Hét jaarlijks event voor en door projectmanagers!

Ervaren of beginner?  Freelance of intern? In IT, operations, engineering, research, logistiek, events of andere domeinen? In grote of kleine organisaties? Elk jaar stromen meer dan 260 projectmanagers toe op de Dag van de Projectmanager; sinds 2008 hét symbool voor leren en netwerken op maat van de projectmanager.

Een dag vol nieuwe inzichten en inspiratie!

  • Hoe brengt u meer fun, creativiteit en vindingrijkheid in uw team?
  • Hoe kan design thinking helpen in uw projecten?
  • Hoe ruimt u problemen op die u tegenkomt in de loop van het project?
  • Hoe zorgt u ervoor dat beslissingen door het hele team gedragen worden?
  • Hoe stelt u een top notch product backlog samen?
  • Hoe kan uw lichaamstaal u helpen of verraden als u workshops faciliteert?
  • Wat betekent servant leadership nu écht in de praktijk?

En nog veel meer!

Een extraatje voor u!

Bent u in het bezit van een geldig PMP® certificaat? Als Registered Education Provider erkend door PMI®, reikt Kluwer 7 PDU’s uit voor uw deelname aan dit congres.

Het recept voor succes?

Breed scala aan thema’s

Projectmanagement technieken, agile skills, handige tools of efficiënte strategieën? Ons programma dekt heel breed de kennisdomeinen en skillset van elke projectmanager.

 

Op uw maat

U kiest uit de 18 verschillende keuzeworkshops die sessies die u het meest aanbelangen. Stel dus zélf uw congresprogramma samen!

Het netwerk!

U netwerkt maar liefst met meer dan 200 gelijkgestemde collega-projectmanagers uit tal van sectoren en ervaringsniveaus

Inspirerend

Best practices of nieuwe ideeën, tools en technieken: laat u inspireren!

Hands on

U gaat tijdens tal van workshops meteen aan het werk! Met als resultaat zeer handige tips en tricks om onmiddellijk toe te passen in uw projecten.

Expert sprekers

U leert van trainers en sprekers die gepokt en gemazeld zijn in projectbeheer

Een greep uit de reacties van enkele enthousiaste deelnemers

"

Geen spijt van mijn tweede deelname aan de Dag van de Projectmanager! Zeer gevarieerd programma en boeiend om andere projectmanagers te ontmoeten. Interactieve workshops hielden ons alert. Zowel de "hardere" als de "softe" kant van projectmanagement kwam aan bod. Blijft een aanrader voor trekkers van projecten, maar ook voor teamleiders binnen een organisatie.

"
Leen Ervinck , Expert EU projectmanagement , Inagro
"

Interessant trefpunt met veel kans tot uitwisseling gedachten en om tevens stil te staan bij eigen gewoonten.

"
Johan Mahieu , PMO , Inagro vzw
"

Top notch

"
Niels Van Caeyzeele , Business Project Manager , Xerius
"

Zeer boeiende presentaties. Ideaal om te netwerken en ervaringen te delen.

"
Danny De Boeck , Business Relationship Manager , De Lijn
"

Zeer goede leerrijke dag, met een goede variatie aan workshops.

"
Karel Hermans , Teamverantwoordelijke welzijnsprojecten , Sociaal Huis Knokke-Heist
"

Waar anders kunt u 270 collega-projectmanagers ontmoeten? De workshops dienden als perfecte uitnodiging om ervaring en kennis uit te wisselen.

"
Saskia Deschepper , Projectmanager , Groep ADMB

Programma

Klik op de naam van de sessie voor alle details van deze workshop en de verwachte voorkennis. Zo bent u zeker dat deze zal beantwoorden aan uw verwachtingen!

09:00 - 09:45

Kick-off: Go FISH! 4 easy practices to bring passion and energy in your team

Steven Deneir
09:45 - 11:15

De projectmanager als breincoach: Retrospectives die leuk én effectief zijn, het kan!

Stijn Decneut & Geert De Cang

Digitale platformen & ecosystemen veroveren de wereld. Wat is de rol en impact van een PM?

Dirk Neefs en Toon Herremans

Peer feedback

Bart Oste & Sara Leysen

Servant leadership binnen een zelf organiserend team

Dirk Wille

Design thinking voor de projectmanager

Pascal Vanden Bossche

Best practices en valkuilen voor uw change aanpak

Barbara Welvaerts
11:15 - 11:45
Koffiepauze
11:45 - 13:15

Creatieve oplossingen voor uw projectproblemen: the game

Pascal Vanden Bossche

De projectmanager als breincoach: Effectief probleemoplossend denken

Stijn Decneut en Geert De Cang

Consent Decision Making

Bart Oste en Sara Leysen

Weerbaarheid van teams vergroten

Wendy Stouten en Tom Hendrickx

Een geordende value-maximising Product backlog: how to?

