Betaalt u de uitgaven van uw werknemers terug op forfaitaire basis? Of wilt u representatievergoedingen introduceren in uw organisatie?

Het forfaitair terugbetalen van uitgaven van werknemers is interessant omdat het uw administratie vereenvoudigt. U moet de onkostendeclaraties niet verwerken en goedkeuren, de bewijsstukken moeten niet geverifieerd worden, enz.

Maar helaas brengt het systeem ook een aantal risico's met zich mee. Bij een foute toepassing beschouwen de RSZ en/of de fiscus de forfaitaire vergoeding van de kosten als een bezoldiging (belastbaar en onderworpen aan sociale zekerheidsbijdragen). Tijdens dit seminarie ontdekt u op een praktische manier hoe u een passend kostenvergoedingsbeleid voert en hoe u de risico's tot een minimum herleidt.

 

Met bijscholingsattest

Na afloop van het webinar kunt u een bijscholingsattest van het OVB, IAB of BIBF ontvangen.

 

Inbegrepen in het Social Eye abonnement

Dit webinar is inbegrepen in het Social Eye abonnement. Alle informatie om als Social Eye abonnee gratis deel te nemen vindt u op de webinar pagina op Social Eye (https://socialeye.kluwer.be/Help.aspx?text=txtHelpWebinars).

Bestemd voor

 • hr-professionals
 • bedrijfsjuristen 
 • belastingadviseurs
 • advocaten
 • compensation & benefits managers
 • bedrijfsleiders

Programma

 • Het begrip beloning en het begrip uitgaven op het gebied van arbeids-, sociale zekerheids- en belastingrecht
 • Typologie van terugvorderbare kosten en door de autoriteiten aanvaarde bedragen
 • Belang van een verzoek om een voorschot op de vergoeding van kosten

Docent(en)

d_00141
Stijn Demeestere

Stijn Demeestere staat aan het hoofd van het team Employment, Pensions & Benefits van Advocatenkantoor Deloitte Legal - Lawyers. Hij heeft ruime expertise in alle juridische HR-aangelegenheden. Hij is met name gespecialiseerd in ontslagrecht (zowel individueel als collectief), comp & ben (variable incentives & flex reward), flexibele werktijden en de arbeidsrechtelijke aspecten van diverse vormen van bedrijfsreorganisaties.

Lees meer
d_01995
Sofie Van Breedam

Sofie Van Breedam is partner van Deloitte. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in fiscale en juridische adviesverlening. Ze begon haar carrière in de fiscale advocatuur en deed tonnen ervaring op in diverse fiscale en reward materies. Ze leidt het Center of Expertise binnen Tax en Legal dat focust op allerhande comp & ben en ruimere reward oplossingen, zowel in nationale en internationale context en zowel in de privé als de publieke sector. Haar focus ligt naast de klassieke comp & ben advisering voornamelijk op het inspelen van de huidige trends, in het bijzonder het bekomen van fiscale rulings over kostenvergoedingen en andere materies, de flexibele verloning, mobiliteitsoplossingen en de ‘vernieuwde’ variabele vergoedingen.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Accreditatie:
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 1 punten (Op aanvraag, mail naar contact@ncoi.be)
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren (In aanvraag)
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren (In aanvraag)
 • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 1 punten (Op aanvraag, mail naar contact@ncoi.be)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partners

Inschrijven

Data