Doelstellingen

Controles door de sociale inspectiediensten kunnen verregaande financiële gevolgen hebben. U hebt er alle belang bij om u grondig voor te bereiden. Tijdens dit webinar ontdekt u welke aspecten zeker in orde moeten zijn om een sociale inspectie met glans te doorstaan. In 1 uur krijgt u praktische tips en tricks zodat u de volgende inspectie zelfzeker tegemoet kunt kijken.

 

Inbegrepen in het Social Eye abonnement

Dit webinar is inbegrepen in het Social Eye abonnement. Alle informatie om als Social Eye abonnee gratis deel te nemen vindt u op de webinar pagina op Social Eye.

Bestemd voor

 • hr-professionals
 • advocaten
 • bedrijfsleiders
 • juridisch adviseurs

Programma

Dit webinar geeft u in een korte tijdsspanne een aantal praktische tips & tricks ter voorbereiding van een sociale inspectie door één van de bevoegde diensten. U krijgt adviezen over:

 • de bevoegdheden van de sociaal inspecteurs
 • de mogelijke gevolgen en sancties in geval van vastgestelde inbreuken

Daarnaast krijgt u een praktisch overzicht van aandachtspunten en vuistregels.

Docent(en)

d_03793
Nele Van Kerrebroeck

Nele werkt sinds 2010 in het departement Arbeidsrecht bij Linklaters. Nele adviseert in diverse arbeidsrechtelijke dossiers. Haar voornaamste werkgebieden zijn collectief arbeidsrecht (overlegorganen), overdracht van ondernemingen, grensoverschrijdende fusies, collectieve ontslagen, individuele ontslagen (inclusief beschermde werknemers), vakbondsacties, data privacy en arbeidsrechtelijke geschillen.

Na haar rechtenstudies aan de Universiteit Gent, behaalde Nele een tweejarig postgraduaat in sociaal recht aan de Universiteit Antwerpen in 2013. Zij volbracht in 2014 een secondment van zes maanden in het Linklaters kantoor te Singapore en in 2017 behaalde zij een Executive MBA aan Vlerick Business School.

Publicaties “Outplacement, een stand van zaken”, Wolters Kluwer, 2015, 126p., co-author “De harmonisatie van het statuut arbeider en bediende. Een stand van zaken na de Wet Eenheidsstatuut”, Larcier, 2014, 300 p., co-author “Outplacement”, in Aanwerven, Tewerkstellen, Ontslaan, 2014, co-author

Lees meer
Laura Mylemans

Laura Mylemans behandelt een breed scala aan arbeidsrechtelijke dossiers en adviseert cliënten over uiteenlopende onderwerpen en staat hen bij in procedures voor de arbeidsgerechten. Haar belangrijkste werkterreinen zijn individuele ontslagen (met inbegrip van beschermde werknemers), herstructureringen (met inbegrip van collectief ontslag, overgang van ondernemingen en werknemersvertegenwoordiging), arbeidsvoorwaarden, tewerkstelling van expats en kwesties inzake arbeidsleasing. Laura specialiseert zich tevens in het pensioenrecht.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Accreditatie:
 • IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, 1 uren
 • IBJ Instituut voor Bedrijfsjuristen, 1 punten (In aanvraag)
 • IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren, 1 uren
 • OVB Orde van Vlaamse Balies, 1 punten (Op aanvraag)
 • BIBF Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten, 1 uren (In aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partners

Inschrijven

Data