Overstappen van een traditioneel softwareontwikkelingsmodel naar een meer agile of waardegedreven methodologie vereist een verandering in de activiteiten en mindset van een tester. Deze 4-daagse opleiding is geschikt voor testers die net zijn begonnen of zullen beginnen met testen in Scrum- of Kanbangedreven softwareontwikkelingscycli. De training laat de deelnemers kennismaken met de basisprincipes van het agile testen van software en de testpraktijk.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en veel praktijkoefeningen worden de meest voorkomende terminologie, kernprincipes en belangrijkste technieken die relevant zijn voor het testen in een waardegedreven softwareontwikkelingsomgeving duidelijk, evenals de verschillen tussen testen in een plangedreven en een waardegedreven softwareontwikkelingscyclus. Er is een introductie van JIRA Software en Adaptavist Test Manager voor JIRA als tools die het testen van waardegedreven software ondersteunen.

Doelstellingen

Het doel van deze opleiding is om een basisbegrip te krijgen van de principes van waardegedreven softwaretesten en deze principes toe te passen in elk waardegedreven softwaretestproject. Je raakt vertrouwd met het Agile Manifest en kan deelnemen aan agile (Scrum) ceremonies (sprintplanning, dagelijkse stand-up, retrospectief ...) die het testperspectief in het team vertegenwoordigen. Je leert een goed inzicht hebben in jouw verantwoordelijkheden en zal het belang van samenwerking en teamwork leren kennen, zowel in een Scrum-team als in grotere initiatieven, zoals via SAFe en CALMS (DevOps). Je leert hoe de agile testkwadranten als leidraad kunnen dienen om een gedifferentieerde testaanpak op te zetten. Eveneens is er een introductie value driven softwareontwikkeling met Gherkin en testautomatisering.

Na afloop van deze opleiding:

  • Selecteer je efficiënte agile testmethoden voor een project om continue feedback te garanderen
  • Optimaliseer je iteratie- en releasetestplannen die resulteren in superieure software kwaliteit
  • Creëer je duurzame softwareproducten met testgedreven ontwikkeling
  • Bevorder je samenwerking in teams voor het creëren van effectieve test assets
  • Integreer je op waarde gebaseerde tests om de tevredenheid van gebruikers te waarborgen

Kortom, na afloop van deze training weet je wat er van jou als (junior)tester verwacht wordt en kan je elk waardegedreven softwaretestproject snel starten.

Uw resultaten

 

 

 

Bestemd voor

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die nauw betrokken is bij het testen en de kwaliteit, inclusief junior testengineers, testmanagers, testconsultants, projectmanagers en kwaliteitsmanagers, vooral als ze de stap willen zetten naar een meer agile manier van testen.

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Docent(en)

Wouter Emael

Met meer dan 10 jaar ervaring in de IT wereld is Wouter Emael een ervaren testmanager en Scrum Master. Wouter is geïntrigeerd door agile methodologieën sinds hij er in 2013 mee in aanraking kwam. Sindsdien heeft hij kennis opgedaan in Scrum, Kanban en SAFe, maar ook in agile tools zoals Jira en Confluence. De afgelopen 4 jaar werkte hij als Scrum Master en als feature engineer in een SAFe onderneming. Hij behaalde certificaten als Certified Scrum Master, SAFe Certified Program Consultant en SAFe certified Scrum Master.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 2 250 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Deze opleiding zal in het Engels worden gegeven door onze partner CTG Academy en bij een inschrijving zijn hun algemene voorwaarden van toepassing. Je kan die hier nalezen op de website: https://training.ctg.com/tos. Deze opleiding is niet erkend voor kmo-portefeuille.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner

Inschrijven

Data