Gewapend voor het succesvol uitrollen van uw projecten!

U wordt regelmatig betrokken bij het opstarten en uitwerken van nieuwe projecten? U wilt met meer kennis van zaken uw projecten aanpakken? Of u wilt uzelf ontwikkelen tot professioneel project manager?

De slaagkansen van een project hangen zeer sterk af van de cohesie in het projectteam, maar ook het duidelijk stellen van het doel, het begrip van de context, het beheer van de kosten en tal van andere cruciale factoren. Het modulair programma 'Projectmanagement van A tot Z' biedt u alle bouwstenen om al uw projecten beter te structureren, te begeleiden en tot een goed einde te brengen!

De training 'Omgaan met verandering en weerstand in projecten' is de vierde module van de reeks 'Projectmanagement van A tot Z'. U kunt deze module ook afzonderlijk volgen.

Doelstellingen

Waarschijnlijk is het ook bij uw project het geval: niet iedereen is even gelukkig met de verandering die u brengt. Sommige mensen stellen het nut van het project in vraag, anderen twijfelen of het ooit zal werken. Een paar mensen steunen u actief, terwijl de meesten gewoon stilzwijgend hun deel van het projectwerk doen (of juist niets doen). Weerstand tegen verandering is voor veel projectmanagers een bekend struikelblok.

Maar hoe gaat u ermee om? Zijn er dingen die u anders kunt aanpakken, aan de start of in de loop van uw project, om die verandering beter te begeleiden?

In deze module leert u – aan de hand van het online business game Changesetter – hoe u stakeholders meekrijgt in het project, hoe u mogelijke weerstand overwint, en wat de grootste valkuilen zijn bij het implementeren van projecten. U leert praktische tips om te zorgen dat uw project door iedereen geaccepteerd wordt zodat de beoogde resultaten er ook effectief komen.

Gelieve uw eigen laptop mee te brengen naar deze opleiding.

Pluspunten

 • Sterke business game Changesetter
 • Klare theoretische input
 • Opgedane kennis is snel inzetbaar
 • Tips van een ervaren trainer

Na deze training kunt u direct aan de slag in uw projecten!

Alle opleidingen Projectmanagement van A tot Z dit voorjaar gaan online! Wat maakt onze online trainingen zo krachtig?

Kwalitatief hoogstaande ervaring

We garanderen een kwalitatief hoogstaande ervaring die vergelijkbaar is met de ervaring die u zou krijgen in een face-to-face training. Onze trainers hebben één voor één uitgebreide ervaring opgebouwd in het geven van online trainingen en workshops en zij worden ondersteund door de Scrum Alliance (de accrediterende organisatie).

Kleine groepen met hoge interactiviteit & fun factor

De training is zeer interactief en we gebruiken zelfs spelletjes (huizen bouwen, papieren sneeuwvlokken...) om het leuk en luchtig te maken. We hebben regelmatig pauzes tussen de workshops door zodat u doorheen de training maximaal gefocust kunt blijven.

ZOOM voor leren op afstand

Dit platform is perfect geschikt voor trainingen op afstand en biedt veel mogelijkheden tot interactie zoals het gebruik van een whiteboard en het werken in subgroepen. Enkele dagen voor de start bezorgen wij u de instructies zodat u zich zorgvuldig kunt voorbereiden op uw online training. En aan het begin van de training lopen we samen met u door de technische opzet zodat u met een gerust gevoel kunt starten met de training.

Uw resultaten

Na afloop van deze module:

 • kunt u collega’s en andere stakeholders achter de visie van het project scharen.
 • weet u beter om te gaan met weerstand: u kent de drie grote oorzaken en weet hoe u ze kunt wegwerken.
 • kent u de acht grootste uitdagingen voor veranderingen en weet u hoe ze aan te pakken.
 • kunt u naast het projectplan ook een communicatieplan (change management plan) opstellen.
 • kent u zes leiderschapsstijlen en weet u wanneer elke stijl het meest geschikt is.
 • hebt u een stakeholder map gemaakt voor uw eigen project, met bijhorend actieplan.

Extra: U kunt ook na de opleiding verder blijven leren en experimenteren met de Changesetter business game.

