Gewapend voor het succesvol uitrollen van uw projecten!

U wordt regelmatig betrokken bij het opstarten en uitwerken van nieuwe projecten? U wilt met meer kennis van zaken uw projecten aanpakken? Of u wilt uzelf ontwikkelen tot professioneel projectmanager?

De slaagkansen van een project hangen zeer sterk af van de cohesie in het projectteam, maar ook het duidelijk stellen van het doel, het begrip van de context, het beheer van de kosten en tal van andere cruciale factoren. Het modulair programma 'Projectmanagement van A tot Z' biedt u alle bouwstenen om al uw projecten beter te structureren, te begeleiden en tot een goed einde te brengen!

De training 'Samenwerken in projecten' is de tweede module van de reeks 'Projectmanagement van A tot Z'. U kunt deze module ook afzonderlijk volgen.

Doelstellingen

In deze tweedaagse module leert u beter samen te werken met mensen in een projectomgeving. Communicatie, vergaderen, onderhandelen, werken in teams, motivatie, leiderschap en omgaan met conflicten zijn de hoofdthema's van deze module.

Alle opleidingen Projectmanagement van A tot Z dit voorjaar gaan online! Wat maakt onze online trainingen zo krachtig?

Kwalitatief hoogstaande ervaring

We garanderen een kwalitatief hoogstaande ervaring die vergelijkbaar is met de ervaring die u zou krijgen in een face-to-face training. Onze trainers hebben één voor één uitgebreide ervaring opgebouwd in het geven van online trainingen en workshops en zij worden ondersteund door de Scrum Alliance (de accrediterende organisatie).

Kleine groepen met hoge interactiviteit & fun factor

De training is zeer interactief en we gebruiken zelfs spelletjes (huizen bouwen, papieren sneeuwvlokken...) om het leuk en luchtig te maken. We hebben regelmatig pauzes tussen de workshops door zodat u doorheen de training maximaal gefocust kunt blijven.

ZOOM voor leren op afstand

Dit platform is perfect geschikt voor trainingen op afstand en biedt veel mogelijkheden tot interactie zoals het gebruik van een whiteboard en het werken in subgroepen. Enkele dagen voor de start bezorgen wij u de instructies zodat u zich zorgvuldig kunt voorbereiden op uw online training. En aan het begin van de training lopen we samen met u door de technische opzet zodat u met een gerust gevoel kunt starten met de training.

Uw resultaten

 • U versterkt de onderlinge communicatie in uw team.
 • U kunt de communicatie afstemmen op de verschillende projectfasen.
 • U bent gewapend om conflicten te voorkomen of aan te pakken.
 • U vergadert voortaan effectief en efficiënt.

Bestemd voor

 • projectleiders
 • projectcoördinatoren
 • projectmedewerkers
 • iedereen die (af en toe of geregeld) op projectmatige basis werkt
"

De docent is een zeer aangenaam persoon die met veel passie over zijn werkervaring kan vertellen en ook ideaal kan toepassen in de cursus. Het feit dat er veel interactie is zorgt ervoor dat dit 2 zeer interessante dagen waren.

"
Sylvan Goeman, projectmanager ICT, OCMW Lokeren
"

Wat zeker een positieve impact heeft op het leertraject is de flexibele aanpak waarbij gewerkt wordt met reële voorbeelden uit de praktijk. De sterke focus op toepasbaarheid is zeker een meerwaarde. De docent is zeer bekwaam. De opleiding was leerrijk, toepasbaar en goed gedoseerd. Een aanrader!

"
Elke Deprost, hr-analist, Dredging International
"

Dit was voor mij duidelijk een goede opleiding. Ik hou er goesting aan over om ermee aan de slag te gaan.

"
Kris Bauwelinck, operationeel manager, Ecoso

Programma

A. Werken met projectteams

 • Wat is een (project)team?
 • Fasen in de teamontwikkeling en de rol van management en leiderschap
 • Onderscheid tussen een groep en een team
 • Selfmotivated projectteams: begrippen van empowerment

B. Leiderschap, macht, invloed en politiek binnen projectmanagement

 • Leiderschap versus management
 • Evolutie van leiderschap in de diverse fasen van een project
 • Ge- en misbruik van macht
 • Ge- en misbruik van politieke spelletjes

C. Communicatie als sleutel tot succes

 • Interpersoonlijke communicatie
 • Communicatie in een projectomgeving
 • Actief luisteren
 • Aangepaste communicatie in de diverse stadia van het project

D. Vergaderen binnen het projectteam

 • Voorwaarden voor een goede vergadering
 • Voorbereiding
 • Aandacht voor procedures en mensen
 • Richtlijnen voor effectieve vergaderingen

E. Omgaan met conflicten

 • Conflicten in projecten
 • Conflictmanagementbenaderingen
 • Bepalen van de eigen voorkeurstijl bij conflicthantering

Docent(en)

D_01881.jpg
Rudi Cranshoff

Rudi Cranshoff is senior trainer-consultant bij NCOI Learning en brengt mensen tot groei op het vlak van management, persoonlijke en interpersoonlijke vaardigheden en leidinggeven. Hij deed een rijke ervaring op in de internationale marketing- en de hrm-afdeling bij Janssen Pharmaceutica, om vervolgens zijn carrière uit te bouwen als een professioneel en veelgevraagde trainer-consultant. Rudi Cranshoff legt in zijn trainingen het hoofdaccent bij de deelnemers en hun leerproces. Zijn dynamische aanpak stimuleert deelnemers om een individueel actieplan op te maken met concrete verbeterpunten, geformuleerd in meetbare termen.

Lees meer
d_03987
Nele Belmans

Nele Belmans beschikt over een ruime ervaring binnen hr-management, training en coaching. Naast handelsingenieur, is ze gecertifieerd coach en master NLP. Gepassioneerd door bewustzijnsontplooiing en groei van het individu bouwde ze expertise op in topics als hr, communicatie, personal development, coaching, NLP, time & stress management, leadership, wellbeing, … Haar stijl en aanpak kenmerken zich door een goede balans tussen serieus zijn en ruimte voor een lach, direct en eerlijk, resultaatgericht, dynamisch, begripvol, open, menselijk en diepgaand. Nele noemt zichzelf een explorer & meaning seeker: kwaliteiten die ze graag inzet om haar trainingen levendig en betekenisvol te houden. Een grote inspiratiebron hierin was haar 15 maanden durende reis als solo backpacker.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

NCOI Learning is erkend door het Project Management Institute (PMI) als Registered Education Provider (R.E.P.). Dit is een belangrijk kwaliteitslabel voor projectmanagementopleidingen. Deelnemers kunnen PDU's verdienen door onze opleidingen te volgen. Per lesdag worden 7 PDU's uitgereikt.

 

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Accreditatie:
 • PMI Project Management Institute, 14 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere modules uit de reeks 'Projectmanagement van A tot Z' combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal dagen. 2 dagen: 1506 euro, 3 dagen: 2088 euro, 4 dagen: 2721 euro, 5 dagen: 3264 euro. Voor de volledige reeks, zijnde 6 dagen, geniet u 20% korting en betaalt u 3729 euro.

Inschrijven

Data

Download uw catalogus Projectmanagement van A tot Z (volledige reeks)

met een volledig overzicht van alles wat u moet weten over deze opleiding.