Steven Deneir

Quality gone wild

Maarten Van Eyken
13:15 - 14:30
Lunch
14:30 - 16:00

Ontwerp uw eigen Kanban systeem

Serge Huybrechts

Faciliteren van workshops: de kracht van non-verbale communicatie

Eva Vissers

Hoe bouwt u de perfecte business case?

Bram Vromans

Useful agile techniques when your planning is compromised

Emmanuel Gaytant

Helemaal vitaal - over energie, motivatie en veerkracht

Griet Deca

Van initiatieven opschalen naar complexiteit afschalen

Mark Uijen de Kleijn & Aernout van den Burg
16:00 - 16:30
Koffiepauze
16:30 - 17:15

Plenaire slotsessie

De spreker wordt weldra bekend gemaakt
17:15 - 18:30
Networkingdrink

Docent(en)

D_02274.jpg
Steven Deneir

Steven Deneir is een ervaren agile facilitator & trainer. Hij brengt zijn meer dan 25 jaar professionele ervaring graag over in het klaslokaal en faciliteert verschillende opleidingen met betrekking tot agile. Als Professional Scrum Trainer voor Scrum Master en Product Owner en geaccrediteerd trainer voor AgilePM, PRINCE2 en PRINCE2 Agile kan Steven duidelijk uitleggen wanneer welke technieken gebruikt moeten worden en waar de valkuilen liggen om aandacht aan te besteden.

Lees meer
d_03344
Stijn Decneut

Stijn heeft 20 jaar ervaring in het leiden en coachen van R&D teams in een breed scala van sectoren. Als coach en trainer ondersteunt hij mensen in persoonlijk leiderschap en teams in het effectief samenwerken zodat ze voluit kunnen bijdragen aan gezonde, succesvolle organisaties. Hij maakt daarbij gretig gebruik van zijn passie voor cognitieve wetenschappen en systeemdenken.

Lees meer
d_04030
Dirk Wille

Dirk Wille is een ervaren ICT professional, met méér dan 15 jaar ervaring als Project Manager op zijn teller en met een hart voor ondernemen. Hij maakt deel uit van The Project Pilots, een business unit binnen Cronos, die zich focust op Project Management in zijn ruime vorm. Dirk zijn ervaring situeert zich vooral op de vlakken van de implementatie van nieuwe of veranderde processen, en de daarmee gepaard gaande (ICT) oplossingen. Dit doet hij in zowel een product als project context. Met zijn agile management aanpak, staat hij “binnen” zijn team en betrekt hij hen zoveel mogelijk om maximale team motivatie en -commitment te bekomen. Zijn motto, dat hij ook gebruikt in zijn handtekening, is “Have fun today” of “Do something AMAZING today”.

Lees meer
D_01918.jpg
Pascal Vanden Bossche

Pascal Vanden Bossche staat aan het hoofd van Propellor, een bedrijf gespecialiseerd in training en coaching in projectmanagement en change management. Voordien was hij onder andere assignment manager bij Coopers & Lybrand Management Consulting Services. Pascal werd door het Project Management Institute (USA) gecertificeerd als Project Management Professional et doceert projectmanagement aan het Flanders Business Institute en het HONIM.

Lees meer
d_03994
Eva Vissers

Eva Vissers is zaakvoerder van Human Frequency en is gebeten door de kracht van non-verbale communicatie. Zij ziet het als haar missie om professionals te bewijzen dat non-verbale communicatie onmisbaar is voor wie het verschil wil maken in een wereld vol high potentials. Via workshops, keynotes, trainingen en executive one-on-ones helpt zij bedrijven en individuen hun doelen te bereiken door hun non-verbale vaardigheden te finetunen. Eva is juriste van opleiding en werkte gedurende tien jaar als directielid in een grote organisatie waar ze leiding gaf aan meer dan 200 medewerkers. Vandaag maakt ze deel uit van een wereldwijd netwerk van non-verbale experten. Als eerste en enige in België werd ze gecertificeerd door Science of People, een gerenommeerd Human Behavior Research Lab in de V.S.

Lees meer
d_00574
Bart Oste

Bart Oste is een ervaren coach voor Scrum en Agile. Zijn specialisatie? Organisaties begeleiden bij de implementatie van Scrum, zowel op team- als op ondernemingsniveau. Hij legt de focus op duidelijke en transparante communicatie. Bart werkte als teamleider, ontwikkelaar en product owner: daardoor begrijpt hij iedereen. Tevreden klanten die al op hem rekenden? ING, Sony, KU Leuven en VRT.

