Met het groeiend aantal besturingssystemen, browsers en platformcombinaties kan het functioneel testen van mobiele webapplicaties een nachtmerrie zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn! Gelukkig bestaan er al een heleboel automatiseringshulpmiddelen die werken op alle gangbare mobiele platformen.

Naast het besparen van kostbare tijd kan testautomatisering uw app-ontwikkelingsteam later heel wat hoofdpijn besparen door fouten in de code in een vroeg stadium van het proces op te sporen.

Mobiele testautomatisering vereist echter wel een zekere investering vooraf. U hebt de juiste tools nodig om de tests uit te voeren. En uw team moet begrijpen hoe het te gebruiken - en wat u ervan kunt verwachten - om het echt te laten werken voor uw project.

Doelstellingen

Tijdens deze 2-daagse opleiding leert u alle technieken en basisprincipes die u nodig hebt om het testen van uw mobiele applicaties te automatiseren. Daarnaast leert u hoe u geautomatiseerd testen kunt integreren in uw bestaande workflows. Tijdens de opleiding gaat u hands-on aan de slag met de automatisatietools Cucumber en Appium.

Uw resultaten

Na afloop van deze workshop bent u in staat om testautomatisering toe te passen op mobiele applicaties, of deze nu verbonden zijn met een online platform (bijv. BrowserStack) of een in-house device farm of niet.

Bestemd voor

Deze workshop is bedoeld voor testprofessionals (testmanagers, testcoördinatoren, testers, ...) die willen leren over mobiele testautomatisering. Daarnaast is de workshop ook gericht op softwareontwikkelaars die kwaliteit willen garanderen en meer willen weten over mobiele testautomatisering.

Programma

  • Hoe mobiele testautomatisering toepassen?
  • Waarom mobiele testautomatisering toepassen?
  • Inleiding tot gebruik Appium
  • Inleiding tot gebruik Cucumber
  • Verschillen tussen Android en iOS-instellingen
  • Noodzakelijke configuraties
  • Oefeningen waarbij we een geautomatiseerde test ontwikkelen in een virtuele trainingsomgeving

Docent(en)

d_04166
Joeri Bickx

Joeri heeft enkele jaren geleden de overstap gemaakt van handmatig testen naar geautomatiseerd testen. Na al die jaren vindt hij het nog steeds leuk om te zien hoe het een eigen leven gaat leiden. Om de testsnelheid door verschillende scenario's te zien gaan en te weten dat het die scenario's elke keer op precies dezelfde manier zal uitvoeren. En dat is precies wat Joeri bij Refleqt moet doen, het opzetten van frameworks die de nadruk leggen op verschillende systemen en deze gebruiken om een constante kwaliteit van de projecten te garanderen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 800 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Kiest u voor een online sessie (via MS Teams), betaalt u slechts 700€ in plaats van 800€ (excl. 21% btw). 

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Kiest u voor een online sessie (via MS Teams), betaalt u slechts 700€ in plaats van 800€. 

Partner

Inschrijven

Data