Beheers fiche 281.10 en uw loonverwerking

Werkt u bij de personeelsdienst of loonadministratie van uw bedrijf? Dan verwachten uw collega’s dat u fiche 281.10 van naaldje tot draadje kent. En dat u hen helpt met vragen rond loonfiscaliteit, loonverwerking en de bijbehorende berekeningen:

 • belastingen
 • sociale zekerheidsbijdrage
 • bedrijfsvoorheffing

Niet helemaal zeker van uw stuk? Volg dan de payroll-opleiding ‘Loonfiscaliteit van a tot z’. In twee dagen tijd doorgrondt u de uiteenlopende vergoedingen op fiche 281.10. En neemt u alle relevante thema’s rond loonfiscaliteit en loonverwerking onder de loep.

Van fiche 281.10 tot loonfiscaliteit: laatste updates

Met de payroll-opleiding 'Loonfiscaliteit van A tot Z' bent u weer helemaal mee met de recentste wetgeving en fiscale regels. Uw docenten houden voortdurend de vinger aan de pols. En delen die kennis met u. Nieuwigheden op fiche 281.10? De laatste maatregelen rond bedrijfsvoorheffing? U bent perfect op de hoogte.

Praktijkgerichte tips rond fiche 281.10 en loonverwerking

U rekent op concrete voorbeelden en tips waarmee u de theorie gemakkelijk verwerkt. Zo gaat u na deze payroll-opleiding meteen aan de slag met uw nieuwe bagage. De aspecten die u in de vingers krijgt?

 • verwerking van de vergoedingen op fiche 281.10
 • loonopbouw
 • bedrijfsvoorheffing
 • fiscale fiches
 • loononderhandelingen

Voortaan beantwoordt u zelfverzekerd élke vraag over fiche 281.10. En staat u stevig in uw schoenen aan de onderhandelingstafel.

Bestemd voor

Deze opleiding is een must voor iedere professional die met het thema 'loonfiscaliteit' in aanraking komt (personeelsverantwoordelijken, medewerkers van de personeelsdienst, beheerders en medewerkers loonadministratie, fiscaal en financieel adviseurs, juristen, advocaten, …)

"

Deze zeer praktische opleiding behandelt alle soorten vergoedingen en gaat in op de fiscale/sociale behandeling van die vergoedingen en de vermelding op de fiscale fiche. Het cursusmateriaal is een handig naslagwerk.

"
Elien De Clercq, Legal Advisor, Partena Business Center
"

Heel veel praktische tips en weetjes worden besproken, een enorme meerwaarde voor payrollbeheerders.

"
Sigrid Heyman, senior payroll officer, RealDolmen
"

De opleiding was professioneel georganiseerd en de lesgevers waren echt gespecialiseerd in het onderwerp.

"
Jowita Sokolowska, bestuurder, Sokolowska Jowita

Programma

1. Beheers de fiche 281.10 tot in detail

 • Waarvoor dient de fiche 281.10? Wie stelt ze op? Wanneer? Waarom?
 • Hoe moet u de verschillende vergoedingen vermelden? Welke gevolgen heeft dit?
 • Wat met de bedrijfsvoorheffing?

2. De verschillende vergoedingen

 • Loon tijdens de arbeidsovereenkomst: loon, (geheim) commissieloon, gewaarborgd loon bij ziekte of ongeval, ploegen- en nachtpremie, overloon, betaalde feestdagen en vakantiegeld, eindejaarspremie, sectorale vergoedingen, leervergoeding
 • Alternatieve vergoedingen: kosten eigen aan de werkgever, kledijvergoeding, kosten voor thuiswerk, buitenlandse kaderleden, voordelen in natura, maaltijden en maaltijdcheques, sociale voordelen, cultuur- en geschenkencheques, aandelenopties en werknemersparticipatie in de winst, groepsverzekering, giften en kortingen, studietoelage, de winstpremie
 • Mobiliteit: collectief vervoer, vervoerskosten voor het woon-werkverkeer, bedrijfswagen, fietsvergoeding, mobiliteitsvergoeding, vergoedingen voor dienstverplaatsingen met een privéwagen
 • Flexijobs
 • Beëindiging van de arbeidsovereenkomst: beëindigingsvergoeding, beschermingsvergoeding, brugpensioenvergoeding, collectief ontslagvergoeding, extralegale vergoedingen, niet-concurrentiebeding, opzeggingsvergoeding, uitwinningsvergoeding, vergoeding wegens willekeurig ontslag

Uw docenten geven altijd een korte toelichting over de principes waarop de vergoeding gebaseerd is om daarna specifiek de fiscale aspecten te behandelen.

Door bepaalde vergoedingen beter te definiëren of te benoemen kunt u - via een ander sociale zekerheids- of belastingstelsel - een hoger rendement realiseren. Tijdens deze opleiding zetten wij de verschillende vergoedingen op een rij, met ruime aandacht voor de juiste definitie van een aantal betalingen.

Docent(en)

Johannes Pannus

Johannes Pannus, Advisor Tax & Legal services, BDO Legal

Lees meer
Jean-Marcel Steenhout

Jean-Marcel Steenhout, supervisor, BDO Belastingconsulenten

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 1 506 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of online in een Virtual Classroom. Onze online omgeving is perfect geschikt voor het organiseren van opleidingen op afstand. Het biedt veel interactiemogelijkheden tussen de docent en de deelnemers, zoals de mogelijkheid tot vragen stellen, brainstorm met post-its, werken in subgroepen, … het kan net zo goed als in een klassikale opleiding maar dan online. Meer weten over opleidingen in onze Virtual Classroom omgeving? Raadpleeg onze Virtual Classroom pagina op https://opleidingen.ncoi.be/digitaal-leren/virtual-classrooms/ en ontdek de voordelen van een virtuele opleiding.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 12 uren (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 12 uren (In aanvraag)
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 12 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data