Het is dit jaar de vijfde verjaardag van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“A.G.V.” of “GDPR” in het Engels).  Deze verjaardag is een goede gelegenheid om een balans op te maken van de invloed van deze verordening op de verwerking van personeelsgegevens binnen de bedrijven: welke gegevens worden verwerkt, hoe zorgt men voor informatie en transparantie ten aanzien van de werknemers, hoe zit het met het bewaren en bijhouden van gegevens etc.

 

Tijdens dit webinar worden aan de hand van een aantal praktijk-cases uit de rechtspraak van de Gegevensbeschermingsautoriteit de aandachtspunten voor de praktijk besproken, alsook de algemene verplichtingen die gelden bij het verwerken van personeelsgegevens.

 

Dit praktijkgerichte webinar richt zich in de eerste plaats tot HR-verantwoordelijken die instaan voor de verwerking van persoonsgegevens van het personeel van de onderneming.

Bestemd voor

HR-professionals

Programma

 

  • Algemene verplichtingen die gelden bij het verwerken van personeelsgegevens

 

  • Aandachtspunten voor de praktijk op basis van praktijk-cases uit de rechtspraak

Docent(en)

d_03914
Marian Dewaersegger

Marian Dewaersegger is advocaat-vennoot binnen het Brusselse advocatenkantoor SOTRA, dat gespecialiseerd is in sociaal recht voor de private en de publieke sector. Marian specialiseert zich sinds 2006 in het sociaal recht en zij adviseert in dat domein talrijke ondernemingen, in het bijzonder in de sector van de luchtvaart, het vrachtvervoer en de groothandel. Haar praktijk omvat zowel gerechtelijke procedures, als advieswerk omtrent onder meer herstructureringen, de werking van de sociale overlegorganen, individuele ontslagdossiers, arbeidsduur en flexibiliteit, welzijn op het werk, enz. Marian wordt door Chambers Europe en door Legal 500 geprezen als één van de beste praktijkbeoefenaars van haar generatie.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data