Doelstellingen

Verschillende gebeurtenissen kunnen de uitvoering van arbeidsovereenkomsten tijdelijk schorsen. De oorzaak van de schorsing kan wettelijk dan wel conventioneel zijn, en specifieke gevolgen hebben. De sprekers van Claeys en Engels, die een dagelijkse praktijkervaring hebben in deze materies, geven in dit webinar een overzicht van de meest courante schorsingsgevallen van de arbeidsovereenkomst (vakantie, arbeidsongeschiktheid, …) en hun gevolgen.

Tijdens dit webinar ontdekt u vooral wat de gevolgen zijn van een samenloop van verschillende schorsingsgronden. Indien er meerdere schorsingsgronden samen voorkomen ontstaat de vraag welke schorsing bij samenloop primeert. De wettelijke bepalingen laten ons hieromtrent in het ongewisse. Meestal wordt uitgegaan van het principe ‘eerste schorsing primeert’, maar dat is niet wettelijk geregeld. Aan de hand van de meest courante schorsingsgronden (bijv. ziekte tijdens de vakantieperiodes) ontdekt u een antwoord op deze problematiek.

Docent(en)

Dorien Vandeput

Dorien Vandeput is Senior Associate bij Claeys & Engels.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, live webinars en congressen. Meer info vindt u hier.
Extra:

U kan dit webinar live bekijken, het is echter ook mogelijk de opname tot 2 maand na het webinar te (her)bekijken.

Accreditatie:
  • OBFG Ordre des Barreaux Francophones et Germanophone de Belgique, 1 punten (Op aanvraag)
  • IJE Institut des Juristes d'entreprise, 1 punten (Op aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data