• Ken jij de echte testwensen van jouw opdrachtgever? Heb jij de juiste vragen gesteld om de noden in kaart te kunnen brengen?
  • Laat jij in jouw teststrategie en -plan ruimte voor aanpassingen?
  • Wil jij meer tijd spenderen aan het testen in plaats van aan procedures en documenteren?

Het succes van testen hangt steeds meer af van de mate waarin de tester in staat is om zich aan te passen aan de situatie. Dit kan alleen als hij beschikt over de juiste inzichten, vaardigheden en kennis. Context-driven testing adviseert testers om hun testtechnieken, -resultaten, -documentatie en -doelstellingen te kiezen door in de details van een specifieke situatie te kijken. Het is geen conventionele testtechniek, maar wel een op het project afgestemde toepassing van vaardigheden en beoordelingsvermogen. Het verklaart dat goed testen een kwestie van vaardigheid is en niet alleen van procedures en documenteren.

Doelstellingen

Deze driedaagse training is gericht op test engineers die Context Driven Testing graag willen toevoegen aan hun huidige set van testvaardigheden. We laten de deelnemers kennismaken met de kernbegrippen en basisprincipes van context driven testing en richten ons voornamelijk op verkennend testen en session based testpraktijken.

Door het gebruik van praktijkvoorbeelden en veel praktijkoefeningen maken we onze deelnemers bewust van de vele vooroordelen die hen blind maken bij het toepassen van gemeenschappelijke gestructureerde testmethoden en agile testen. Na afloop van de training weet je hoe context driven testing een aanvulling kan zijn op de meer traditionele testmethodes.

Uw resultaten

Je leert hoe je de vele vooroordelen kan beheersen door de context te verkennen waarin je opereert bij het testen van software. We maken je vertrouwd met de belangrijkste concepten en basisbegrippen van sessiegericht testen. Sessiegebaseerde testprocessen en -tools ter ondersteuning van mindmapping, het vastleggen van informatie en het nemen van notities worden tijdens de training besproken en geoefend. Zo leer je vaardigheden als creativiteit en vraagstelling toepassen.

Bestemd voor

Deze opleiding is bedoeld voor test engineers die al enige ervaring hebben met gestructureerd testen en/of agile testen en die dit type testen graag onder de knie willen krijgen.

Programma

Deze training is opgevat als een workshop, waar de context de effectieve inhoud zal bepalen. Thema's die tijdens de workshop centraal staan:

  • creativiteit
  • communicatieve vaardigheden zoals vraagstelling
  • inzicht ontwikkelen en beoordelingsvermogen

Docent(en)

Stefan De Cap

Stefan De Cap, test manager, CTG Belgium

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 750 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

Deze opleiding zal in het Engels worden gegeven door onze partner CTG Academy en bij een inschrijving zijn hun algemene voorwaarden van toepassing. Je kan die hier nalezen op de website: https://training.ctg.com/tos. Deze opleiding is niet erkend voor kmo-portefeuille.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner

Inschrijven

Data