Doelstellingen

Verschillende gebeurtenissen kunnen de uitvoering van arbeidsovereenkomsten tijdelijk schorsen. De oorzaak van de schorsing kan wettelijk dan wel conventioneel zijn, en specifieke gevolgen hebben. De sprekers van Claeys & Engels, die een dagelijkse praktijkervaring hebben in deze materies, geven in dit webinar een overzicht van de meest courante schorsingsgevallen van de arbeidsovereenkomst (vakantie, arbeidsongeschiktheid, …) en hun gevolgen.

Tijdens dit webinar ontdekt u vooral wat de gevolgen zijn van een samenloop van verschillende schorsingsgronden. Als er meerdere schorsingsgronden samen voorkomen ontstaat de vraag welke schorsing bij samenloop primeert. De wettelijke bepalingen laten ons hieromtrent in het ongewisse. Meestal wordt uitgegaan van het principe ‘eerste schorsing primeert’, maar dat is niet wettelijk geregeld. Aan de hand van de meest courante schorsingsgronden (bijv. ziekte tijdens de vakantieperiodes) ontdekt u een antwoord op deze problematiek.

Programma

Begrip 'Schorsing van de arbeidsovereenkomst'

 

Schorsingsgronden

 

Samenloop van verschillende schorsingsgronden

 • Welke schorsingsgrond primeert?
 • Gebrek aan wetgevend kader
 • Oplossingen rechtspraak en rechtsleer

 

Praktische toepassingen

 • Arbeidsongeschiktheid - andere schorsingsgronden
 • Staking - andere schorsingsgronden
 • Feestdagen - andere schorsingsgronden
 • Klein verlet - andere schorsingsgronden
 • Conventionele schorsing van de arbeidsovereenkomst - andere schorsingsgronden en opzeggingstermijn

Docent(en)

Dorien Vandeput

Dorien Vandeput is senior associate bij Claeys & Engels.

Lees meer
Toon Smets

Toon Smets is sinds september 2017 lid van de Balie van Brussel. Als advocaat stagiair legt hij zich toe op verschillende takken van het arbeidsrecht. Toon behaalde zijn diploma Master in de rechten aan de Universiteit van Gent in 2016. Vervolgens behaalde hij ook een master na master in het sociaal recht aan de Université Libre de Bruxelles.

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 30% subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vindt u hier.
Extra:

On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. U kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.

Accreditatie:
 • OBFG Ordre des Barreaux Francophones et Germanophone de Belgique, 1 punten (Op aanvraag, mail naar contact@ncoi.be)
 • IJE Institut des Juristes d'entreprise, 1 punten (Op aanvraag, mail naar contact@ncoi.be)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Data