Lees meer
d_00857
Geert De Cang

Hoe zit dat nu eigenlijk met teams? Wat maakt dat mensen echt samenwerken en geëngageerd zijn? En even interessant … Krijgen we voeling met de dynamiek van een organisatie. Begrijpen we hoe deze complexe omgeving werkt en reageert? Geert De Cang heeft in ruim 20 jaar al heel wat projecten en teams begeleid. Constante in dit traject: nieuwsgierig deze passies inzetten om zowel de mensen als de organisatie in hun kracht te zetten.

Lees meer
d_04029
Bram Vromans

Bram Vromans ‘ademt’ als het ware projecten. Naast zijn opleiding als Handelsingenieur is hij gecertificeerd als PMP, Prince 2 agile Practitioner & Lean Green Belt. Bram heeft een ruime ervaring als Project & PMO manager in de telecom & energiesector. Sinds kort is hij actief als Country Manager Digital binnen de IKEA groep. Daarnaast geeft hij ook project management training & doceert hij over dit topic aan de KU Leuven.

Lees meer
d_04313
Wendy Stouten

Wendy Stouten werkt als Project Leader bij Cegeka. Zij heeft een master applied economics op zak en heeft ondertussen meer dan 10 jaar ervaring met IT projecten. Momenteel is zij verantwoordelijk voor het opleveren van softwareprojecten in lijn met de business behoeften van klanten uit diverse sectoren. Bij vorige werkgevers heeft zij als klant samengewerkt met IT leveranciers om softwareoplossingen succesvol te implementeren.

In haar carrière heeft ze ervaring opgedaan in verschillende rollen: functioneel analist, business analist, scrum master, project manager, service manager, portfolio manager.

Zij geeft regelmatig gastcolleges en presentaties om haar praktijkervaring te delen met toekomstige project managers/ team leads.

Lees meer
d_04314
Tom Hendrickx

Tom Hendrickx werkt als Agile Project Manager bij Cegeka. De afgelopen 10 jaar leidde hij een divers scala aan software projecten: van de ontwikkeling van erg kleine mobile apps over web toepassingen tot grote strategische projecten die door bijna 50 mensen worden gerealiseerd.

Als projectmanager streeft Tom er steeds naar werkomgevingen te creëren waarin teams vanuit autonomie, ownership en nauwe samenwerking met de klant kunnen werken om hun doel te bereiken. Hij maakt hiervoor graag gebruik van agile principes en praktijken - waar nodig aangevuld met meer ‘traditionele’ (project)managementtechnieken.

Vanuit zijn eigen praktijkervaring begeleidt Tom ook regelmatig andere bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor de organisatorische vraagstukken van vandaag. Als coach/consultant werkte hij zowel aan kortere trajecten rond één bepaald vraagstuk als aan meerdere volledige transformatietrajecten, onder andere bij overheids- en financiële instellingen.

Lees meer
d_04315
Dirk Neefs

Dirk werkt in de platformbusiness vanaf de start van zijn professionele carrière. In verschillende rollen, met een verschillend niveau van bewustwording, heeft hij de uitdagingen die daarmee gepaard gaan aangegaan. Na enkele jaren van blockchain hype richt hij zich de laatste jaren meer en meer op de realisatie van platformen en nieuwe businessmodellen.

Lees meer
d_04316
Toon Herremans

Toon werkt als innovatieadviseur bij AE waar hij verantwoordelijk is voor meerdere innovatieprojecten. Zijn recente projecten betreffen het kijken naar een breder ecosysteem en het bouwen van platforms voor dat ecosysteem. Door een lean startup benadering te combineren met projectmanagement zorgt hij ervoor dat de projecten op koers blijven en alle stakeholders op elkaar afgestemd zijn.

Lees meer
d_04318
Serge Huybrechts

Serge Huybrechts is 40 jaar en woont in Bilzen. Vanuit de IT Service Management wereld is hij gebeten door de “continous improvement” microbe en dit heeft hem de voorbije jaren gebracht bij Lean, Change Management en Agile/Scrum. Vandaag werkt Serge als trainer en coach en houdt hij ervan om zijn kennis te delen en zelf bij te leren.

Lees meer
d_03014
Maarten Van Eyken

Maarten Van Eyken is een bekwame IT-professional met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van Software Testing, Project Management en Test Management. Hij heeft een brede ervaring opgedaan in accountancy gerelateerde applicaties, embedded software applicaties en webapplicaties. Hij heeft meerdere jaren ervaring in de gezondheidszorg (FDA compliant), Agile en andere omgevingen.

Momenteel is Maarten actief als zelfstandig ondernemer. Maarten is in het bezit van het ISEB/ISTQB Foundation Certificate in Software Testing en het IREB Foundation Certificate voor Requirements Engineering. In het verleden was Maarten ook een van de drijvende krachten achter een eigen testmodel en ander trainingsmateriaal.

