• Have you ever encountered difficulties in having a team make decisions in a self-organizing way?
 • How can you make group decisions that are supported by the group?
 • How can you include all individual and group wisdom in these decisions?
 • How can you avoid long meetings or the risk to end up with an unsatisfying compromise?

In this session we will explore the consent decision making process from Sociocracy 3.0 (or S3 in short).  S3 is a practical guide for organizations, teams and individuals that want to become more agile and effective. Our trainers will run through the steps, will demonstrate the process and provide you with the opportunity to practice the pattern yourselves.

After this session you will be able to start using this S3 building block to facilitate supported and smart group decisions in your own environment.

This workshop will be brought in English.

Pluspunten

Waarom u de 'Projectmanagement Online Workshop Week' niet mag missen:

1. Pick & mix!

Wilt u meer workshops volgen dan de 4 die voorzien zijn in de basisprijs? Dat kan! U kunt inschrijven op zoveel workshops u zelf wil. Voor elke bijkomende workshop geniet u trouwens een mooie korting. En op de koop toe: geen keuzestress, want u tijdens onze 'kunt zoveel sessies volgen als u wilt!

2. Ervaren sprekers

U leert van trainers en sprekers die gepokt en gemazeld zijn in projectbeheer en die een passie hebben om hun kennis en ervaring met een groep te delen.

3. Ruimte voor netwerken & fun

We sluiten de week af met een 'Wrap up café' waarin we nadruk leggen op netwerken

4. Interessante volumekorting

Profiteer van onze uitzonderlijke kortingen. Vanaf 5 sessies gelden onze voordeeltarieven, afhankelijk van het totaal aantal gekozen sessies.

5. Digitaal is 'the way to go'

Zeg nu zelf: geen files of reistijd, geen stress om te laat te komen en bovendien een duurzame oplossing. Enkel voor het kopje koffie of thee gaat u zelf moeten zorgen.

Bestemd voor

 • Ervaren of beginnend projectmanager of -medewerker?
 • Freelance of intern?
 • In IT, operations, engineering, research, logistiek, events of andere domeinen?
 • In grote of kleine organisaties?

Elke projectmanager vindt zijn/haar gading in ons uitgebreid programma.

Docent(en)

d_00574
Bart Oste

Bart Oste is een ervaren coach voor Scrum en Agile. Zijn specialisatie? Organisaties begeleiden bij de implementatie van Scrum, zowel op team- als op ondernemingsniveau. Hij legt de focus op duidelijke en transparante communicatie. Bart werkte als teamleider, ontwikkelaar en product owner: daardoor begrijpt hij iedereen. Tevreden klanten die al op hem rekenden? ING, Sony, KU Leuven en VRT.

Lees meer
d_04324
Sara Leysen

Als psycholoog heeft Sara altijd onderzocht wat mensen nodig hebben om hun potentieel volledig te ontwikkelen. De afgelopen vijf jaar is haar focus steeds meer verschoven naar teams en organisaties. Ze is gepassioneerd door teamorganisatieprocessen die bijdragen aan individueel en collectief welzijn. Ze is gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie, (team) coach, facilitator en mediator en ondersteunt teams en organisaties rond gedeeld leiderschap, organisatiecultuur en participatieve methoden. Ze coacht en traint mensen in organisaties om hun eigen faciliterende en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen, ongeacht hun rol in de organisatie.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 137,5 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Deze sessie maakt deel uit van de 'Projectmanagement Online Workshop Week'. De minimumkeuze per persoon is 4 sessies, voor 550 euro.

Hebt u meer nodig dan de standaard? Wilt u met meerdere collega's uit uw organisatie deelnemen? Dat kan!

Vanaf 5 sessies, gelden speciale voordeeltarieven, afhankelijk van de totaliteit van het aantal gekozen sessies:

 • Kiest u tussen de 5 en 9 sessies, ontvangt u 15% korting en betaalt u 117 euro per sessie
 • Kiest u tussen de 10 en 14 sessies, ontvangt u 20% korting en betaalt u 110 euro per sessie
 • Vanaf 15 sessies ontvangt u 25% korting en betaalt u slechts 103 euro per sessie

Andere workshops

Inschrijven

Data