Bestemd voor

 • projectleiders
 • projectcoördinatoren
 • projectmedewerkers
 • iedereen die mensen mee moet krijgen in een verandering
"

Interactieve opleiding waar theorie gecombineerd gaat met het toepassen van de theorie in een spel. Zeer interessante, (grappige) trainer die er een heel fijne dag van maakt. Je gaat niet met een 'vol' hoofd naar huis maar met 'goesting' om er verder mee aan de slag te gaan.

"
Miek Jacobs, Management reporting, Bank J. Van Breda & Co
"

Topopleiding! Praktijk gecombineerd met theoretische basis én ruimte voor vragen of delen van ervaringen. Prima!

"
Hilde Coddens, kwaliteitscoördinator, My Family
"

Deze opleiding is een echte aanrader. Het maakt gebruik een game waarmee we hebben geleerd hoe de verschillende beslissingen inzake veranderingscommunicatie, managementfocus en leiderschapsfocus het project kunnen sturen en we de teamleden aan boord kunnen houden. Het visueel aspect was heel interessant.

"
Linda Verding, Application Consultant Finance, Itinera
"

De opleiding heeft al mijn vragen beantwoord. Ik kan hier onmiddellijk mee aan de slag in mijn eigen werkdomein. Graag wil ik ook de kunde en aanpak van de docenten benadrukken. Bedankt voor dit leerrijk opleidingstraject!

"
Jelena Zivkovic, teamleader R&S, Verpoucke Consulting

Programma

We gebruiken de online businessgame Changesetter als rode draad. U bent er verantwoordelijk voor een groot project over de implementatie van een nieuwe CRM-tool.

Aan de hand van drie hoofdstukken ontdekt u:

 • de cyclus van verandering, en hoe u mensen mee krijgt.
 • de oorzaken van weerstand, en hoe u die wegwerkt.
 • de acht stappen van verandering volgens Kotter, en welke grote uitdagingen er bij horen voor uw project.
 • de zes leiderschapsstijlen van Daniel Goleman, en welke stijl het meest efficiënt is op een bepaald punt in het project.
 • hoe u een stakeholder map maakt, en wat ze u leert.
 • hoe u bij de statusrapportering ook over stakeholders kunt terugkoppelen.

Via deze opleiding krijgt u niet alleen online toegang tot de Changesetter business game, maar ook tot Changesetter Live, een handige toolkit voor projectleiders rond het engageren van stakeholders.

Docent(en)

D_01882.jpg
Werner Küper

Werner Küper is een internationaal projectmanager en Total Quality Management expert met bergen ervaring bij grote en kleine ondernemingen. Hij werkt vandaag als trainer, coach en change facilitator bij Propellor. Hij is certified PRINCE2 trainer én certified NLP trainer en consultant.

Lees meer
D_00077.jpg
Katia Van Belle

Katia Van Belle begon in 2000 training te geven binnen de JCI University Europe. Deze hobby werd een passie en ze besloot om er haar beroep van te maken. Eerst binnen De Post, nadien als zelfstandig trainer binnen Propellor, een training- en coachingbedrijf gespecialiseerd in project- en changemanagement. Hiervoor benut ze haar jarenlange ervaring als projectmanager voor onder andere SES Europe. Katia's opleidingen focussen op toepassingen in de dagelijkse realiteit van het werk.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 806 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

NCOI Learning is erkend door het Project Management Institute (PMI) als Registered Education Provider (R.E.P.). Dit is een belangrijk kwaliteitslabel voor projectmanagementopleidingen. Deelnemers kunnen PDU's (Professional Development Units) verdienen door onze opleidingen te volgen. Per lesdag worden 7 PDU's uitgereikt.

 

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Accreditatie:
 • PMI Project Management Institute, 14 punten
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Als u meerdere modules uit de reeks 'Projectmanagement van A tot Z' combineert, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal dagen. 2 dagen: 1506 euro, 3 dagen: 2088 euro, 4 dagen: 2721 euro, 5 dagen: 3264 euro. Voor de volledige reeks, zijnde 6 dagen, geniet u 20% korting en betaalt u 3729 euro.

Inschrijven

Data

Download uw catalogus Projectmanagement van A tot Z (volledige reeks)

met een volledig overzicht van alles wat u moet weten over deze opleiding.