Met het groeiende aantal besturingssystemen, browsers en platformcombinaties kan het functioneel testen van mobiele webapplicaties een nachtmerrie zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn! Gelukkig bestaan er al een heleboel automatiseringshulpmiddelen die werken op alle gangbare mobiele platformen. Naast het besparen van kostbare tijd kan testautomatisering je app-ontwikkelingsteam later heel wat hoofdpijn besparen door fouten in de code in een vroeg stadium van het proces op te sporen. Mobiele testautomatisering vereist echter een zekere investering vooraf. Je hebt de juiste tools nodig om de tests uit te voeren. En je team moet begrijpen hoe ze te gebruiken - en wat je ervan kan verwachten - om het echt te laten werken voor jouw project.

Doelstellingen

Tijdens deze 2-daagse opleiding leer je alle technieken en basisprincipes die je nodig hebt om het testen van je mobiele applicaties te automatiseren. Daarnaast leer je hoe je geautomatiseerd testen kan integreren in je bestaande workflows. Tijdens de opleiding ga je hands-on aan de slag met de automatisatietools Cucumber en Appium.</p> <p>Na afloop van deze workshop ben je in staat om testautomatisering toe te passen op mobiele applicaties, of die nu verbonden zijn met een online platform (zoals. BrowserStack) of een inhouse device farm of niet.

Bestemd voor

Deze workshop is bedoeld voor testprofessionals (testmanagers, testcoördinatoren, testers, ...) die willen leren over mobiele testautomatisering. Daarnaast is de workshop ook gericht op softwareontwikkelaars die kwaliteit willen garanderen en meer willen weten over mobiele testautomatisering.

Programma

  • Hoe mobiele testautomatisering toepassen?
  • Waarom mobiele testautomatisering toepassen?
  • Inleiding tot gebruik Appium
  • Inleiding tot gebruik Cucumber
  • Verschillen tussen Android en iOS-instellingen
  • Noodzakelijke configuraties
  • Oefeningen waarbij je een geautomatiseerde test ontwikkelt in een virtuele trainingsomgeving

Docent(en)

d_04166
Joeri Bickx

Joeri heeft enkele jaren geleden de overstap gemaakt van handmatig testen naar geautomatiseerd testen. Na al die jaren vindt hij het nog steeds leuk om te zien hoe het een eigen leven gaat leiden. Om de testsnelheid door verschillende scenario's te zien gaan en te weten dat het die scenario's elke keer op precies dezelfde manier zal uitvoeren. En dat is precies wat Joeri bij Refleqt moet doen, het opzetten van frameworks die de nadruk leggen op verschillende systemen en deze gebruiken om een constante kwaliteit van de projecten te garanderen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 800 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Kiest u voor een online sessie (via MS Teams), betaalt u slechts 700€ in plaats van 800€. 

Partner

Inschrijven

Data