Lees meer
d_04324
Sara Leysen

Als psycholoog heeft Sara altijd onderzocht wat mensen nodig hebben om hun potentieel volledig te ontwikkelen. De afgelopen vijf jaar is haar focus steeds meer verschoven naar teams en organisaties. Ze is gepassioneerd door teamorganisatieprocessen die bijdragen aan individueel en collectief welzijn. Ze is gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie, (team) coach, facilitator en mediator en ondersteunt teams en organisaties rond gedeeld leiderschap, organisatiecultuur en participatieve methoden. Ze coacht en traint mensen in organisaties om hun eigen faciliterende en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, ongeacht hun rol in de organisatie.

Lees meer
d_04348
Emanuel Gaytant

Emanuel started his career in IT more than 20 years ago. He learned the trade through several roles in several companies, some silicon valley based start ups, some larger Belgian companies and has now been working for four and half years for Cegeka as a program and operations manager. His first agile experience dates from more than 15 years ago, tired of those waterfall projects with those rigid phases and handovers that first agile workshop in silicon valley was a true eye opener. As a servant leader he stand by his teams, fostering a culture of responsibility, craftmanship and agile values. He has seen projects fail and projects succeed. Next to that Emanuel is also a dad (of 2 spirited teenagers) and a mountainbike afficionado.

Lees meer
d_03498
Barbara Welvaarts

Barbara Welvaarts is al 20-tal jaren consultant en is al sinds jonge leeftijd gepassioneerd door user adoption, IT en taal. Ze heeft in haar professionele carrière al op heel wat projecten in verschillende sectoren haar ervaring en expertise in change management bij IT gerelateerde projecten kunnen opbouwen. Bijvoorbeeld door de visie en het changeplan op te stellen en te aligneren met de business, workshops tussen stakeholders te faciliteren, een changestakeholders team (Ambassadors, Coaches, Governance Team, ...) te engageren en begeleiden. Daarnaast ook door heel praktische zaken zoals bijvoorbeeld roadmaps en metroplannen uit te tekenen en daar heel concrete acties en milestones aan te hangen, het organiseren van roadshows, webinars, trainingen, ... Zo zet ze dagdagelijks de theorie om in praktijk om klanten te begeleiden in een succesvol change traject. Momenteel werkt ze voor Tobania als Senior Change Management consultant op een project voor de Vlaamse Overheid.

Lees meer
d_03912
Griet Deca

Griet Deca ontdekte reeds in het laatste jaar van haar universitaire studies dat bedrijfstraining echt wel “haar ding” was. Griet besliste haar zelfstandige trainingsactiviteit te combineren met een deeltijdse job als communicatie- en sollicitatietrainer. Tijdens haar communicatie- en sollicitatietrainingen stelde Griet vast wat een impact stress kan hebben op mindset, uitstraling, prestaties en interactie. Getriggerd door het fenomeen schoolde ze zich bij tot stress- en burn-outcoach lang voor “de hype”. Vandaag organiseert Griet met haar organisatie Tryangle bvba training, coaching en teambuilding bij bedrijven.

Lees meer
d_04357
Mark Uijen de Kleijn

Mark Uijen de Kleijn heeft ervaring in grote organisaties, in projecten en programma’s, portfolio management en diverse geschaalde Agile initiatieven. Als Candidate Large Scale Scrum (LeSS) Trainer focust hij op Lean & Agile principes om organisaties effectief en efficiënt hun initiatieven te realiseren. Daarnaast geeft hij Portfolio Management trainingen die focus hebben op ‘value delivery’ en het gebruiken van meer (klant)feedback in de realisatie van de gewenste waarde.

Lees meer
d_04356
Aernout van den Burg

Aernout van den Burg heeft in verschillende grote en middelgrote organisaties ervaren hoe ingewikkeld het kan zijn om een schijnbaar goed idee tot ontwikkeling te brengen. Van deze ervaringen maakt hij in rollen als Scrum Master of Agile Coach dankbaar gebruik bij het in organisaties samen ontdekken van betere manieren. De overtuiging dat een mens effectief leert door te doen was voor hem een reden om (online) simulaties te gaan faciliteren, zoals The Phoenix Project. Dit is ook het uitgangspunt in zijn Portfolio Management trainingen die focus hebben op ‘value delivery’ en het gebruiken van meer (klant)feedback in de realisatie van de gewenste waarde.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 686 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.

Teamkorting

Maak gebruik van onze teamkorting en breng uw collega's mee: 20 % korting voor de tweede persoon, 30 % voor de derde, 40 % voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Advies op maat

elke-de-wit-003
Hebt u een inhoudelijke vraag over het programma? Wilt u graag partner worden van ons congres?

Elke De Wit
Productmanager ICT en Projectmanagement
+32 15 79 16 37
edewit@ncoi.be

Lees meer

Partner(s)

Inschrijven

Data