de inhoud van de opleiding duidelijk wordt en ook blijft hangen.

"
Greet Matthijs, projectleider IT, Provinciebestuur Vlaams-Brabant
"

Op een zeer aangename manier wordt Scrum duidelijk uitgelegd voor zowel een leek (in mijn geval) als voor iemand die er al mee in aanraking is gekomen. Tijdens de opleiding was er ruimte voor veel interactie, niet altijd op de stoel zitten luisteren. Kortom voor mij de juiste aanpak.

"
Hans Maes, IT-consultant en .Net-programmeur, HME Consulting

Programma

Basisonderdelen training

 • Agile en Scrum-principes en waarden
 • Complexe systemen en empirisch werken
 • Scrum Framework: rollen, rituelen en artifacts
 • De rol van Scrum Master in detail
 • Project- en releaseplanning in Scrum: inschattingen en planning
 • Scrum implementeren in de praktijk

Praktisch aan de slag met o.a.:

 • Product backlog
 • Sprint backlog
 • Dagelijkse Scrum-meetings
 • Retrospectives
 • Sprint planningmeetings
 • Samenwerken met de product owner (en de user stories)
 • Burn charts en rapporten

Andere interessante Scrum opleidingen

Certified ScrumMaster (English training)

In this 2-day ScrumMaster Certification course, we will cover the fundamental principles of Scrum, qualifying you as a Certified ScrumMaster. We will explore typical pitfalls and proven implementation approaches. We will add practice to theory through a variety of exercises and take-aways to use with co-workers …

Certified Scrum Product Owner

This 2-day certification training focuses on how to become a great Product Owner. You will learn how to use the Scrum framework to handle your stakeholders, manage your requirements and build a trustworthy and realistic planning for your project. You will also learn how to optimally interact with the team to build the product your customers really need.

Docent(en)

cr-01841996
Nicole Belilos

Nicole Belilos is een Agile coach en Certified Scrum Trainer (CST), gevestigd in Nederland. Zij ondersteunt organisaties, teams en individuen op hun reis naar Agility. Ze is een ervaren verandercoach, heeft uitstekende communicatieve en persoonlijke vaardigheden, en wordt gewaardeerd voor haar hands-on en menselijke aanpak. Nicole heeft een achtergrond in de Wiskunde en Informatica. Ze begon haar carrière als programmeur. In 2005 heeft zij Scrum en het Agile gedachtegoed ontdekt. Sindsdien is zij een enthousiaste aanhanger van Agile werken. Nicole wordt zeer gewaardeerd als trainer. Haar trainingen zijn interactief, energiek, leuk en praktisch. De deelnemers krijgen een gedegen begrip van Scrum, alsmede een scala aan tips en trucs die zij de volgende werkdag direct kunnen toepassen. Daarnaast heeft Nicole een internationale achtergrond. Zij spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Frans.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 520 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Documentatie:

De certificatie en 1 jaar lidmaatschap bij de Scrum Alliance zijn in de prijs van deze opleiding inbegrepen.

Accreditatie:
 • PMI Project Management Institute, 14 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u zich inschrijft tot 4 weken voor start ontvangt u 76€ vroegboekkorting.

Partners

Inschrijven

Data